jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:60/202)

Jajka wielkanocne z łososiem wędzonym 60

mnie też królują jajka. Nie chcę podawać ich tylko w tradycyjny sposób – z majonezem, ale coś urozmaicać. Chyba nawet się to udaje. Pierwsza z odmian to jajka faszerowane łososiem wędzonym. Patrząc na koszty tego dania, to nie jest aż tak drogie jakby można myśleć. Nie trzeba przecież uruchamiać produkcji masowej, a zrobić tyle by wszystkiego troszkę posmakować(...)ostrożnie. Jak już dobrze wyrobiłam masę, zabrałam się za faszerowanie połówek. Na wierzchu układałam po małym plasterku łososia, przyozdobiłam odrobiną majonezu ze szprycy i w każdą połóweczkę wciskałam plasterek rzodkiewki, Wszystko posypałam kiełkami. Do farszu można dodać odrobinę musztardy. Ja dodałam tylko pół łyżeczki dla wyostrzenia smaku. Smacznego! Lidka Artykuł Jajka wielkanocne z łososiem wędzonym pochodzi z serwisu Pieprzyć

Pieprzyć z Fantazją
Jajka faszerowane szpinakiem 41

Jajka faszerowane szpinakiem to świetna propozycja nie tylko na Wielkanoc. Przepis jest bardzo szybki i prosty, a do tego jajka można przygotować z wyprzedzeniem. Będą super na przyjęcia

AniaGotuje.pl
Jajka faszerowane szpinakiem 66

Jajka faszerowane szpinakiem z dodatkiem sera i jogurtu. Pyszna, wiosenna propozycja przekąski, nie tylko na świąteczny stół. Składniki: 12 jajek M, ok 300 g mrożonego szpinaku, 150 g sera sałatkowego półtłustego, łyżka jogurtu, 2 ząbki czosnku, sól, pieprz,  olej, natka pietruszki do dekoracji,   Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy, kroimy na pół, wyjmujemy żółtka.  Szpinak rozmrażamy, odsączamy

Lena Gotuje
Jajka faszerowane bazylią 155

Bardzo nietypowe, zaskakujące w smaku jajka faszerowane bazylią. Ilość bazylii warto dodać wedle własnego uznania. U mnie mają dość wyrazisty i intensywny smak. 5 jajek 2 łyżki majonezu ok. 20-30 średnich listków bazylii sól, pieprz (opcjonalnie) kilka kropel soku z cytryny Jajka ugotować na twardo. Schłodzone przekroić na połówki, wyjąć żółtka i przełożyć do miseczki. Do żółtek dodać

Mojewlasne.pl
Jajka faszerowane pieczarkami 156

Jajka faszerowane to bardzo doskonała przekąska na świąteczny stół wielkanocny.Ja bardzo często podaję na różne uroczystości rodzinne. Składniki: 10 jajek ugotowanych na twardo 500 gram pieczarek majonez sól,pieprz przyprawa maggi olej do smażenia oliwki do dekoracji Sposób przygotowania: Pieczarki umyć i pokroić na mniejsze kawałki,usmażyć na oleju,ostudzić.Jajka przekroić na pół wydrążyć żółtka.Pieczarki i żółtka zmielić

Bajeczna Kuchnia
Jajka grzybki z niespodzianką 190

Urocza ozdoba wielkanocnego stołu, a jednocześnie pyszna przekąska na zimno - faszerowane jajka w kształcie grzybków :) Kapelusiki są barwione zwykłą herbatą - bardzo proste do zrobienia a jakie efektowne :) Tak podanymi jajkami wzbudzicie na pewno zachwyt gości :) SKŁADNIKI: 4 jajka ugotowane na twardo mocny wywar z herbaty (ja użyłam 3 saszetki na 1 szkl wrzątku) 2 rzodkiewki 2 plasterki szynki majonez

Kto ugości moich gości?
Na Świątecznym stole-Wielkanocne menu 158

mają symboliczne znaczenie i muszą się znaleźć w święconce, dekoracyjnie można dodać pomarańczo, jajeczka czekoladowe lub czekoladkę... Śniadanie Wielkanocne: W centrum potraw oczywiście Święconka, pyszny barszcz biały z chrzanem, jajka faszerowane  na ciepło(zapiekane) i zimno z pastami (przepis podany wcześniej), pieczona biała kiełbasa z jabłkiem i cebulką, jajka w sosie wiosennym ( przepis podany wcześniej), jajka po szkocku (przepis

Kuchnia Beaty
Kurczaczki - jajka faszerowane z curry 712

tygodnie do Wielkanocy a więc najwyższy czas na świąteczne propozycje. Faszerowane jajka są hitem przystawek chyba w większości polskich domów. Czym je wypełnimy pozostaje tylko sprawą naszej wyobraźni i gustu. Proponuję dla urozmaicenia farsz curry i wesołą formę kaczuszek.   Składniki 4 jajka 150g serka śmietankowego kanapkowego sól, biały pieprz, curry do dekoracji: ziarna pieprzu, marchew, koperek Sposób przygotowania Jajka

Pyry na Gaz
Najlepsze Sałatki na Wielkanoc 213

obchodzi w towarzystwie najbliższych. Spotykamy się przy wielkanocnym stole, by wspólnie uczcić Zmartwychwstanie Pana Jezusa. Na świątecznym stole, oprócz barszczu wielkanocnego, znajduje się wiele ciekawych smakołyków, takich jak jajka faszerowane , babka wielkanocna i inne różnego rodzaju smakołyki. Pośród nich nie może zabraknąć wielkanocnych sałatek, szczególnie tych z dodatkiem jajek. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatki na Wielkanoc Wiele osób zastanawia się jakie

Przepiski.pl
Jajka faszerowane szynką 74

Jajka faszerowane szynką to jedna z lepszych propozycji na szybką przekąskę np. na Wielkanoc. Przepis jest niezwykle prosty, a same jajka smakują i wyglądają wspaniale.  - szybkie w wykonaniu - świetny pomysł na przekąskę - można zrobić kilka wersji smakowych

AniaGotuje.pl
Jajka z rzeżuchą 106

podanie jajek w święta Wielkanocne.  3 jajka 1 solidna łyżeczka majonezu 2  kopiaste łyżki rzeżuchy sól pieprz Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Ścinamy górną część jajek. Łyżeczką delikatnie wydrążamy żółtka. Ścięte części jajek drobno siekamy i dodajemy żółtka, majonez, rzeżuchę i przyprawy. Całość dokładnie rozgniatamy widelcem i dokładnie mieszamy. Powstałą mieszanką faszerujemy jajka i dekorujemy zieleniną

Andzia Pichci
Wielkanocne jajka faszerowane 49

Jajka to wielkanocna tradycja. Zazwyczaj przygotowujemy tradycyjne jajka, gotowane, ale czemu nie przygotować jajek faszerowanych, które sprawdzą się nie tylko na świątecznym stole, ale na każdym rodzinnym spotkaniu. Do przygotowania potrawy potrzebujemy: – kilka jajek – majonez lub/i jogurt – szczypiorek/koperek/pietruszkę – 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym Ugotowane jajka przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka do osobnej miseczki

Szybko Tanio Smacznie
Jajka faszerowane łososiem 119

Wielkanoc nie może się obyć bez faszerowanych jajek Tym razem proponuję jajka napełnione masą łososiowo-jajeczno-chrzanową. Składniki: 6 jajek 100 g łososia szczypiorek dwie łyżki majonezu łyżeczka soku z cytryny łyżeczka chrzanu sól, pieprz ostra papryka Przygotowanie Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy je wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka rozcieramy z majonezem, chrzanem i sokiem

e-PrzepisyKulinarne
Jajka z łososiem 96

kolację, podać na imprezie lub postawić na świąteczny wielkanocny stół. Pomysł przyda się również, gdy chcesz przygotować coś dobrego dla alergików pokarmowych (prócz alergii na jajka i ryby)   Inne przekąski… ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Sałatka na pomidorach ** Mini tortille z papryką i ogórkiem ** Domowe pieczywo czosnkowe   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4-5 jajek ugotowanych na twardo

Kulinarny S.O.S.
Jajka nadziewane łososiem 107

Zimna przekąska, która z pewnością posmakuje smakoszom wędzonego łososia Doskonała na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się również w postne dni lub na świątecznym wielkanocnym stole.   Inne przekąski… ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Sałatka na pomidorach ** Mini tortille z papryką i ogórkiem ** Domowe pieczywo czosnkowe   (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5-6 jajek ugotowanych na twardo 100 g wędzonego łososia

Kulinarny S.O.S.
Różowe jajka faszerowane 113

Właśnie spojrzałam w kalendarz i zauważyłam, że z tydzień święta. Mam nadzieję, że uda mi się opublikować wszystkie zaplanowane dla Was przepisy. (Nie) zwykłe jajka faszerowane. Będą piękną ozdobą świątecznego stołu. A wszystko dzięki jednemu, magicznemu składnikowi - sokowi z buraka. To on sprawił, że białe jajka nabrały tak pięknego, różowego koloru. A reszta to już nic trudnego a składniki

My simple kitchen
Jajka z sałatką serową 361

Jajek faszerowanych mam na blogu pokaźną kolekcję . Dzisiaj kolejna ekspresowa wersja z serem żółtym, papryką, kukurydzą i szczypiorkiem. Składniki: 10-12 jajek pół puszki kukurydzy pół czerwonej papryki 2 łyżki majonezu 150 g żółtego sera sól, pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Jajka ugotować na twardo. Natłuc skorupki i zalać bardzo zimną wodą. Po ok. godzinie obrać, przekroić na pół. Kukurydzę

Czerwień i błękit
Jajka faszerowane pastą warzywną 199

Jajka faszerowane bardzo często przygotowuję na święta Wielkanocne, tym razem do farszu użyłam pasty warzywnej o smaku grzybowym od firmy Rolnik , jajka wyszły bardzo smaczne. Doskonale się sprawdzą w poście na kolację lub śniadanie, polecam. Składniki: 6 jajek 150 gram pasty warzywnej o smaku grzybowym Rolnik sól, pieprz 2 łyżki oleju lnianego pół pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: Jajka przekładamy

Bajeczna Kuchnia
Dietetyczne jajka faszerowane kurczakiem 146

zwykłej patelni, również zawinięte w papier do pieczenia. Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i mieszamy je z posiekaną piersią z kurczaka i jogurtem. Doprawiamy do smaku i faszerujemy jajka. Posypujemy szczypiorkiem, układamy na sałacie. Gotowe! :)  Przepis pochodzi z książki Konrada Gacy

Czerwona Porzeczka