Jajka faszerowane szynką to jedna z lepszych propozycji na szybką przekąskę np. na Wielkanoc. Przepis jest niezwykle prosty, a same jajka smakują i wyglądają wspaniale. - szybkie w wykonaniu - świetny pomysł na przekąskę - można zrobić kilka wersji smakowych
AniaGotuje.plpodanie jajek w święta Wielkanocne. 3 jajka 1 solidna łyżeczka majonezu 2 kopiaste łyżki rzeżuchy sól pieprz Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Ścinamy górną część jajek. Łyżeczką delikatnie wydrążamy żółtka. Ścięte części jajek drobno siekamy i dodajemy żółtka, majonez, rzeżuchę i przyprawy. Całość dokładnie rozgniatamy widelcem i dokładnie mieszamy. Powstałą mieszanką faszerujemy jajka i dekorujemy zieleniną
Andzia PichciJajka to wielkanocna tradycja. Zazwyczaj przygotowujemy tradycyjne jajka, gotowane, ale czemu nie przygotować jajek faszerowanych, które sprawdzą się nie tylko na świątecznym stole, ale na każdym rodzinnym spotkaniu. Do przygotowania potrawy potrzebujemy: – kilka jajek – majonez lub/i jogurt – szczypiorek/koperek/pietruszkę – 1 puszkę tuńczyka w sosie własnym Ugotowane jajka przekrawamy na pół. Wyciągamy żółtka do osobnej miseczki
Szybko Tanio SmacznieWielkanoc nie może się obyć bez faszerowanych jajek Tym razem proponuję jajka napełnione masą łososiowo-jajeczno-chrzanową. Składniki: 6 jajek 100 g łososia szczypiorek dwie łyżki majonezu łyżeczka soku z cytryny łyżeczka chrzanu sól, pieprz ostra papryka Przygotowanie Jaja gotujemy na twardo, studzimy i obieramy. Przekrawamy je wzdłuż na pół, wyjmujemy żółtka. Żółtka rozcieramy z majonezem, chrzanem i sokiem
e-PrzepisyKulinarnekolację, podać na imprezie lub postawić na świąteczny wielkanocny stół. Pomysł przyda się również, gdy chcesz przygotować coś dobrego dla alergików pokarmowych (prócz alergii na jajka i ryby) Inne przekąski… ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Sałatka na pomidorach ** Mini tortille z papryką i ogórkiem ** Domowe pieczywo czosnkowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4-5 jajek ugotowanych na twardo
Kulinarny S.O.S.Zimna przekąska, która z pewnością posmakuje smakoszom wędzonego łososia Doskonała na śniadanie lub kolację. Sprawdzi się również w postne dni lub na świątecznym wielkanocnym stole. Inne przekąski… ** Jajka faszerowane pieczarkami ** Sałatka na pomidorach ** Mini tortille z papryką i ogórkiem ** Domowe pieczywo czosnkowe (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5-6 jajek ugotowanych na twardo 100 g wędzonego łososia
Kulinarny S.O.S.Właśnie spojrzałam w kalendarz i zauważyłam, że z tydzień święta. Mam nadzieję, że uda mi się opublikować wszystkie zaplanowane dla Was przepisy. (Nie) zwykłe jajka faszerowane. Będą piękną ozdobą świątecznego stołu. A wszystko dzięki jednemu, magicznemu składnikowi - sokowi z buraka. To on sprawił, że białe jajka nabrały tak pięknego, różowego koloru. A reszta to już nic trudnego a składniki
My simple kitchenJajek faszerowanych mam na blogu pokaźną kolekcję . Dzisiaj kolejna ekspresowa wersja z serem żółtym, papryką, kukurydzą i szczypiorkiem. Składniki: 10-12 jajek pół puszki kukurydzy pół czerwonej papryki 2 łyżki majonezu 150 g żółtego sera sól, pieprz 2 łyżki posiekanego szczypiorku Jajka ugotować na twardo. Natłuc skorupki i zalać bardzo zimną wodą. Po ok. godzinie obrać, przekroić na pół. Kukurydzę
Czerwień i błękitJajka faszerowane bardzo często przygotowuję na święta Wielkanocne, tym razem do farszu użyłam pasty warzywnej o smaku grzybowym od firmy Rolnik , jajka wyszły bardzo smaczne. Doskonale się sprawdzą w poście na kolację lub śniadanie, polecam. Składniki: 6 jajek 150 gram pasty warzywnej o smaku grzybowym Rolnik sól, pieprz 2 łyżki oleju lnianego pół pęczka szczypiorku Sposób przygotowania: Jajka przekładamy
Bajeczna Kuchniazwykłej patelni, również zawinięte w papier do pieczenia. Jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka i mieszamy je z posiekaną piersią z kurczaka i jogurtem. Doprawiamy do smaku i faszerujemy jajka. Posypujemy szczypiorkiem, układamy na sałacie. Gotowe! :) Przepis pochodzi z książki Konrada Gacy
Czerwona Porzeczkaponiższymi wskazówkami i ugotuj idealne jajka na twardo. Jajka na twardo – składniki. Jajka powinny być w temperaturze pokojowej, aby nie pękały podczas gotowania. Kaloryczność jajek kurzych: 140 kcal w 100g. dowolna ilość jajek pół łyżeczki soli na 2 litry wody woda do gotowania Jak ugotować oraz ile gotować jajko na twardo? Do ugotowania jajek potrzebować będziemy garnka oraz zegarka(...)czasie wyjmuję jajka z wody. Jajka umieszczam na kilkanaście sekund w chłodnej wodzie. Opisana metoda wymaga więcej czasu oczekiwania na uzyskanie jajek na twardo. Zyskujemy jednak czas na stanie i pilnowanie gotujących się jajek. Nie trzymaj jajek dłużej w wodzie, gdyż białko nasiąknie wodą i będzie się źle obierać. Wskazówki do gotowania jajek. Czas gotowania jajek zależy przede wszystkim
Ania gotujeJajka faszerowane to świetna przekąska. Sprawdzają się na przyjęciach, świętach i w codziennym jadłospisie. Są smaczne i chętnie zjadane. Dzisiaj przepis na jajka z trzema farszami. Polecam. SKŁADNIKI : 10-15 jajek 100 g szynki wędzonej lub konserwowej 200 g pieczarek 100 g łososia wędzonego lub z puszki 3 ogórki konserwowe 1 pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku
Kulinarne Fantazje Mariolinaszego królika robiąc mu oczy i nosek z ziarenek pieprzu, wąsy ze szczypiorku i usta z kawałka pomidora. Talerz możemy dodatkowo ozdobić sałatą i szczypiorkiem. Na Wielkanoc polecam też: Jajka faszerowane pieczarkami Żurek bez mleka (na domowym zakwasie) Wielkanocne buraczki z chrzanem Domowy zakwas na żurek Sałatka a’la rosyjska (z jajkiem) Sałatka makaronowa z brokułem Ciasto pleśniak Szybka
Dieta bez mlekaJajka faszerowane choć kojarzone są głównie z Wielkanocą, są doskonałą przystawką imprezową lub po prostu daniem na śniadanie czy kolację. W tych jajkach farsz jest kremowy, lekko ostry dzięki dodatkowi chrzanu. Jajka i chrzan to jedno z moich ulubionych połączeń. Składniki: 6 jajek kilka plasterków szynki 2 łyżki żółtego sera startego drobno łyżeczka ostrego chrzanu duża łyżka majonezu
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniatwardo i obrać z łupinek ściąć czubki jajek i wyjąć żółtka do miseczki i je widelcem rozgnieść rzeżuchę 3/4 szklanki posiekać i wymieszać majonezem jogurtem,solą, pieprzem, żółtkami faszerować jajka nadzieniem i posypać resztą całej rzeżuchy..........SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubię