Konfitowany czosnek 109Możesz przechowywać go nawet przez kilka miesięcy w lodówce. Zobacz też inne przepisy na przetwory Kulki serowe Jajka po szkocku Koreczki z tortilli Roladki z szynki z chrzanem Faszerowane jajka z curry Śledzie z suszonymi pomidorami Zobacz też nowe przepisy Konfitowany czosnek Babeczki z serkiem wiejskim Powidła bez mieszania Ekspres do kawy. Jaki rodzaj wybrać? Ciasto kawosz Artykuł Konfitowany
okolicepalnika.pl
Babeczki z serkiem wiejskim 478wspólnego pojemnika. W ten sposób unikniesz ich posklejania. Nabeczki z serkiem wiejskim Przepis na babeczki z serkiem wiejskim Składniki na babeczki z serkiem wiejskim 200 g mąki pszennej 3 jajka 200 g serka wiejskiego 200 g kefiru 4 łyżki oliwy 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 30 g sera dojrzewającego duża szczypta soli świeżo mielony pieprz szczypta ostrej papryki pół(...)ładnie się zrumieniły. Podawaj na ciepło lub na zimno. Zobacz też inne przepisy na przekąski Kulki serowe Jajka po szkocku Koreczki z tortilli Roladki z szynki z chrzanem Faszerowane jajka z curry Śledzie z suszonymi pomidorami Zobacz też nowe przepisy Babeczki z serkiem wiejskim Powidła bez mieszania Ekspres do kawy. Jaki rodzaj wybrać? Ciasto kawosz Bób na ostro Artykuł Babeczki
okolicepalnika.pl
Jajka faszerowane łososiem 138Jajka faszerowane łososiem, serkiem śmietankowym, koperkiem - pyszna i łatwa przekąska. Składniki: 4 jajka, 50 g wędzonego łososia, duża łyżka serka kanapkowego śmietankowego, łyżka posiekanego koperku sól, pieprz oliwki do dekoracji Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Kroimy na pół, wyjmujemy żółta. Łososia siekamy bardzo drobno, dodajemy do żółtka wraz z serkiem, koperkiem, szczyptą soli oraz pieprzu. Mieszamy. Farsz nakładamy
Lena Gotuje
Sałatka z jajkiem i groszkiem. 162dietetycy są zgodni, że jajko posiada wiele wartości odżywczych i warto je jeść. Składniki odżywcze zawarte w jajku wpływają na prawidłowe funkcjonowanie organizmu i przyczyniają do dobrego stanu zdrowia. Jajka są źródłem pełnowartościowego białka, które jest łatwo przyswajalne przez nasz organizm. Zawarta w jajku luteina ma wpływ na poprawę naszego widzenia. Witaminy występujące w jajku(...)miski i mieszamy. W osobnej miseczce łączymy jogurt grecki, curry, sól i pieprz. Mieszamy. Gotowym sosem polewamy sałatkę i mieszamy. Sałatka gotowa. Wszyscy wiemy, że jajka zajmują centralne miejsce podczas Świąt Wielkanocnych . Wykonujemy jajka faszerowane , kolorujemy je, są dodatkiem do zupy i także możemy wykorzystać jajka do wykonania sałatki . Jest to najlepsza sałatka z jajkiem i groszkiem , którą wykonamy bardzo
Zdrowy Styl Joanny
Jajka faszerowane na dwa sposoby: pieczarkami i pastą z pieczonej papryki 240hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Jajka faszerowane na dwa sposoby: pieczarkami i pastą z pieczonej papryki Składniki: Jajka – 20 sztuk Składniki – farsz pieczarkowy: Pieczarki – 7 sztuk Cebula – 20g Czosnek – 1 ząbek Masło klarowane – 1 łyżeczka Sól, pieprz
Kuchnia Bon Appetit
Jajka faszerowane papryką, ogórkiem i kindziukiem 220Jajka dają nam wiele możliwości w przygotowaniu bardzo smacznych rzeczy. Dzisiaj odmieniona propozycja śniadaniowa, jajka faszerowane ale troszkę inne niż zwykle, bo z kindziukiem. Składniki: 6 jajek ugotowanych na twardo 2 ogórki korniszony ( małe ) Kawałek papryki konserwowej ( 1/3 ) Kika gałązek natki pietruszki 8 plasterków kindziuka Majonez Papryka ostra Sól Wykonanie: Ugotowane jajka na twardo, kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka. Żółtka
Smaki Ewy
Jajka faszerowane pieczarkami 233Wielkanoc zbliża się OGROMNYMI krokami, dlatego mam dla Was przepis na pyszne jajka faszerowane moimi ukochanymi pieczarkami. Grzyby zajadam codziennie, wręcz je uwielbiam. Nie mają wiele kalorii, a smakują świetnie. Surowe pieczarki to jedna z moich ulubionych przekąsek, te smażone wrzucam do kurczaka..makaronu..ryżu..i wszędzie gdzie się da. Jajka z pieczarkami to cudowne połączenie, są bardzo smaczne(...)twardo. Pieczarki myjemy i kroimy w kosteczkę razem z cebulką. Wrzucamy na patelnię i smażymy aż pieczarki będą ciemniejsze. Ugotowane jajka zalewamy zimną wodą. Obieramy, kroimy na pół. Wyciągamy żółtka i dokładnie mieszamy z pieczarkami i cebulką. Faszerujemy białka farszem przy pomocy np. łyżeczki. Podajemy z zieloną częścią cebulki
Czarnawisienka
Pasta kanapkowa z awokado, jajka i rzodkiewki 137się zaserwowana na śniadanie , kolację, lunch oraz przekąskę. Jej przygotowanie zajmuje około 10 minut w przypadku kiedy wykorzystujemy ugotowane już jajka. Jeśli jednak jajka musimy ugotować w momencie, w którym robimy pastę, to jej przygotowanie włącznie z ugotowaniem jajek zajmuje około 20 minut. Samo przygotowanie tej bezmięsnej pasty kanapkowej sprowadza się do pokrojenia drobno jej składników oraz ich doprawienia. Zachęcam(...)wymieszać. Rzodkiewkę pokroić w małą kostkę, podobnie zrobić z jajkiem, przy czym jajko jeszcze przesiekać. Wszystkie składniki umieścić w misce, dodać tarty ser żółty , majonez, sól oraz pieprz i wymieszać. Pastę kanapkową podawać z dodatkiem pieczywa. Pasta kanapkowa Warto wiedzieć robiąc pastę kanapkową z awokado, jajka i rzodkiewki. Jajka na twardo gotowałam przez 9 minut w wodzie osolonej szczyptą soli
MeCooks
Jajka faszerowane groszkiem z nutką mięty 211Wiosenne, zielone jajka faszerowane zielonym groszkiem z nutką mięty. Smaczna przekąska, podana na kolorowych liściach sałaty stanowi niezaprzeczalną ozdobę stołu. Ich dodatkową zaletą jest szybkość i prostota wykonania. Kochani, dzieląc się z Wami faszerowanym jajeczkiem, życzę Wam spokojnych, zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych! SKŁADNIKI: 4 jajka 10 dag mrożonego zielonego groszku duża szczypta suszonej mięty sól pieprz cayenne majonez
Kuchenne zapiski Edyty
Jaja faszerowane ze śledziem 176Przeglądając książki z mojej biblioteczki, w poszukiwaniu zapomnianych przepisów na przygotowanie jajek, trafiłam na jajka faszerowane ze śledziem , w książce Przyrządzanie Potraw Zofii Czerny, z 1949 roku. Jajka przygotowałam podczas pobytu w Gospodarstwie agroturystycznym , prowadzonym przez Ewę Mitowską , w Seroczynie. Sesja odbyła się w kuchni, na działającej oczywiście, kuchni węglowej. Na zdjęciach pisanki z bogatej kolekcji Ewy Mitowskiej. Wszystkie przedmioty
królestwo garów
Faszerowane jajka w szynce 90jajko, nie tylko kurze, ale też przepiórcze, kacze i gęsie. Jajka w lodówce nadal leżakują w mojej kuchni ale ja ich niestety nie jadam, a domownicy robią sobie jajecznicę po kryjomu, aby mnie nie drażnić. Najbardziej brakuje mi pysznych domowych ciast, omletów czy naleśników, bo jakby tego było mało, to wyszła mi również nietolerancja glutenu. W domu jajka(...)tłumaczyć za każdym razem moją alergią. Brak mi niestety asertywności, więc częstuję się, a potem choruję i faszeruję się lekami. Podobno każda nietolerancja pokarmowa mija przy całkowitym odstawieniu, więc cierpliwie czekam i tęsknię za jajecznicą. Tymczasem podaję Wam przepis na proste, faszerowane jajka z szynką i obiecuję, że to nie ostatnie jajka na tym blogu. Składniki na 6 porcji
To co kocham
Faszerowane jajka w szynce 164wyobrażacie sobie kuchnię bez jajek? Ja do tej pory sobie nie wyobrażałam, bo przecież dodaje się je do wielu potraw: kotletów, pasztetów, naleśników, wypieków, i są również samodzielnymi daniami typu jajecznica, omlety, sadzone, faszerowane, itd. Mnie zawsze smakowały w każdej postaci i mogłabym je jeść codziennie, bo w sumie runął mit, że podwyższają(...)faszeruję się lekami. Podobno każda nietolerancja pokarmowa mija przy całkowitym odstawieniu, więc cierpliwie czekam i tęsknię za jajecznicą. Tymczasem podaję Wam przepis na proste, faszerowane jajka z szynką i obiecuję, że to nie ostatnie jajka na tym blogu. Składniki na 6 porcji: • 6 jajek • 12 plastrów szynki parmeńskiej
To co kocham
Jajka faszerowane śledziami z burakiem 178Jeśli o mnie chodzi to jedna z moich ulubionych wersji faszerowanych jajek. Ważne żeby mieć dobrej jakości składniki, zwłaszcza jajka i śledzie. Takie jajka nie tylko ładnie wyglądają ale są również pyszne. ilość poszczególnych składników zależy od własnych preferencji. Ja staram się aby ilość żółtek, śledzi i buraka była podobna. Składniki: jajka śledzie w zalewie octowej ugotowany burak majonez sól(...)pieprz Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, ostudzić obrać, przekroić na pół i wyciągnąć żółtka. Śledzie pokroić w kostkę, buraka zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Żółtka rozgnieść widelcem, dodać buraki, śledzie i majonez, doprawić solą i pieprzem a następnie dokładnie wymieszać. Białka faszerować otrzymaną pastą
Mama Gotuje
Jajka faszerowane z cebulką i suszonymi pomidorami 147byłam takim dziwnym dzieckiem, że uwielbiałam ugotowane białko jajka, ale żółtka nie znosiłam. W sumie nadal żółtko to nie jest mój ulubiony smak, ale już tak bardzo nim nie gardzę. Wciąż jednak dużo bardziej smakują mi potrawy z jajek, w których żółtko jest raczej "przemycone" niż wyeksponowane. Tym charakteryzują się właśnie faszerowane jajka :) Składniki: 10 jajek 1 pęczek szczypiorku
Prosto z Kotła