jajka faszerowane - 3017 przepisów (strona:48/202)

Jajka faszerowane w chrupiącej panierce 679

jajka w chrupiącej panierce z zielonym, wiosennym farszem w pastelowym kolorze, który nadaje groszek Hortex. Jajka w takiej wersji na pewno zaskoczą gości przy świątecznym stole. Musicie ich spróbować. JAJKA FASZEROWANE  w CHRUPIĄCEJ PANIERCE Składniki: 4 jajka 150 g mrożonego groszku Hortex 2 łyżki majonezu sól i pieprz do smaku panierka: 1 jajko 2 łyżki mleka 1/2 szkl mąki(...)zamaczamy w roztrzepanym z 2 łyżami jajku, następnie obtaczamy w mące, ponownie w jajku i na końcu obtaczamy w bułce tartej. Tak panierowane połówki jajek smażymy na złoty kolor w głębokim oleju. Usmażone studzimy i faszerujemy za pomocą rękawa cukierniczego farszem z żółtek i zielonego groszku. Przed podaniem można posypać szczypiorkiem i dla kontrastu dodać kawałek rzodkiewki

Bon appetit mon amie
Jajka smażone 55

Jajka smażone czyli klasyka polskiej kuchni. Lubicie jajka? W jakiej formie? U nas najczęściej właśnie jajka smażone czy też gotowane na twardo, ale lubimy też omlety, jajecznicę czy jajko w koszulce. Świetne są też wszelakie jajka faszerowane, nie lubię natomiast jajek na miękko gotowanych. Takie jajka smażone moje dzieci sobie upodobały, więc u nas często są robione na szybkie posiłki

Dorota Smakuje
Kotlety jajeczne 75

jajek . Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Kotlety z jajek Składniki na kotlety jajeczne. 6 dużych jajek ugotowanych na twardo 1 duże jajko surowe 1/2 łyżeczka soli 1/4 łyżeczka pieprzu 2-3 łyżki bułki tartej olej do smażenia 1/2 łyżeczka ziół włoskich 1/2 łyżeczka suszonej natki pietruszki Jak zrobić kotlety jajeczne. Ugotowane na twardo jajka(...)tych kotletach. Po usmażeniu kotlety z jajek można zamrozić. Należy włożyć je do plastikowego pojemnika, szczelnie zamknąć i umieścić pojemnik w zamrażalniku. Ja w zamrażalniku kotlety przechowuję przez około dwa miesiące. Olej zastąpić można masłem bądź masłem klarowanym. Lubisz dania z jajek? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Jajka faszerowane pieczarkami. Kotlety z jajek The post Kotlety jajeczne appeared

MeCooks
Jak przyrządzić jajka na Wielkanoc? 91

Jajka to moje ulubione jedzenie. Jem je codziennie nie tylko od święta. Wbrew pozorom i krążącym mitom jajk asą zdrowe o można je jeść ile tylko dusza zapragnie. Jajka to super food ! Na Wielkanoc przyrządzam jajka różnie najczęściej są to jajka faszerowane ale lubię też jajka poszetowe. Nie jest żadną regułą, że jajka wielkanocne muszą być ugotowane na twardo. Może

codojedzenia
Najlepsze domowe przepisy na Wielkanoc 87

zdjęcie wybranego dania, a wtedy automatycznie zostaniecie przeniesieni na stronę z dokładnym przepisem. Tam znajdziecie składniki i dokładny sposób wykonania potrawy.  Smacznego 💗 Różowe jajka z ziołowym serkiem Faszerowane jajka z musztardą Jajka marynowane w czerwonej kapuście Roladki z szynki z jajkiem Terrina ze szpinaku i groszku z jajkiem Świąteczna galantyna drobiowa Domowa ćwikła Chrzan śmietankowy Biała kiełbasa pieczona

Kulinarne przygody Gatity
Jajka nadziewane szpinakiem w tempurze 111

jajkom. Do wody, w której gotujemy jajka warto dodać szczyptę soli. Pozwoli to nam łatwiej obrać skorupkę z jajek. Lubisz nadziewane jajka? Jeśli tak to wypróbuj nasz przepis na Jajka faszerowane tuńczykiem . The post Jajka nadziewane szpinakiem w tempurze appeared first on MeCooks

mecooks
Pieczone awokado z jajkiem 172

Ostatnio polubiłam awokado, nie dość że jest dobre to jeszcze bardzo zdrowe. Idealnym połączeniem jest awokado z jajkiem. Na Wielkanoc często faszerowałam jajka awokado. Dziś na blogu zapiekę awokado z jajkiem. Czytaj więcej

Ana Mari's world
Jajka faszerowane pastą śledziową babci Basi 184

Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz… Przepis ten zdobyłam na spotkaniu kulinarnym STOWARZYSZENIA” KRZEMIANKI ” , na którym to danie było zaprezentowane. Jajka faszerowane pastą śledziową . Składniki : jajka gotowane, śledzie matiasy lub konserwowe, majonez sól,pieprz, papryka czerwona, Sposób przygotowania : Ugotowane jajka przecinamy na pół , wydrążamy żółtka i wkładamy do miskUgotoi. Do żółtek

Pysznosci Babci Basi
PIECZARKI FASZEROWANE SERAMI 182

Pieczarki faszerowane są łatwą i szybką przystawką. Można je dowolnie wypełniać. Polecam już z  wcześniejszego posta   PIECZARKI FASZEROWANE JAJKIEM Dziś przygotowałam   pieczarki faszerowane serem pleśniowym i bryndzą. Składniki: 15 pieczarek 125 g bryndzy pół opakowania sera pleśniowego lazur garść zielonej pietruszki 2-3 ząbki czosnku łyżka masła sól świeżo mielony czarny pieprz Pieczarki umyłam. Kolejno

potrawyregionalne
Jajka faszerowane na gorąco. 153

śniadanko wielkanocne i nie tylko zresztą, bo to bardzo dobra przekąska zarówno na ciepło jak i na zimno JAJKA FASZEROWANE. SKŁADNIKI:   6-8 jajek szczypiorek masło klarowane  bułka tarta sól, pieprz WYKONANIE: jajka gotujemy na twardo, przecinamy wzdłuż, nie uszkadzając za bardzo skorupek, wyjmujemy jajka łyżeczką, kroimy w bardzo drobną kosteczkę,  dodajemy pokrojony szczypiorek, sól, pieprz, dodajemy

Kuchnia Beaty
Jajka z rzodkiewka 175

kupilam zaraz dwa peczki. Zaraz po przyjsciu do domu dorwalysmy sie do jednego z nich razem z Viki. Drugi powedrowal do salatki i do jajek zmieniajac calkiem ich oblicze. Jajka faszerowane rzodkiewka skladniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 lyzeczka majonezu 1 lyzka serka typu Almette 2-3 rzodkiewki sol, pieprz do smaku wykonanie: Jajka kroimy na pol i wyciagamy

Przysmaki Karolki
jajka faszerowane z pieczarkami 181

podać je jako przekąskę na zimno, nawet teraz, w okresie nie-wielkanocnym :) Mimo, że wszelkich wymyślnych faszerowanych jaj nie lubię, to te, proste, bardzo mi posmakowały :) JAJKA FASZEROWANE Z PIECZARKAMI przepis mamy ;) // 8 porcji ~8 jajek ~150g pieczarek ~łyżeczka masła ~łyżka posiekanej natki pietruszki i koperku (u nas trochę więcej) ~majonez/jogurt naturalny/śmietana (do 'zlepienia' masy) ~sól, pieprz do smaku

chili & sugar
Kurczaki z jajek 149

Łatwo je przygotować, a na pewno wywołają uśmiech na niejednej twarzy. Dolne części kurczaków farbowane są naturalnymi barwnikami: na niebiesko liśćmi czerwonej kapusty, a na brązowo herbatą. W środku jajka faszerowane są żółtkiem roztartym z chrzanem i odrobiną majonezu, ale tak naprawdę można je wykonać według własnych upodobań, np. z tuńczykiem, czy twarożkiem z pesto. Inspiracją do tego pomysłu były(...)gotujemy przez kilka minut na niewielkim ogniu. Wyciągamy i studzimy. Marchew kroimy na plasterki i wycinamy z nich 4 grzebienie i 4 dzioby. Dobieramy odpowiednie połówki jajka (biała góra i farbowany dół), faszerujemy je przygotowaną masą i składamy. Nożem nacinamy miejsca na grzebienie dzioby i oczy. Wkładamy w nie marchew i ziarna pieprzu. I gotowe! :) Kurczaki z jajek Kurczaki

Trzeci talerz
jajka faszerowane pastą musztardową 147

składniki: 4 jajka 2 łyżki kwaśnej śmietany 1 łyżeczka ostrej musztardy 1 łyżeczka miodu sól, pieprz dodatkowo: natka pietruszki, szczypiorek wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy

Domowy Smak Jedzenia
Jajka faszerowane szprotkami 35

świąt, trzymajcie się zdrowo. Składniki: 6 jajek 1 puszka wędzonych szprotek w oleju (170 g) 1 mały ząbek czosnku 1 czubata łyżka poszatkowanych ulubionych ziół (natki, koperku, szczypiorku, ja dałam rzeżuchę) 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, studzimy, obieramy. Obrane jajka kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy z nich(...)rozdrabniamy. Następnie wsypujemy zioła, wlewamy majonez, jogurt, dodajemy rozdrobniony ząbek czosnku, sól i świeżo zmielony pieprz, dokładnie mieszamy. Białka faszerujemy powstałą pastą. Przed podaniem jajka można posypać resztą ziół i świeżo zmielonym pieprzem. Artykuł Jajka faszerowane szprotkami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy
Jajka faszerowane szprotkami 66

Dobrych świąt, trzymajcie się zdrowo. Składniki: 6 jajek 1 puszka wędzonych szprotek w oleju 1 mały ząbek czosnku 1 czubata łyżka poszatkowanych ulubionych ziół (natki, koperku, szczypiorku, ja dałam rzeżuchę) 1 łyża majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego sól pieprz Jajka wrzucamy do zimnej wody, zagotowujemy, gotujemy 8 minut, studzimy, obieramy. Obrane jajka kroimy wzdłuż na pół, wydrążamy z nich żółtka(...)rozdrabniamy. Następnie wsypujemy zioła, wlewamy majonez, jogurt, dodajemy rozdrobniony ząbek czosnku, sól i świeżo zmielony pieprz, dokładnie mieszamy. Białka faszerujemy powstałą pastą. Przed podaniem jajka można posypać resztą ziół i świeżo zmielonym pieprzem. Artykuł Jajka faszerowane szprotkami pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania