mnie też królują jajka. Nie chcę podawać ich tylko w tradycyjny sposób - z majonezem, ale coś urozmaicać. Chyba nawet się to udaje :D Pierwsza z odmian to jajka faszerowane łososiem wędzonym. Patrząc na koszty tego dania, to nie jest aż tak drogie jakby można myśleć. Nie trzeba przecież uruchamiać produkcji masowej, a zrobić tyle by wszystkiego troszkę posmakować(...)właśnie tę wersję biesiadowania :D Nie siedzi się przecież pół godzinki a kilka godzinek przy stole :D Do zrobienia jajek z łososiem potrzebowałam (oczywiście można zmniejszyć ilość jajek) : * 10 jajek * 15 dkg łososia wędzonego * 2 łyżki serka śmietankowego * majonez * do dekoracji rzodkiewka, plasterki łososia i kiełki * sól, pieprz * opcjonalnie musztarda Jaja ugotowałam na twardo i po ostudzeniu przekroiłam
Pieprzyć z FantazjąJajka faszerowane z łososiem są pyszne i łatwe w przygotowaniu. Świetny pomysł(...)tylko na Wielkanoc, ale także na inne okazje. Przepis pochodzi od pani Danuty. Dziękuję ślicznie za przesłanie przepisu. Składniki 5 jajek 70 g wędzonego łososia 2 łyżki majonezu sól pieprz świeży koperek … The post Jajka faszerowane z łososiem appeared first on Smaczne potrawy
Smaczne PotrawyPrzepis na faszerowane jajka wędzonym łososiem z dodatkiem serka śmietankowego, koperku oraz jogurtu naturalnego, całość posypana obficie koperkiem. Składniki: 4 jajka 1 łyżka serka śmietankowego 1,5 łyżki jogurtu naturalnego 1/2 pęczka koperku 40 g wędzonego łososia 2 żółtka ( z ugotowanych jajek) pieprz Przygotowanie: Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram ze skorupki. Jajka dzielę(...)połówki, układam na talerzu, wyjmuję dwa żółtka, Przygotowuję sos: Łososia drobno siekam wrzucam do miseczki, dodaję jogurt naturalny, serek śmietankowy, posiekany koperek żółtka, doprawiam pieprzem, całość rozgniatam widelcem. Sosem faszeruję jajka, posypuję posiekanym koperkiem
KukuleczkiJajka faszerowane na różne sposoby pojawiają się na naszym stole jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Oczywiście honorowe miejsce zajmują na wielkanocnym stole. Dziś jedne z moich ulubionych - z fetą i suszonymi pomidorami. składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 4-5 suszonych pomidorów 50 g sera typu feta 2 łyżki majonezu wykonanie: Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich
babka w formieOstatnie małe zakupy, ostatnie przygotowania. Jeszcze mała propozycja, może akurat komuś z Was się przyda! Jajka faszerowane z ricottą, suszonymi pomidorami i długo dojrzewającą szynką! Kochani, z okazji Świąt Wielkiej Nocy życzymy Wam zdrowych, pogodnych i radosnych świąt. Samych pięknych chwil spędzonych z najbliższymi i dużo słońca :) Składniki: 3 jajka, 3 łyżeczki ricotta, suszone pomidory w zalewie
Plate of JoyKochani już za miesiąc Wielkanoc- na blog powraca więc zakładka, w której zgromadzone są przepisy na babki, ciasta, sałatki , faszerowane jajka i propozycje obiadowe. Mam nadzieję, że znajdziecie tu dla siebie ciekawe inspiracje! Przepisy na Wielkanoc
Moje Kuchenne RewelacjeDolnym (powiat Strzyżów) proponują podać do niej faszerowane jajka, jednak ja wolałam zwykłe, ugotowane jajka, tak jak pamiętam z dzieciństwa. Przepis został opublikowany w zbiorze tradycyjnych kulinarnych receptur pt. „Czarnorzecko-Strzyżowska kraina smaków. Tradycyjne przepisy kulinarne Kół Gospodyń Wiejskich z terenu działania Stowarzyszenia Czarnorzecko-Strzyżowska Lokalna Grupa Działania”. Zupa szczawiowa z jajkiem - kuchnia podkarpacka Składniki na 4 porcje(...)mąką, mieszamy i zaprawiamy kilkoma łyżkami gorącej zupy, po czym całość wlewamy do garna z zupą i jeszcze raz zagotowujemy, doprawiając do smaku solą. Jajka obieramy i kroimy na dwie połówki. Aby przygotować jajka faszerowane wyjmujemy żółtka, a białka układamy obok. Żółtka ucieramy z drobno pokrojoną szynką oraz śmietaną i przyprawami. Powstałą masę nakładamy do białek formując zgrabny czubek
Trzeci talerzMili czytelnicy, bardzo lubię jajka faszerowane, ale nie bardzo mam pomysł czy je nafaszerować. Wiem, że w internecie znajdę dużo przepisów jak mogę to zrobić. Jednak wolę polegać na Waszych sprawdzonych przepisach. Podzielicie się nimi ze mną? Pozdrawiam! zdjęcie z internetu: https:// www. kwestiasmaku. com/ kuchnia_polska/ jajka_faszerowane/ jajka_faszerowane.html
Oka w rosole czyli KaFka gotujejest jajko tym trudniej obrać. Co zrobić z jajkami na twardo? Można do sałatek, można na kanapki, można z majonezem. Wszystko można, ale ileż można Ja i Najcierpliwszy uwielbiamy jajka faszerowane. Kombinujemy z nadzieniami i wychodzą pyszności. Poznajcie kilka naszych ulubionych zestawów. Podstawą każdego nadzienia do faszerowania są ugotowane żółtka i łyżka jogurtu naturalnego, żeby nadzienie miało formę kremu(...)koperku, a wkoło poukładać roszponkę, rukolę lub miks sałat. Kombinujcie z połączeniami, bo może się okazać, że najbardziej absurdalne zestawienia są tymi najsmaczniejszymi. Smacznego! Post Naukowo o jajach. Jajka faszerowane pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN
ladykitchenJajka faszerowane to bardzo smaczna przekaska. Można ją przygotować w wielu wersjach. Ja proponuję farsz z szynki i ogorka. Jajeczka w tej wersji są przepyszne, a na dodatek świetnie prezentują się na stole. Zapraszam do wypróbowania przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Skladniki: 50 g szynki 2 ogórki konserwowe lub kiszone 5 jajek rozmiar MJ 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka tartego chrzan(...)miski z żółtkami. Dodajemy majonez chrzan, sól i pieprz do smaku. Wszystko mieszamy. Przygotowanym farszem nadziewamy bialka. Wierzch posypujemy y szczypiorkiem lub rzeżuchą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Jajka faszerowane szynką i ogórkiem pochodzi z serwisu Olcia Gotuje
Olcia gotuje!wielkanocna , mazurek, sos tatarski oraz wiele innych smakołyków. Nie może zabraknąć również sałatki z jajkiem , gdyż jajka to symbol świąt Wielkanocnych. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na Wielkanocny stół przygotowujemy także różnego rodzaju przekąski . To właśnie one zazwyczaj najszybciej znikają z talerzy. Rolada ze szpinakiem, jajka faszerowane i wiele innych ciekawych przystawek, które cieszą oko i podniebienie. Wiele osób na pewno zastanawia(...)window.adsbygoogle || []).push({}); JAJKA W SOSIE TATARSKIM KRAKERSY Z PASTĄ Z AWOKADO ROLADA SZPINAKOWA Z ŁOSOSIEM ROLADKI Z PASTĄ JAJECZNĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ROLADKI Z SZYNKI PRZYSTAWKA Z WĘDZONYM ŁOSOSIEM GALARETA Z SZYNKĄ I WARZYWAMI ROLADKI Z TORTILLI SUSHI Z OGÓRKA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); KORECZKI ZE ŚWIEŻYM OGÓRKIEM ROLADKI Z SZYNKI CHRZAN WIELKANOCNY JAJKA FASZEROWANE ĆWIKŁĄ (adsbygoogle = window.adsbygoogle
Przepiski.plJajka faszerowane to pyszna przekąska, którą można podać na przyjęciu oraz na codzienną kolację. Składniki: żółtka jaj drobno posiekane 4 grzybki marynowane 1 pokrojony w małą kostkę ogórek kiszony 3 plastry wędliny drobiowej(...)drobno pokrojonej porządna łyżeczka majonezu sól i pieprz Sposób przygotowania: Wszystkie składniki bardzo dokładnie wymieszaj, aby się ze sobą połączyły. Następnie połówki jajek wypełnij farszem i umieść na talerzu. Autor przepisu: Ewelina Ewa Zychla Artykuł Jajka faszerowane pochodzi z serwisu Wasze Przepisy
Wasze PrzepisyRating: Jajka faszerowane pieczarkami to mój własny wymysł – zapewne ktoś też wymyślił taki farsz przede mną, ale w przypadku tego przepisu stworzyłam go kilkanaście lat temu będąc jeszcze panną i pomagałam mamie podczas przygotowań do Świąt Wielkanocnych. Podczas przygotowań do tegorocznych świąt, gdy mój najstarszy mężczyzna spróbował farszu zjadał go tzw. łyżkami Z poniżej […] The post Jajka faszerowane
Magiczny GarnekPyszne, proste i szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane tuńczykiem, cebulką i majonezem. Smakują wyśmienicie, idealne nie tylko na imprezową przystawkę, kolację czy święta. Znikną w mig z talerza i każdy z chęcią sięgnie po dokładkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 5 jaj 1 mała puszka tuńczyka w sosie własnym pół mniejszej cebulki pęczek szczypiorku sól, pieprz 2-3 łyżki majonezu (adsbygoogle(...)pieprzem. Dokładnie mieszamy z majonezem. gotowy farsz nakładamy łyżeczką do białek jaj. Gotowe jaka układamy na talerzu/półmisku. Dekorujemy pozostałym szczypiorkiem. gotowe jajka najlepiej schłodzić przed podaniem. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia The post Jajka faszerowane tuńczykiem i cebulką first appeared on Blog Kulinarny
Blog kulinarny S9.PL