groszkiem to dietetyczna wersja Świąt Jajka najlepiej podawać polane sosem np. chrzanowym, smakuje rewelacyjne! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: 5 – 6 jajek 100 g mrożonego groszku 60 g awokado 70 g cukinii garść bazylii 2 łyżeczki cytryny skórka z 1/2 cytryny 1/3 łyżeczki soli szczypta pieprzu Przygotowanie: Jajka ugotować na twardo i wystudzić(...)cytryny i całość przyprawić. Nafaszerować połówki jajek farszem. Podawać z sosem chrzanowym. Krok po kroku: 1. Ugotować jajka 2. Ugotować groszek 3. Podsmażyć awokado 4. Zblenderować groszek i awokado 5. Dodać bazylię 6. Skropić cytryną i doprawić 7. Nałożyć farsz na połówki jajek Poprzedni 1 z 7 Następny Artykuł Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plJajka nadziewane tuńczykiem i ogórkiem. Jajka faszerowane są wspaniałą przekąską , idealne na śniadanie i na Wielkanocny posiłek. Jajka nadziewane tuńczykiem i ogórkiem kiszonym, są kremowe, łagodne w smaku i delikatnie chrupiące dzięki zawartości ogórka . Przygotowanie nadziewanych jajek nie wymaga wiele wysiłku ani czasu i naprawdę trudno je zepsuć, ponieważ jajka są idealnym daniem dla początkujących kucharzy. Poza tym większość składników
Zdrowy Styl JoannyJajka faszerowane pieczarkami. Tej przekąski nie może zabraknąć na wielkanocnym stole. Składniki jajka pieczarki odrobina smalcu majonez łyżeczka chrzanu(...)sól, pieprz pietruszka Przygotowanie Jajka ugotować, przekroić na pół. Żółtka wrzucić do miski. Pieczarki pokroić w drobną kostkę i obsmażyć na smalcu. Wymieszać żółtka, pieczarki i trochę majonezu w misce, doprawić solą i pieprzem. Ja dodałam jeszcze łyżeczkę chrzanu. Następnie wsadziłam taki krem do białek i udekorowałam pietruszką. Autor przepisu: Agnieszka Kopeć Artykuł Jajka faszerowane pieczarkami pochodzi z serwisu Wasze
Wasze PrzepisyJajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem to dietetyczna wersja Świąt Jajka najlepiej podawać polane sosem np. chrzanowym, smakuje rewelacyjne! Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 10 – 12 sztuk Składniki: 5 – 6 jajek 100 g mrożonego groszku 60 g awokado 70 g cukinii garść bazylii 2 łyżeczki cytryny skórka(...)groszek 3. Podsmażyć awokado 4. Zblenderować groszek i awokado 5. Dodać bazylię 6. Skropić cytryną i doprawić 7. Nałożyć farsz na połówki jajek Poprzedni 1 z 7 Następny Artykuł Jajka faszerowane pastą cytrynowo-bazyliową z groszkiem pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plFaszerowane jajka! Bardzo kolorowe, aromatyczne i przepyszne! Spróbujcie zrobić je na mój sposób! Życzę smacznego jajeczka! ;-))) SKŁADNIKI: - 6 jaj ugotowanych - 1/4 kostki sera feta - wędzony pstrąg tęczowy - dymka - natka pietruszki - 3 łyżki sosu tatarskiego - łyżeczka chrzanu wasabi Jajka gotujemy na twardo. Wyjmujemy żółtka mi mieszamy z w/w składnikami. Faszerujemy jajka, posypujemy obficie dymką! Smacznego
SMYKWKUCHNIKlasyczne jajka faszerowane z szynką w tym roku będą gościć na Naszym świątecznym stole. Prosty przepis, niewiele składników, pyszna potrawa. Polecam! Jajka faszerowane z szynką Składniki: 6 jaj ugotowanych na twardo 4 plasterki szynki wieprzowej 2 łyżki majonezu lub kremowego serka twarogowego przyprawy: sól, pieprz łyżka koperku Wykonanie: Obrane jajka kroimy na połówki, wyjmujemy żółtka
Smak mojej kuchniJajka faszerowane są idealne nie tylko na Wielkanoc, ale także jako urozmaicenie śniadania czy kolacji. Wiosennym akcentem w przepisie na jajka faszerowane pastą z makreli jest zielony szczypiorek. Jego lekko ostry smak doskonale podkreśla smak wędzonej ryby, delikatnych żółtek i aksamitnego majonezu. Polecam nie tylko na Wielkanoc :-) składniki: 4 jajka ugotowane na twardo 1 mała wędzona makrela gruby szczypior sól
babka w formieWielkanoc, więc przedstawiam Wam moją propozycję na faszerowane jajka. Bardzo lubię przyrządzać taką przekąskę, nie tylko z okazji świąt. 6 jajek łyżka soku z cytryny łyżeczka skórki startej z niewoskowanej cytryny 2 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki musztardy dijon szczypta soli i pieprzu dodatkowo: musztarda dijon pełnoziarnista natka pietruszki liofilizowany szpinak Jajka gotujemy na twardo. Wystudzone i obrane przekrawamy na pół(...)sokiem i skórką z cytryny, majonezem i musztardą. Doprawiamy solą i pieprzem, po czym powstałym farszem wypełniamy białka. Dekorujemy je natką pietruszki, musztardą pełnoziarnistą i szpinakiem. Smacznego :) Artykuł Faszerowane jajka musztardowo-cytrynowe pochodzi z serwisu Mienta blog
Mienta blogMoże się jeszcze dzisiaj skuszę na budyń czekoladowy z kawałkami truskawek na wierzchu... Wielkimi krokami zbliża się Wielkanoc. A Wielkanoc to przede wszystkim jajka. Dlatego dzisiaj będzię przepis na jajka faszerowane. Przepis wypróbowany już w zeszłym roku, ale jakoś tak wyszło, że nie było okazji go zaprezentować. Zdjęcie nie jest może zbyt ładne, ale napełnienie skorupek farszem bez ich ubrudzenia(...)okazało się ponad moje siły. Recepturę zaczerpnęłam ze strony 10 Fakt radzi: Wielkanoc. 111 najlepszych przepisów Jajka faszerowane (w skorupkach) Przygotuj garnek, łyżkę, łyżeczkę, nóż i deskę do krojenia, miseczkę. Przygotuj składniki: 6 jajek, 2 łyżki majonezu, 1 łyżeczkę chrzanu, 1/2 pęczka szczypiorku, sól, pieprz. Jajka ugotuj na twardo, a następnie ostudź. Szczypiorek opłucz pod bieżącą wodą, osusz i drobno
blog.moje-pasje.infoZdecydowanie najlepszy przepis na jajka faszerowane pieczarkami . Idealny farsz z dodatkiem papryki czerwonej i majonezu sprawia, że jajka znikają z talerza w kilka minut. Jajka polecam szczególnie na Wielkanoc. - sprawdzony przepis na idealny farsz do jajek - gwarancja najlepszego smaku i doboru składników - świetne jajka faszerowane na stół Wielkanocny
AniaGotuje.plpizza caprese. Tym razem polecam j ajka caprese, gdyż składniki farszu to mozzarella, pomidory i bazylia. Jajka caprese to elegancka, ale prosta i smaczna przystawka na wielkanocne śniadanie, tak faszerowane jajka można podawać również bez specjalnych okazji. Aby zmniejszyć kaloryczność jajek caprese można wykorzystać mozzarellę light. Składniki na 8 połówek jajek caprese: 4 jajka 1 pomidor 1 kulka (125g) sera
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięJajka faszerowane to klasyka na co dzień, i od święta. Przygotować możemy je w zasadzie z dowolnymi dodatkami - z fetą, burakiem, szpinakiem i co jeszcze dusza zapragnie. Jeśli jednak przygotowuję je na Wielkanoc, lubię trochę urozmaicić formę. Przygotowuję np. jajka marmurkowe , które wyglądają dość efektownie na świątecznym stole. Jednym z symboli świąt wielkanocnych jest kurczak, tym razem więc postanowiłam nadać(...)faszerowanemu jajku właśnie taki kształt 😉 Jajko wielkanocne - przepis Do przygotowania jajka wielkanocnego będą Ci potrzebne: jajko, łyżeczka sera typu feta, łyżeczka majonezu, szczypta kurkumy, szczypta pieprzu, 2 ziarenka ziela angielskiego, kawałek ugotowanej marchewki. 1. Jajko ugotuj na twardo, ostudź i obierz. 2. Przekrój jajko tak, aby usunąć żółtko. 3. Żółtko rozgnieć z fetą, majonezem, kurkumą i pieprzem. 4. Farsz włóż
Z notatnika dietetykaNajlepsze jajka faszerowane z pieczarkami jak dla mnie. Najlepsze, bo robione z sentymentem z przepisu, wg którego robiłam te jajka, uwaga!, na technice (tak tak na technice w moich czasach gotowaliśmy obiady i pichciliśmy inne smakołyki) w podstawówce. Są właśnie takie w smaku jak pamiętam. Składniki: - 6 jajek - 8 pieczarek - 20 g sera żółtego - 1/2 średniej cebuli - 1 łyżka majonezu(...)rozdrobnić widelcem lub zetrzeć na tarce na grubych oczkach, dodać starty na tarce (małe oczka) ser żółty oraz podsmażone pieczarki (letnie). Dokładnie wymieszać. Dodać majonez i doprawić do smaku. Faszerować jajka i układać je na półmisku. Przed podaniem, schłodzić w lodówce. Smacznego
CookYourselfPyszne jajka faszerowane na Wielkanoc - mają wszystko to , co najbardziej nam smakuje w te święta - jest jajko, chrzan, majonez i szynka :) Do tego szczypiorek i przyprawy i idealne jajka wielkanocne gotowe! SKŁADNIKI 6 jajek ugotowanych na twardo 3 plasterki szynki konserwowej 2 łyżki posiekanego szczypiorku 3 łyżeczki chrzanu 2 łyżki majonezu sól pieprz PRZYGOTOWANIE Jajka obieramy i przekrawamy wzdłuż
Moje Kuchenne Rewelacje