Przepis na : śniadanie
Jajka faszerowane pieczarkami nie tylko doskonale smakują, ale również świetnie prezentują się na wielkanocnym stole. Przepis na jajka nadziewane pieczarkami jest prosty i nie wymaga dużych umiejętności. Farsz z pieczarek, żółtek, sera i majonezu smakuje znakomicie. składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 250 g pieczarek 1/2 cebuli 2 łyżki oleju do smażenia 50 g żółtego sera 1/2 pęczka natki pietruszki 2 łyżki majonezu sól, pieprz wykonanie: Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich przekra... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...