jajka faszerowane pieczarkami

jajka faszerowane pieczarkami

jajka faszerowane pieczarkami

Przepis na : śniadanie

Jajka faszerowane pieczarkami nie tylko doskonale smakują, ale również świetnie prezentują się na wielkanocnym stole. Przepis na jajka nadziewane pieczarkami jest prosty i nie wymaga dużych umiejętności. Farsz z pieczarek, żółtek, sera i majonezu smakuje znakomicie.   składniki: 5 jajek ugotowanych na twardo 250 g pieczarek 1/2 cebuli 2 łyżki oleju do smażenia 50 g żółtego sera 1/2 pęczka natki pietruszki 2 łyżki majonezu sól, pieprz   wykonanie: Ugotowane jajka obieram ze skorupek i każde z nich przekra... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu babka w formie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.