Faszerowane jajka musztardowo-cytrynowe

Faszerowane jajka musztardowo-cytrynowe

Faszerowane jajka musztardowo-cytrynowe

Zbliża się Wielkanoc, więc przedstawiam Wam moją propozycję na faszerowane jajka. Bardzo lubię przyrządzać taką przekąskę, nie tylko z okazji świąt. 6 jajek łyżka soku z cytryny łyżeczka skórki startej z niewoskowanej cytryny 2 łyżeczki majonezu 2 łyżeczki musztardy dijon szczypta soli i pieprzu dodatkowo: musztarda dijon pełnoziarnista natka pietruszki liofilizowany szpinak Jajka gotujemy na twardo. Wystudzone i obrane przekrawamy na pół i delikatnie wyciągamy z nich żółtka. Mieszamy je z sokiem i skórką z cytry... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Mienta blog

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.