Zbliża się Wielkanoc, więc przedstawiam Wam moją propozycję na faszerowane jajka. Bardzo lubię przyrządzać taką przekąskę, nie tylko z okazji świąt.
- 6 jajek
- łyżka soku z cytryny
- łyżeczka skórki startej z niewoskowanej cytryny
- 2 łyżeczki majonezu
- 2 łyżeczki musztardy dijon
- szczypta soli i pieprzu
dodatkowo:
- musztarda dijon pełnoziarnista
- natka pietruszki
- liofilizowany szpinak
Jajka gotujemy na twardo.
Wystudzone i obrane przekrawamy na pół i delikatnie wyciągamy z nich żółtka.
Mieszamy je z sokiem i skórką z cytryny, majonezem i musztardą.
Doprawiamy solą i pieprzem, po czym powstałym farszem wypełniamy białka.
Dekorujemy je natką pietruszki, musztardą pełnoziarnistą i szpinakiem.
Smacznego :)
Brak komentarzy