Faszerowane jajka musztardowo-cytrynowe | Mienta blog
Jajka

Faszerowane jajka musztardowo-cytrynowe

Zbliża się Wielkanoc, więc przedstawiam Wam moją propozycję na faszerowane jajka. Bardzo lubię przyrządzać taką przekąskę, nie tylko z okazji świąt.

faszerowane jajka musztardowo cytrynowe 2 - Faszerowane jajka musztardowo-cytrynowefaszerowane jajka musztardowo cytrynowe 3 - Faszerowane jajka musztardowo-cytrynowe

  • 6 jajek
  • łyżka soku z cytryny
  • łyżeczka skórki startej z niewoskowanej cytryny
  • 2 łyżeczki majonezu
  • 2 łyżeczki musztardy dijon
  • szczypta soli i pieprzu

dodatkowo:

  • musztarda dijon pełnoziarnista
  • natka pietruszki
  • liofilizowany szpinak

faszerowane jajka musztardowo cytrynowe 4 - Faszerowane jajka musztardowo-cytrynowe

Jajka gotujemy na twardo.

Wystudzone i obrane przekrawamy na pół i delikatnie wyciągamy z nich żółtka.

Mieszamy je z sokiem i skórką z cytryny, majonezem i musztardą.

Doprawiamy solą i pieprzem, po czym powstałym farszem wypełniamy białka.

Dekorujemy je natką pietruszki, musztardą pełnoziarnistą i szpinakiem.

Smacznego :)

faszerowane jajka musztardowo cytrynowe 5 - Faszerowane jajka musztardowo-cytrynowefaszerowane jajka musztardowo cytrynowe 6 - Faszerowane jajka musztardowo-cytrynowe

Poprzedni Wpis Następny Wpis

Podobne wpisy

Brak komentarzy

Komentuj