Przepis na : śniadanie
Jajka faszerowane to klasyka na co dzień, i od święta. Przygotować możemy je w zasadzie z dowolnymi dodatkami - z fetą, burakiem, szpinakiem i co jeszcze dusza zapragnie. Jeśli jednak przygotowuję je na Wielkanoc, lubię trochę urozmaicić formę. Przygotowuję np. jajka marmurkowe , które wyglądają dość efektownie na świątecznym stole. Jednym z symboli świąt wielkanocnych jest kurczak, tym razem więc postanowiłam nadać faszerowanemu jajku właśnie taki kształt 😉 Jajko wielkanocne - przepis Do przygotowania jaj... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...