Jajko wielkanocne

Jajko wielkanocne

Jajko wielkanocne

Przepis na : śniadanie

Jajka faszerowane to klasyka na co dzień, i od święta. Przygotować możemy je w zasadzie z dowolnymi dodatkami - z fetą, burakiem, szpinakiem i co jeszcze dusza zapragnie. Jeśli jednak przygotowuję je na Wielkanoc, lubię trochę urozmaicić formę. Przygotowuję np. jajka marmurkowe , które wyglądają dość efektownie na świątecznym stole. Jednym z symboli świąt wielkanocnych jest kurczak, tym razem więc postanowiłam nadać faszerowanemu jajku właśnie taki kształt 😉 Jajko wielkanocne - przepis Do przygotowania jaj... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Z notatnika dietetyka

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.