Przepis na : śniadanie
Pyszne, proste i szybkie w przygotowaniu jajka faszerowane szynką, groszkiem z chrzanem i majonezem. Smakują wyśmienicie, idealne nie tylko na świąteczny stół ale i na imprezową przystawkę. Znikną w mig z talerza i każdy z chęcią sięgnie po dokładkę. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 6 jaj L kilka plasterków drobiowej szynki 2 łyżki groszku konserwowego pół pęczka szczypiorku 1 łyżeczka chrzanu lub więcej w zależności jak lubimy ok 2 łyżki majonezu sól oraz pieprz (adsbygoogle = win... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...