Jajka faszerowane tuńczykiem w sosie własnym i szczypiorkiem. Szybka i łatwa w przygotowaniu przekąska. Składniki: 4 jajka L, puszka tuńczyka w sosie własnym, pęczek szczypiorku, dużą łyżka majonezu, sól, pieprz Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy ze skorupek, kroimy na pół, wyjmujemy żółtka. Do żółtek dajemy odsączonego z zalewy tuńczyka, posiekany szczypiorek, majonez, szczyptę soli i pieprzu. Mieszamy. Za pomocą łyżki nakładamy na białka jajek. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...