Mój pierwszy przepis z serii Wielkanocnej w tym roku. Są to jajka faszerowane szynką i oczywiście posypane rzeżuchą. Polecam przygotować je nie tylko na świąteczny stół. Składniki : * 4 jajka ugotowane na twardo * 4 łyżki majonezu * łyżeczka musztardy * sól, pieprz * kilka plastrów dobrej szynki - najlepiej suchej * rzeżucha Przygotowanie : Jajka przekroić na pół. Wyciągnąć żółtka. Dodać majonez i musztardę. Przyprawić do smaku. Drobno pokroić szynkę i wymieszać farsz. Jajka nafasze... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...