Jajka z farszem wątróbkowym

Jajka z farszem wątróbkowym

Jajka z farszem wątróbkowym

Przepis na : śniadanie

Pewnie już myślicie nad świątecznym menu. A skoro tak, to nie może wśród innych smacznych potraw zabraknąć  faszerowanych jajek. Jakie będą u Was? Może takie z farszem wątróbkowym? Dla wielbicieli tego podrobu będzie to na pewno ciekawa odmiana :) Składniki: Na 10 jajek: 5 jajek ugotowanych na twardo 4 wątróbki drobiowe 1 cebula biała 2 łyżki majonezu 2 łyżki margaryny lub oleju 1 łyżka mąki pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Jajka delikatnie obieramy ze skorupek, kroimy na pół, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia w czekoladzie

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.