bomba witamin, bardzo zdrowa dla naszego organizmu, w sam raz na zimową porę :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 0,5 kg kapusty kiszonej 1 średnia marchewka 1 średnia cebula 1 jabłko 3-4 łyżki oleju rzepakowego kilka gałązek posiekanego koperku bądź natki pietruszki pieprz do smaku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Kapustę w razie konieczności odsączamy z nadmiaru wody, kroimy drobno(...)przekładamy do miski, cebulę kroimy w dość drobną kostkę, marchewkę i jabłko ścieramy na tace o drobnych oczkach, wszystko przekładamy do miski z kapustą, dodajemy olej, pieprz,posiekany koperek/pietruszkę, całość dokładnie mieszamy, (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Zdjęcia
Blog kulinarny S9.PLsurówki z czerwonej kapusty? Drukuj Surówka z kapusty czerwonej Składniki 0,5 główki niewielkiej kapusty czerwonej 1 średnia czerwona cebula lub 0,5 dużej 1 szt. marchewki 1 szt. jabłko 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu sól, pieprz do smaku szczypta cukru Wykonanie Kapustę umyć i posiekać w ulubiony sposób. Cebulę posiekać w kosteczkę, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce
Mieszam w Garnkuwielkości kostkę: nie za drobną, żeby sałatka nie zmieniła się w paćkę i nie za grubą, tak żeby wygodnie było jeść i żeby nic nie spadało nieelegancko z widelca. Jabłko przed krojeniem obieramy i pozbawiamy gniazda nasiennego. Cebulę kroimy drobniej. Zalewamy składniki przygotowanym sosem i mieszamy całość – próbujemy, jeśli trzeba dodajemy jeszcze trochę pieprzu. Sałatkę przed podaniem wystarczy tylko schłodzić(...)opakowanie dobrych filetów śledziowych w oleju 450g (ok. 5 filetów) 150g kiszonych ogórków (3 średnie sztuki) 140-150g czerwonej cebuli (1 większa) 1 duże, twarde i kwaskowate jabłko (ok. 200g) SOS 4 pełne łyżki majonezu 3 pełne łyżki śmietany 2 pełne łyżeczki musztardy Dijon 1 pełna łyżeczka musztardy gruboziarnistej ½ łyżeczki grubo zmielonego kolorowego pieprzu 2- 3 łyżki drobno posiekanego
Karo in the KitchenSkładniki: jasna część pora 1 średnie jabłko 1 średnia marchewka 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki jogurtu greckiego 2 łyżki majonezu sól, pieprz (np. ziołowy) Sposób wykonania: Pora kroimy w paski, oprószamy solą , mieszamy i odstawiamy na 10 minut aby zmiękł. Marchewkę oraz jabłko obieramy i ścieramy na dużych oczkach tarki. Dodajemy do pora razem
Qchnia po prostuFollow my blog with Bloglovin Follow my blog with Bloglovin Otrzymaliśmy więc skrzynkę jabłek. I zgadnijcie, jaka była nasza pierwsza myśl… Szarlotka! Oto nasze spojrzenie na ten słynny placek. The post Szarlotka z orzechami appeared first on CRAVEmonkey
CRAVEmonkeychrupiąco. Nie sposób było odgadnąć czy to kapusta taka chrupka, czy kawałki brokuła;) 1/2 kapusty pekińskiej kilka różyczek surowego brokuła – u mnie około 1/2 brokuła 1 marchewka 1 jabłko 1 mały ząbek czosnku 1-2 łyżki soku z cytryny 1-2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz Kapustę pekińską drobno kroimy. Różyczki brokuła (bez łodyżek(...)drobno siekamy. Obrane jabłko i marchewkę trzemy na tarce na grubych oczkach. Składniki łączymy ze sobą w misce. Dodajemy wymieszany majonez ze śmietaną, doprawiony solą, pieprzem, sokiem z cytryny oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Źródło
Smaki Na TalerzuKolejna propozycja dania na Wigilię : Postna kapusta z pieczarkami i żurawiną . Składniki Pieczarki 250g (lub suszone grzyby 100g) Cebula 2 średniej wielkości Jabłko 1 jabłko Kapusta kiszona 600g Oliwa z oliwek Sól do smaku Pieprz do The post Wigilijna kapusta z grzybami i żurawiną appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojePlacki z jabłkami to smak mojego dzieciństwa :) Pamiętam jak babcia często robiła mi je na obiad, czy kolację. Z cukrem pudrem smakują obłędnie :)) Jeśli nie lubicie bardzo słodkich placków, to możecie zmniejszyć ilość cukru np. ze 150g na 50g i wted The post Placki z jabłkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeKoktajl z jarmużu, banana i jabłka – odchudzający i mega zdrowy! Poniższy koktajl to duża dawka naturalnych witamin i innych elementów! Wspomaga pracę jelit i odchudzanie, zmniejsza ryzyko wystąpienia nowotworów dzięki antyoksydantom, polecany The post Koktajl z jarmużu, banana i jabłka – odchudzający i mega zdrowy! appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSurówka z selera z rodzynkami – to trochę bardziej urozmaicona wersja surówki z selera i jabłka, która już jakiś czas temu pojawiła się na blogu, a przepis na nią znajdziecie tutaj: Surówka z selera i jabłka. Więcej przepisów na surówki do obia The post Surówka z selera z rodzynkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSałatka z rzodkiewki, jabłka i selera naciowego – to pyszna, chrupiąca sałatka, idealna jako dodatek do obiadu :) Natknęłam się na nią na stronie smaczny.pl, a że lubimy seler naciowy i chrupiące sałatki, to postanowiłam wypróbować przepis :) J The post Sałatka z rzodkiewki, jabłka i selera naciowego appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSurówka z brokuła i jabłka – szybka, prosta i pełna witamin :) To kolejna na blogu propozycja na surówkę z surowym brokułem w roli głównej (wcześniej pojawiła się wersja z papryką: Surówka z brokuła i czerwonej papryki). Więcej przepisów na sał The post Surówka z brokuła i jabłka appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne PrzebojeSzarlotka z połówkami jabłek, zwana też szarlotką cesarską to szybki, proste, a także tanie ciasto – idealne do kawy :) Przepis ten dostałam od Pani Stasi i tylko trochę go zmodyfikowałam o podmienienie margaryny na masło, a także zrobiłam więk The post Szarlotka z połówkami jabłek. Szarlotka cesarska. appeared first on KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojeintensywnie pachnących przypraw oraz bakalii. W końcu to pasztet świąteczny przygotowywany z myślą o Wielkanocy 😃 Składniki : 400 g pomarańczowej soczewicy 3 łyżki siemienia lnianego 100 ml oleju lnianego cebula jabłko szczypiorek z jednej dymki listki z jednej gałązki rozmarynu łyżka czarnuszki łyżeczka suszonego cząbru łyżeczka słodkiej papryki w proszku płaska łyżeczka ostrej papryki w proszku sól pieprz olej do smażenia(...)lnianym. Zmielić również cebulę z niewielką ilością soczewicy (wtedy zmiksuje się na gładszą masę). W misce wymieszać zmieloną soczewicę i cebulę. Do masy dodać porzeczki, starte na grubej tarce jabłko, posiekany szczypiorek i rozmaryn oraz pozostałe przyprawy. Wszystko dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Część masy wyłożyć do keksówki. Wyrównać. Na masie ułożyć na środku rządek suszonych moreli
Weekendy w domu i ogrodzie