Przepis na : obiad
Chociaż jest to przepis inspirowany kuchnią francuską (a w zasadzie bretońską) i w oryginale użyta była bretońska fasola cocos de Paimpol i bretoński cydr, to przecież i w Polsce możemy dziś kupić wspaniałą białą fasolę z Doliny Dunajca i wyśmienite cydry z polskich jabłek! Składniki (4 porcje): - 300 g suszonej białej fasoli - 3 liście laurowe - kilka gałązek tymianku - 4 łyżki tłuszczu (roślinnego masła, oleju lub oliwy) - 2 cebule - 2 ząbki czosnku - 4 marchewki - 750 ml wytrawnego cydru jabł... czytaj dalej...
Są to zasady żywieniowe specjalnie dla osób, które próbują schudnąć i utrzymać tą masę ciała, zapobiec cukrzycy oraz obniżyć ryzyko wszelkich chorób układu krwionośnego w tym serca.
Czytaj dalej...Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.
Czytaj dalej...