jabłka - 25490 przepisów (strona:850/1700)

Surówka z kiszonej kapusty z porem i papryką 127

Kiszona kapusta w każdej wersji sprawdzi się do obiadu.     Składniki: 1/2 kg kapusty kiszonej 1 mała czerwona papryka 1 małe jabłko 1/2 pora olej pieprz cukier Sposób przygotowania: 1.  Kapustę odsączyć z nadmiaru soku, pokroić drobniej. 2. Paprykę posiekać w kosteczkę. 3. Pora pokroić w plasterki, sparzyć wrzątkiem, odsączyć. 4. Jabłko zetrzeć na tarce jarzynowej. 5. Wszystkie

Kuchnia domowa Ani
Pasztet z warzyw 114

mielenia, wystarczy blender, w którym zmiksujesz wszystkie połączone składniki. SKŁADNIKI: 450 g mrożonej włoszczyzny w słupkach 1 puszka białej fasoli – 400 g 3 średnie jajka 1 większe kwaskowate jabłko – 205 g 2 cebule – 210 g 3 ząbki czosnku 1 łyżka kaszy manny ¾ szklanki śmietanki 30 % 4 łyżki oleju gałka muszkatołowa, sól, pieprz, cynamon, słodka i ostra papryka(...)PRZYGOTOWANIE: Na patelni rozgrzewam 4 łyżki oleju. Przesmażam na nim włoszczyznę, często mieszam. Dodaję posiekaną drobno cebulę oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Czosnek możesz także drobno posiekać. Jabłko obieram i kroję w kostkę, dodaję do smażonych warzyw na patelni. Wszystko razem duszę kilka minut aż warzywa zmiękną. Warzywa z patelni odstawiam na bok, studzę i układam do większej miski. Wyjmuję

Zasmakuj Kuchni
Flaugnarde wg Aleex 133

podobny do clafoutis, obydwa desery różnią się tylko rodzajem użytych owoców. Do clafoutis obowiązkowo dodaje się czarne czereśnie, zaś w przypadku flaugnarde mamy całkowitą dowolność, robi się z dodatkiem jabłek, brzoskwiń, gruszek, śliwek, suszonych śliwek lub innych owoców. Najlepiej użyć tych, które akurat mamy pod ręką. Obydwa dania pochodzą z południowo-zachodniej Francji. O rodowód tego deseru spierają się

W mojej kuchni
Kurczak z rożna 158

smażenia Ziemniaki wyszoruj, potnij na łódeczki, smaż w gorącym, głębokim oleju podawaj z solą morską. surówka : - 1/2 kapusty pekińskiej - 2 ogórki kiszone - 1 papryka czerwona - garść kiełków soczewicy - 1 jabłko szara reneta - świeża natka z pietruszki - sól, pieprz, majonez, jogurt lub śmietana Kapustę. ogórki i paprykę poszatkuj na mandolinie, dodaj kiełki, starte na tarce jabłko. Surówkę dopraw solą, pieprzem

SMYKWKUCHNI
YABU - naturalny energy drink z tłoczonego soku jabłkowego 115

takim zwykłym energetykiem, które znacie ze sklepowych półek. YABU jest naturalny i nie zawiera żadnej chemii! Głównie składa się z lekko gazowanego, certyfikowanego soku tłoczonego na zimno z polskich jabłek oraz dodatków, które w sposób naturalny dadzą nam "kopa" na kolejne godziny.    Naturalny skład!   W skład YABU wchodzi 99,5% soku jabłkowego NFC, naturalna kofeina

Di gotuje
Co jeść w lutym? – zimowa kuchnia 117

wielkiej rewolucji. Warzywa i owoce sezonowe w lutym: jarmuż brukselka czosnek cebula por pietruszka marchew seler kapusta topinambur burak ćwikłowy brukiew pasternak ziemniaki Sałaty: roszponka, cykoria, endywia, rukola Owoce: jabłka i gruszki, orzechy włoskie i laskowe Kalendarz smaków W tym roku komponuję przepisy według kalendarza sezonowości warzyw i owoców. Wszystkie przepisy grupuję miesiącami, by ułatwić Wam i sobie odpowiednie

Wiszniówka
Surówka z selera i ogórków kiszonych 443

Składniki: 1 mały seler lub 1/2 dużego 3 ogórki kiszone 1/2 pora (biała część) 1 jabłko 3 łyżki śmietany 18% 2 łyżki majonezu sól, pieprz Sposób wykonania: Ogórki (ze skórką) ścieramy na dużych oczkach tarki. Selera i jabłko obieramy i też ścieramy. Dodajemy śmietanę i majonez, mieszamy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Surówkę odkładamy do lodówki

Qchnia po prostu
Wystrzałowa multiwitamina z kokosem 111

dorzuciłam wiórek kokosowych. Nie myślałam, że aż tak będzie czuć aromat kokosa. Wyszło odlotowo. Porcja na 2 koktajle Składniki: 150 ml soku jabłkowego ( 2łyżeczki wiórek kokosowych i 3 jabłka) 50 ml przecieru z kiwi i limonki (jedno kiwi i jedna limonka) 80 ml whisky kilka kropli Blue Curacao do zabarwienia Jeżeli lubicie bardziej kwaśnie możecie dodać 2 limonki Przygotowanie

Niezły Młynek
Wystrzałowa multiwitamina z kokosem 113

dorzuciłam wiórek kokosowych. Nie myślałam, że aż tak będzie czuć aromat kokosa. Wyszło odlotowo. Porcja na 2 koktajle Składniki: 150 ml soku jabłkowego ( 2łyżeczki wiórek kokosowych i 3 jabłka) 50 ml przecieru z kiwi i limonki (jedno kiwi i jedna limonka) 80 ml whisky kilka kropli Blue Curacao do zabarwienia Jeżeli lubicie bardziej kwaśnie możecie dodać 2 limonki Przygotowanie

Niezły Młynek
Lekki bigos wegetariański dla dzieci 120

BIGOS WEGETARIAŃSKI DLA DZIECI Składniki: 500 g kapusty kiszonej 500 g kapusty białej, surowej 1 cebula 100 g śliwek suszonych 700 ml passaty pomidorowej (sos pomidorowy w butelce) 1 jabłko 1 gruszka 6 pieczarek 2-3 łyżki oleju 5 ziaren ziela angielskiego 3 liście laurowe 1 łyżeczka soli Przyprawy: szczypta pieprzu ziołowego, majeranku i kminku Wykonanie: Kapustę kiszoną wkładamy(...)momentu aż cebula się zeszkli (około 5 minut). Obie kapusty odcedzamy. Do dużego garnka wkładamy kapusty oraz podsmażoną cebulkę z pieczarkami. Wlewamy sos pomidorowy i wszystko dokładnie mieszamy. Jabłko i gruszkę obieramy, a następnie ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dodajemy do kapusty. Wrzucamy też śliwki suszone oraz przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i dusimy pod przykryciem około 20 minut

Wiszniówka
Ginger-Apple whisky sour 137

tydzień koktajlowy. Podrzucę Wam trochę propozycji na super koktajle . Jako pierwsze wpada Ginger-Apple whisky sour Składniki: 100ml whisky 250 ml soku jabłkowego z imbirem (użyłam wyciskarki wolnoobrotowej 5 jabłek i 2 cm świeżego imbiru) 10 ml soku z limonki kilka kropli grenadiny Do dekoracji pitahaya żółta Przygotowanie: do wysokich szklanek wrzuć lód do schłodzenia, odstaw do shakera wrzuć

Niezły Młynek
Ginger-Apple whisky sour 127

tydzień koktajlowy. Podrzucę Wam trochę propozycji na super koktajle . Jako pierwsze wpada Ginger-Apple whisky sour Składniki: 100ml whisky 250 ml soku jabłkowego z imbirem (użyłam wyciskarki wolnoobrotowej 5 jabłek i 2 cm świeżego imbiru) 10 ml soku z limonki kilka kropli grenadiny Do dekoracji pitahaya żółta Przygotowanie: do wysokich szklanek wrzuć lód do schłodzenia, odstaw do shakera wrzuć

Niezły Młynek
Pączki z różnych stron świata 130

oponki z sera białego, oponki robię od początku lat 80-tych XX wieku, wyglądają jak pączki angielskie , jednak składniki są zupełnie inne. Pączki holenderskie Oliebollen , czyli pączki z jabłkami i rodzynkami. W Holandii przygotowuje się je tradycyjnie na sylwestra, ale doskonale smakują nie tylko tej nocy. CRONUTS. Pączki z ciasta francuskiego . udekorowałam je różowym lukrem i kolorową posypką

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Sałatka z porem i jajkiem 7995

jajkiem – Składniki 1 duży por bądź 2 mniejsze – wykorzystujemy tylko jasną część, zieloną możemy poszatkować i wykorzystać np. do zupy 4 średniej wielości jajka 1 duże jabłko 6 ogórków konserwowych 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 czubate łyżki majonezu 1 łyżka musztardy sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z porem i jajkiem – Wykonanie Pora podzielić na pół(...)odrobinę soli i odstaw na kilkanaście minut. Jajka ugotuj na twardo. Obierz ze skorupek, jak będą chłodne pokrój je w kostkę za pomocą noża bądź kółka do krojenia warzyw. Jabłko obierz ze skórki, pokrój w drobną kostkę. Kukurydze konserwową wyciągnij z puszki. Ogórki konserwowe pokrój w kostkę, jeśli puszczą za dużą ilość wody, zlej ją zanim dodasz ogórki do miski

Do Garów!
Serowe całuski 531

włożyłam do lodówki na godzinę. Po tym czasie rozwałkowałam na grubość ok. 0,5 cm podsypując mąką z obu stron. Wykrawałam kółka szklanką trochę szerszą niż zwykłą. 2 jabłka obrałam i pokroiłam na półksiężyce, układałam na wyciętych kółkach do połowy i składałam ciasto na pół. Nie dociskałam zbyt mocno, ani nie sklejałam. Piekłam w temperaturze 180 st góra-dół

Wasze Przepisy

Proponowane wyszukiwania