zero przypraw, tylko idealnie dobrane składniki. Składnika na 4 porcje Cały seler naciowy (wiecie o co chodzi, cały taki w woreczku, chyba ze 300 g to maO 1-2 jabłka pół owocu granatu(...)dacie cały też nic się nie stanie, mój był wielki) sok z połowy cytryny 2-3 łyżki dobrego oleju (polecam szczególnie lniany) 3 łyżki rodzynek Przygotowanie: Seler i jabłko pokrój w słupki 2-3 cm, dodaj pestki granatu (pozbądź się tej białej gorzkiej skórki), wymieszaj z pozostałymi składnikami. Smacznego! Artykuł Surówka z selera naciowego i granatu pochodzi z serwisu
greenscarfwróćmy do tematu wpisu, czyli surówki z kapusty kiszonej ale nieco inaczej. Dodałam do niej trochę innych warzyw dla urozmaicenia smaku. Ponieważ w składzie znalazł się por, dodałam również jabłko, dla złagodzenia smaku. Dzięki dodatkowi dużej ilości warzyw, mamy bardziej kolorową surówkę niż ta w wersji tradycyjnej. Oczywiście, możemy dodać tutaj nie świeżą paprykę a marynowaną. Możemy dorzucić również ogórek(...)solimy i wyciskamy.\r","Dodajemy cukier i oliw\u0119.\r"]} Drukuj Surówka z kapusty kiszonej z porem, marchewką i papryką Składniki 200 g kapusty kiszonej 1 średni por 1 jabłko 1/2 czerwonej papryki 1 średnia marchewka szczypta cukru i soli 2 łyżki oliwy kminek (opcjonalnie) Sposób przygotowania Jeśli kapusta jest "długa", kroimy ją na krótsze fragmenty. Jabłko i marchewkę ścieramy
Mieszam w GarnkuSkładniki: - 1 jajko - 1 jabłko - 4 łyżki płatków owsianych - 1/2 łyżeczki cynamonu - 3 łyżki amarantusa ekspandowanego - świeży otarty Imbir wg uznania - mąka kokosowa do posypania Przygotowanie: Płatki owsiane mielimy w młynku do kawy. Jabłko obieramy ze skóry i trzemy na tarce na dużych oczkach. Białko ubijamy na sztywna pianę, dodajemy żółtko dalej miksujac. Zmielone płatki owsiane przesiewamy przez(...)sitko, dodajemy Imbir i cynamon. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy potarte jabłko i amarantus. Mieszamy łyżka. Pieczemy na patelni bez tłuszczu do zarumienienia. Posypujemy mąka kokosowa. U Nas podane z kiwi
Szkrab Je SamPolska słynie z doskonałych, soczystych i pachnących jabłek. Nic więc... Artykuł CIASTO JABŁKOWE Z NUTĄ KARDAMONU pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEnektarynkami ! Składniki na 4 porcje: – 5 dużych lub 10 małych śliwek – 1 jabłko – 3 łyżki płatków owsianych (bezglutenowych) – 2 łyżki miodu lub syropu klonowego – 1 łyżka oliwy – 1 łyżka wiórków kokosowych – 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej Śliwki i jabłka kroimy w drobną kostkę usuwając pestki i gniazdo nasienne. 1 łyżkę miodu łączymy
Be Fit Be Strongowoców granatu łagodzi problemy trawienne? Działa także odmładzająco na skórę U mnie granat w smoothie. Składniki: 100 ml soku z granatu 1 jabłko 1/2 pomarańczy 1 banan 2 garści jarmużu Owoce obieramy ze skórki, z jabłka usuwamy gniazdo nasienne. Wszystko razem blendujemy. Gęsty, zdrowy, odchudzający smoothie, trochę deser, bo dość gęsty i ja jem go łyżeczką Artykuł Smoothie
MojaQchnia.plZostało mi trochę świeżego szpinaku w lodówce, 1 jabłko i postanowiłam zrobić sobie coś do picia. Wersja z bananem stała się jakoś tak nieznośnie słodka, mdła i przewydywalna. Zestaw z jabłkiem zaskakuje i orzeźwia. Polecam Wam gorąco! Do przygotowania koktajlu potrzebujemy: 1 jabłko (kwaskowe w smaku, u mnie miało czerwoną skórkę) 1 jogurt (250 g) z kuleczkami czekoladowymi 1 spora
Szybko Tanio SmacznieSmak jest zaskakujący a większość składników niewyczuwalna. Ciasto zostało przetestowane na bardzo opornych członkach rodziny. Składniki 1 szkl ugotowanej białej komosy ryżowej Quinoa firmy Targroch 1 mały burak 1 jabłko 1/4 szkl suszonej żurawiny firmy Targroch 1 szkl mleka 3-4 szkl mąki 3 jajka 1/2 szkl cukru kokosowego firmy Targroch 125 g masła 15 g drożdży 1 cukier waniliowy(...)ciepłego mleka dodajemy drożdże, łyżkę cukru i tyle mąki, aby zaczyn miał konsystencję śmietany. Dokładnie łączymy wszystkie składniki i zostawiamy w ciepłym miejscu. 2. Quinoa, buraka, jabłko i żurawinę bledujemy na papkę. 3. Dodajemy do niej jajka, 3 szklanki mąki, cukier waniliowy, wyrośnięty zaczyn i wyrabiamy ciasto. Jeśli jest rzadkie dosypujemy więcej mąki. Pod koniec wlewamy ciepłe, rozpuszczone masło
Fiołkowa Kuchnia Małgorzatyjarzynową w nieco zmienionej wersji, bo bez majonezu. Składniki : 3 ugotowane marchewki ugotowana pietruszka ugotowany kawałek selera 2 ugotowane ziemniaki jabłko ze skórką 3 ogórki konserwowe lub kiszone dojrzałe awokado cytryna oliwa sól pieprz Warzywa pokroić w kostkę. Z jabłka usunąć gniazda nasienne i też pokroić w kostkę. Awokado z sokiem z połowy cytryny i 2 łyżkami oliwy zmiażdżyć
Weekendy w domu i ogrodziewapń, fosfor, magnez, żelazo, cynk, molibden, białek, węglowodanów, błonnika, kwasu foliowego oraz olejków eterycznych,które odpowiadają za mocny zapach i intensywny smak warzywa. 1 średnia biała rzodkiew 1 jabłko 1/2 granatu 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Rzodkiew obrać i zetrzeć na dużych oczkach tarki. Jabłko dokładnie umyć i wraz ze skórką również zetrzeć(...)rzodkiew. Wymieszać jabłko z rzodkwią i sokiem z cytryny. Sałatkę posypać pestkami granatu i natką. Spożywać zaraz po przygotowaniu
Kolorowa kuchnia Elkipowszechne jak chleb i tanie jak barszcz. Może dlatego,... Artykuł JABŁKA – NA SŁODKO LUB WYTRAWNIE pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINESałatka świąteczna ze śledziami w buraczkach - idealna na Wigilię. A do tego kawałki sera feta, ziarna słonecznika i sos musztardowy. Całkiem niezła kompozycja 😉 Składniki: 2 duże buraki 1 duże jabłko 4 filety śledziowe natka pietruszki garść ziaren słonecznika 120 g sera feta Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka musztardy sól, pieprz Marynata(...)zalewamy ostudzoną marynatą. Zakrywamy folią aluminiową i wkładamy do lodówki na min. 24 godz. Buraki obieramy, myjemy i gotujemy do miękka. Studzimy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłko obieramy i również ścieramy na tarce o grubych oczkach. Śledzie odsączamy z zalewy i kroimy w grubą kostkę. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. W misce mieszamy ze sobą
Kuchnia MagdaLenyMożna oczywiście lekko dosłodzić i wkroić plasterek cytryny. Dziś pomysł na smoothie z przestudzonym naparem. Pycha! Składniki na 2 porcje: 2 łyżeczki czystka (na napar) 1/2 pomelo 1 zielone jabłko 2 łyżeczki ziaren szałwii hiszpańskiej - chia malutki kawałek imbiru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu lub ksylitolu Przygotowanie: 2 łyżeczki czystka zalać szklanką gorącej wody, przykryć(...)zostawić na kilka minut. Potem przecedzić i przestudzić. Pomelo obrać i pozbawić twardych błonek. Jabłko umyć i pokroić. Miąższ z pomelo, jabłko i kawałek imbiru umieścić w kielichu blednera i zmiksować razem z sokiem z cytryny, naparem z czystka i miodem lub ksylitolem. Dodać chia i wymieszać. Przelać do szklanek
Ze smakiem i z pasjąminut czas gotowania: 3-5 minut na 3-4 porcje 100 g kaszy jaglanej opakowanie budyniu waniliowego (bez cukru) mąka kukurydziana 1 jajko 1 średniej wielkości jabłko cukier lub inne słodzidło cynamon Przygotowanie: Kaszę jaglaną prażymy w garnuszku, zalewamy szklanką wody i zagotowujemy. Gotujemy na małym ogniu do czasu, aż kasza wchłonie płyn. Dokładnie blendujemy. W razie potrzeby dodajemy(...)odrobinę wody. Kaszę można ugotować dzień wcześniej, np. wieczorem. To znacznie skróci dalsze przygotowania. Jabłko kroimy na pół, usuwamy gniazda nasienne i ścieramy na tarce o bardzo małych oczkach. Odciskamy z nadmiaru wody (np, przy pomocy sitka). Zblendowaną kaszę mieszamy w misce z jajkiem, startym jabłkiem, proszkiem budyniowym i cukrem (do smaku). Dosypujemy kilka łyżek mąki, tak aby ciasto było
Kuchnia Elliechleb był dla miłości Nie miłość dla chleba… Krzysztof Kamil Baczyński Na zakwasie z dynią i tartym jabłkiem Zaczyn • 50g zakwasu, • 350g wody, • 250g mąki żytniej typ 720, • 100g tartego jabłka. Czas fermentacji 12 godzin Ciasto właściwe • Cały zaczyn, • 200g dyni startej na tarce o dużych oczkach, • 400g mąki orkiszowej jasnej typ 630, • 100g mąki żytniej typ 720, • 250g
Leśny Zakątek