gulasz z warzywami - 1385 przepisów (strona:33/93)

Warsztaty z Inką – relacja 167

Takim też sposobem powstały pyszne pierogi z mąki gryczanej z mielonym indykiem i sosem grzybowym, kopytka z pieczonej dyni podane z gulaszem z gesich serc z boczniakami, smazone filety z pstrąga i sałatką z soczewica ze swieżymi warzywami i domowe curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem. Po wszystkim tradycyjnie przystapiliśmy do degustacji pysznych dań. Dziękuję za zaproszenie

karmelowy
Bezglutenowe warsztaty z Inką 160

pierogi z maki gryczanej z kaszą jaglaną i mielonym indykiem polane sosem grzybowym kopytka z pieczonej dyni podane z gulaszem z  gęsich serc z boczniakami smażone filety z pstrąga i sałatki  z soczewicy ze świeżymi  warzywami domowe żółte curry wegetariańskie z tajskimi warzywami i smażonym ryżem Nasza grupa miała za zadanie przyrządzić domowe żółte curry wegetariańskie

Kulinarne przygody Gatity
Chili con carne 164

Chili con carne, czy gulasz z mięsa ( carne – z hiszp. mięso) z dużą ilością ostrych przypraw, bulionu, cebuli i innych warzyw, zwłaszcza kuminu (kmin rzymski). Klasyka kuchni meksykańskiej i amerykańskiej. Aromatyczne, szybkie. Składnikiem mięsnym jest zwykle siekana bądź mielona wołowina. Chili con carne jest świetną propozycją dla miłośników ostrości, można je jeść i na ciepło i na zimno

Pociąg Do Kuchni
Surówka wielowarzywna weselna 187

jakimś czasie odciskamy z nadmiaru soku.3. Umyte rzodkiewki kroimy w półplasterki.4. Cebulę siekamy.5. Pomidory i ogórki kroimy w kostkę.6. Wszystkie warzywa łączymy, zalewamy dressingiem i mieszamy. Dodajemy natkę pietruszki.Smacznego!!!Do surówki polecam kluski śląskie i gulasz drobiowy

Kuchnia domowa Ani
gulasz z indyka z warzywami... 130

skórką, papryki i pokrojony por wszystko dusić pod przykryciem i co jakiś czas mieszając z 20 minut nie dolewać wody - warzywa puszczą swój sok i będzie sosik na koniec dodać paprykę, zioła prowansalskie i maggi najlepiej gulasz smakuje z ryżem........SMACZNEGO!!! Royal Brand - SÓL MORSKA GUERANDE: kraj pochodzenia Francja - sól z atlantyckiego wybrzeża Bretanii zielonoszare zabarwienie powodują naturalne minerały - zastosowanie

W Mojej Kuchni Lubię
Leczo z pulpetami 216

I jedno i drugie ( mówię o leczo i pulpetach ) robię w wielu wersjach . Pulpety w różnych sosach , leczo z różnymi dodatkami. Łączę je też razem. Tu

Buniabaje w kuchni
Schab nadziewany 161

rodzynkami, upieczony na warzywach w naczyniu żaroodpornym. -- Skład: schab ~1,6-1,8 kg, warzywa-mieszanka chińska 0,5-0,75 kg, rodzynki  1 szklanka 250 ml, smalec 1/3 kostki ~70 g, przyprawa do mięsa , sól... Mięso wyrównujemy nożem, odcinając zbędne kawałki na gulasz ~300-400 g, potem schab przekłuwamy nożem wzdłuż robiąc miejsce na rodzynki. -- Faszerujemy napełniając

chleba naszego
Jak zrobić passatę pomidorową (przecier)? 297

mnie takim produktem są pomidory, nie tylko świeże, ale często w postaci pulpy albo sosu, bo wiele moich potraw powstaje właśnie na ich bazie. Sosy do makaronów, gulasze lub choćby fasolka z sosie pomidorowym na śniadanie - nie wyobrażamy sobie z Mężem bez nich naszej codziennej kuchni.  Zimą z oczywistych względów nie korzystam ze świeżych pomidorów, lecz zwracam się(...)czego wykorzystać passatę pomidorową? Passata posłuży Wam jako baza do szybkich sosów do makaronu, wystarczy dodać do niej czosnek, zioła, jakieś warzywa czy mielone mięso. Nie ma lepszej pomidorówki, niż ta z własnoręcznie przygotowanego przecieru! Jako sos do gulaszy warzywnych typu leczo. Podsmaż na oliwie cebulę, selera naciowego i marchewkę, dodaj passatę, trochę wina i następnie mięso na gulasz, łyżkę

Chilli Czosnek i Oliwa
PAELLA Z OWOCAMI MORZA I WARZYWAMI + KONKURS!!! 321

KRAKUS – jest to koncentrat, który pomoże nam w przygotowaniu baz zarówno do zup, jak i sosów. Starannie dobrana kompozycja warzyw sprawia, że jego zastosowanie jest bardzo uniwersalne – świetnie spisze się zarówno w przypadku Paelli, jak i risotto, gulaszu czy też ulubionej zupy pomidorowej. Nie zawiera konserwantów, dlatego może być używany bez obaw o nasze zdrowie i zdrowie dzieci(...)był cały czas gorący. Krewetki oczyszczamy. Papryki kroimy w kosteczkę , sparzone pomidory na pół, czosnek kroimy w plasterki. Na dużej patelni z wysokimi ściankami rozgrzewamy oliwę i podsmażamy przygotowane warzywa, dodajemy szczyptę soli i przesmażamy razem ok. 5 minut na wolnym ogniu cały czas mieszając. Doprawiamy szczyptą papryki i chili, wlewamy wino i redukujemy na wolnym ogniu ok. 3 minuty

Ostra na Słodko
22 dania z cukinią! 431

cukinią i czerwoną fasolą Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Mini penne(...)cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami Sałatka z soczewicy i cukinii Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki Ratatuja z soczewicą Penne z grillowanymi warzywami

Moja smaczna kuchnia
Gulasz z białą kapustą (z szynki wieprzowej) 194

Gulasz z białą kapustą (z szynki wieprzowej). To zupełnie inny gulasz niż te dotychczas mi znane:). Dodatek kapusty dodaje mu oryginalności i niepowtarzalnego smaku.  1 kg szynki wieprzowej  1/4 białej kapusty  2 marchewki 2 cebule 1 pietruszka 2 łyżki mąki sól, pieprz, papryka słodka  olej  1. Mięso kroimy w kostkę. Kapustę i cebulę kroimy(...)Dodajemy warzywa, smażymy kilka minut, po czym wlewamy 1 litrt wody. Dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa i warzyw przez około 1,5 godziny.  3. Mąkę rozrabiamy w niedużej ilości zimnej wody. Wlewamy do garnka, gotujemy jeszcze kilka minut aż gulasz zgęstnieje. Doprawiamy do smaku

Szefowa kuchni
Gulasz mięsno-warzywny z kaszą gryczaną 149

podlać ok 1 szkl wody. Dusić pod przykryciem do miękkości. Następnie do mięsa dodać pokrojone warzywa: cebulę, marchewkę, pietruszkę, fasolkę. Dusić również pod przykryciem do miękkości. Jeżeli woda wyparowała to dolać jeszcze odrobinę. Następnie dodać natkę pietruszki,sos sojowy, sól, pieprz, przyprawę do gulaszu, słodką paprykę. Na koniec dodać kukurydzę z puszki odsączoną z zalewy. Jeśli wszystkie składniki będą już

Olga Piecze i Gotuje
Zupa krem z brokuła 181

Lubicie zupy? My tak :) Postanowiliśmy zatem przygotować dla Was krem z brokuła. Danie to będzie bardzo syte i rozgrzewające. Idealnie będzie pasowało na chłodne zimowe popołudnia

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
30 pomysłów na cukinie 182

cukinią i czerwoną fasolą Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Sałatka z grillowanej cukinii z mozzarellą i pomidorkami cherry Kasza jęczmienna perłowa z grillowanymi zielonymi warzywami z dodatkiem natki i koperku lekko pikantna Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach Kolorowe penne z cukinią i kalafiorem z dodatkiem czosnku, cebuli i bazylii Mini penne(...)Chrupiące grzanki czosnkowe ze świeżym pomidorem, cukinią i papryką Chrupiąca sałatka z soczystymi owocami, cukinią i sałatą lodową na ostro Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami Sałatka z soczewicy i cukinii Ryż tricolore z grillowanym kurczakiem i warzywami posypany posiekaną natką pietruszki Ratatuja z soczewicą Penne z grillowanymi warzywami Drozdżowe ślimaczki z cukinią i czosnkiem Frittata z cukinią

Moja smaczna kuchnia
Pilaw z grzybami leśnymi 132

Pilaw to pyszna i pachnąca propozycja na rodzinny obiad. Pełny warzyw i grzybów leśnych stanowi syty i zdrowy posiłek. Do przygotowania potrawy można także użyć grzybów

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania