gulasz z warzywami - 1385 przepisów (strona:26/93)

Gulasz z ziemniakami, fasolką szparagową i ciecierzycą 125

dzień! Jest w nim fasolka szparagowa, oprócz ciecierzycy i ziemniaków ostra papryka w proszku, nieco mieszanki curry i dla koloru kapusta pak choi. Skusicie się na taki letni obiad? Gulasz z ziemniakami, fasolką szparagową i ciecierzycą  / 2 porcje Składniki: 200 g młodych ziemniaków 400 ml pomidorów pelati w puszce 2 ząbki czosnku 2 garście żółtej fasolki szparagowej 1/4 szklanki(...)czosnku' puszkę pomidorów pelati, mieszankę curry i ostrą paprykę w proszku. Mieszamy. Dusimy pod przykryciem, aż ziemniaki i fasolka będą miękkie. Warzywa mają być nie za twarde, ale mają zachować swoją strukturę. Na koniec doprawiamy do smaku. Gulasz podajemy z odsączoną i opłukaną z zalewy ciecierzycą. Posypujemy posiekanymi liśćmi kapusty pak choi. To danie można jeszcze rozwijać, dodając np. dobrej

Moja smaczna kuchnia
Warzywny gulasz z ciecierzycą i kaszą perłową 205

Danie przygotowałam na piątkowy obiad, bardzo mi zasmakował taki gulasz, jest lekki a zarazem sycący. Podałam go z kaszą jęczmienną perłową. Składniki: 1 opakowanie mrożonych warzyw z marchewką, groszkiem i kukurydzą 1 cebula 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 szklanka ugotowanej ciecierzycy lub z puszki 3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki mąki pszennej Sól, pieprz Olej kokosowy do smażenia(...)ciecierzycę i koncentrat pomidorowy, podlewamy niewielka ilością wody, dusimy na małym ogniu do miękkości warzyw, zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody. Doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem. Kaszę jęczmienną gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, porcję układamy na talerzu, polewamy gulaszem warzywnym

Bajeczna Kuchnia
Wielkanocny gulasz z wołowiny 149

Pyszny gulasz z wołowiny z ciemnym piwem, brokułami i marchewką w wersji na ostro. Idealny na sycący obiad. Gulasz z wołowiny z brokułami i marchewką: Składniki Ilość porcji: 4 Wołowina – 500 g Kasza gryczana niepalona – 300 g Brokuły – 300 g Mini marchewki – 200 g Ciemne piwo – 200 ml Bulion wołowy – 250 ml 1 cebula(...)wołowy, przykrywamy garnek pokrywką i dusimy na małym ogniu przez około 2 godziny, aż mięso zmięknie. Brokuła dzielimy na różyczki i razem z marchewką wrzucamy do garnka. Gotujemy, aż warzywa zmiękną. Przyprawiamy solą, pieprzem, dodajemy łyżkę koncentratu pomidorowego i podajemy z ugotowaną według przepisu na opakowaniu kaszą gryczaną. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 2 133,1kcal Białko: 156,2 g Tłuszcze

ale Pysznie
Szybki kurczak z warzywami w sosie 558

Szybki kurczak z warzywami w sosie śmietanowo-serowym to bardzo pyszne i proste do przygotowania danie na obiad, idealne dla osób zapracowanych, gdyż można je przygotować

e-PrzepisyKulinarne
Winny gulasz z grzybami 116

Mięciutkie mięso, aromatyczne grzyby i warzywa połączone w jednym daniu są świetną propozycja dla miłośników grzybów i klasycznej kuchni. W sezonie jesiennym warto przygotować go ze

Pyry na Gaz
Gulasz miodowy 272

kuchni świata znajdziemy potrawę przynajmniej podobną w przygotowaniu. Mięso pokrojone na mniejsze kawałki przyrządzone we własnym sosie i aromatycznymi przyprawami. Czasem w towarzystwie warzyw. To sycące danie obiadowe, które nie wymaga skomplikowanego przyrządzania. Zapraszam na aromatyczny gulasz w mojej wersji z dodatkiem miodu. Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 1 hr Czas przygotowania 1 hr 15 min Czas przygotowania

Wędrówki po kuchni
Gulasz po węgiersku. 136

Bardzo lubię ten gulasz. Tym bardziej o tej porze roku kiedy można użyć do niego świeżych pomidorów i papryki. Właśnie trwa sezon na te warzywa. Pomidorki miałam swoje, więc miałam jeszcze większą przyjemność z przygotowania :) W sezonie zimowym używam swojskiego przecieru pomidorowego lub pomidorów z puszki. Gulasz można podać na różne sposoby, z ziemniakami, kaszą, chlebem, ale najbardziej lubimy

Agusiowe smakołyki
Ostry gulasz paprykowy z wołowiną 161

dzisiejszy obiad polecam pyszny gulasz paprykowy z wołowiną. Do przygotowania gulaszu użyłam przyprawy Czubrica czerwona, którą otrzymałam od sklepu SKWORCU . SKŁADNIKI: 60 dag pręgi wołowej, 1 cebula, 1 papryka czerwona, 1/2 papryczki chilli, 2 łyżki masła, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego, 2 łyżeczki przyprawy uniwersalnej, 2 łyżeczki papryki ostrej mielonej, szczypta pieprzu cayenne, 1 łyżeczka majeranku, 1 łyżeczka(...)oraz przyprawę uniwersalną. Gotuję ma małym ogniu godzinę.  3. Paprykę kroję w kostkę. Papryczkę chilli drobno siekam. Cebulę kroję w kostkę. Przygotowane warzywa dodaję do mięsa. Gotuję do momentu, aż mięso będzie miękkie.  4. Gulasz doprawiam do smaku majerankiem, czubricą, pieprzem cayenne, solą i pieprzem czarnym. Podaję z pieczywem, ryżem lub ziemniakami. Do przygotowania gulaszu użyłam przyprawy Czubrica

Tradycyjna kuchnia Kasi
Gołąbki z włoskiej kapusty z wieprzowiny i kurczaka z dodatkiem brązowego ryżu. Garnek Concept Plus WOLL. 182

durszlakiem od razu odsączając z wody, nie ma więc konieczności przenoszenia garnka z wrzątkiem do zlewu.źródło zdjęciaKiedy dusimy mięso w tym garnku, można na durszlaku ułożyć warzywa i ugotować je na parze. Nabiorą wtedy wspaniałego smaku i zapachu, a my oszczędzamy czas, gdyż wykorzystujemy jedno naczynie do przygotowania dwóch potraw.Garnek ten możemy również(...)kuchence i właściwie korzystam z niego codziennie. A oto lista potraw, jakie przygotowałam razem z zestawem WOLL Concept Plus:wszystkie zupy,gulasze,dania jednogarnkowe,mięsa duszone w ciemnym sosie,kaczka,bitki wołowe,gołąbki,warzywa na parze,warzywa gotowane na parze z duszonego mięsa,jajecznica,bigos,makarony i pierogi,chleby.Jednakże jak wszystko, także i ten zestaw posiada wady

Codzienna kuchnia niecodzienna
Boeuf bourguignon 175

odgrzać po kilku dniach. Jeśli lubicie potrawy jednogarnkowe, zapraszam Was do innych moich przepisów: – boeuf strogonow – wołowina duszona w ciemnym piwie – gulasz wołowy z czerwonym winem – polędwiczki z szynką parmeńską – królik w winie – pulled pork – gicz cielęca w warzywach – zapiekanka ziemniaczana z warzywami i serem halloumi – zbiór przepisów FIT i odpowiedź na pytanie co jeść na diecie Przygotowanie(...)dużej patelni dalszy proces możesz zrobić na niej, lub zastąpić patelnię garnkiem. Do usmażonych warzyw dodaj mięso, gorący bulion oraz czerwone wino. Dodaj także koncentrat pomidorowy. Jeśli chcesz aby sos był bardziej gęsty, na tym etapie możesz dać także 2 łyżki mąki pszennej Tak przygotowany gulasz przełóż do naczynia żaroodpornego z pokrywką, wstaw do piekarnika nagrzanego

nietylkopasta.pl
Co zrobić z cukinią? 109

nastolatka, zmarudziłam, że ciągle jest to samo, oburzyła się. "Jak to! Przecież dziś jest leczo, wczoraj było ragù a jutro planuję gulasz!" Może dlatego moim pierwszym wyborem nie było leczo (chociaż bardzo je lubię:)) Do dyspozycji miałam te warzywa z ogródka i szklarni: Brat atakuje cukinią Taki Gonzo wyrósł nam w szklarni A powstały... ŁÓDECZKI Z CUKINII Z KUSKUSEM, MIĘSEM

les mirabelles
Kurczak pieczony 132

obiad? Oto kilka moich przepisów: – polędwiczki w szynce parmeńskiej – gratin ziemniaczane – królik w winie – pulled pork – kotlet schabowy – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem – placek po węgiersku – młoda kapusta Przygotowanie : 90 minut Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Kurczak z mozzarellą 123

obiad? Oto kilka moich przepisów: – polędwiczki w szynce parmeńskiej – gratin ziemniaczane – królik w winie – pulled pork – kotlet schabowy – gicz cielęca w warzywach – boeuf bourguignon – stek z sosem whiskey – schab z pieczarkami – pikantny gulasz z czerwonym winem – kurczak barbecue – pomysł na kurczaka – polędwica z marynowanym pieprzem – placek po węgiersku – młoda kapusta Przygotowanie : 50 minut Ilość porcji

nietylkopasta.pl
Czeski gulasz wołowy 109

Czeski gulasz jest nieco inny niż te mi znane. Mało w nim warzyw, ale za to dużo przypraw, jest naprawdę aromatyczny. Tradycyjnie podaje się go z knedlikiem. Nie trzeba sztucznie go zagęszczać, swoje zrobiły tu papryka i cebula. 500g chudej wołowiny 3 papryki: żółta, czerwona, zielona 2 duże cebule  3 ząbki czosnku  1 łyżka słodkiej papryki w proszku

Szefowa kuchni
42 przepisy z nowalijkami 117

sałatą Koktajl marchwiowo - bananowy z zieloną sałatą Pappardelle z brokułami, czosnkiem i szczypiorkiem Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem Surówka z kiszonej kapusty ze szczypiorkiem Warzywa śródziemnomorskie z kuskusem posypane szczypiorkiem Frittata z pomidorami i ziołami Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Młode ziemniaczki w mundurkach zapiekane z cukinią i pomidorem Młode ziemniaczki z szynką, pomidorami, cebulą i jajkami podane

Moja smaczna kuchnia
Gulasz z zielonych warzyw 100

goryczkę. • Przesmażyć kaszę na maśle. • Zalać chłodnym bulionem lub wodą w proporcji 1:2 i gotować, aż wchłonie płyn. • Gulasz podawać z kaszą jaglaną. Danie pochodzi z warsztatów Polska Gotuje – Warzywa i dania

To co kocham

Proponowane wyszukiwania