gulasz z warzywami - 1385 przepisów (strona:22/93)

lekki gulasz warzywny z kurczakiem... 661

podsmażać z 2 minuty na większym ogniu wlać wodę i pod przykryciem dusić z 15 minut, śmietanę wymieszać z mąką i wodą i wlać do warzyw mieszając do zagęstnienia sosu, wsypać posiekany koperek - gulasz jest pyszny, lekki, smakuje do ziemniaków, ryżu, makaronu, innych klusek, do pieczywa............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz rybny z boczniakiem i bliny gryczane 159

na gulasz; 500 g ryby w tuszce np Nototenia 300 g boczniaka 2 marchewki 1 pietruszka 1 cebula tłuszcz do smażenia 3 pomidory bez skórki 1

Gotowanie jest łatwe
Tajskie curry z kurczakiem i warzywami 171

razem zapraszamy Was na danie z kuchni tajskiej. Jest to curry z kurczakiem i warzywami. To popularna tajska potrawa przypominająca zupę lub gulasz. Składniki: - 500 g filetów z kurczaka - 260 g czerwonej papryki - 400 g cukini - 1 łyżka oleju - 2 łyżeczki pasty curry - 1 papryczka chili - 1 puszka mleczka kokosowego 400 g - 1,5 łyżki sosu rybnego - 1 łyżeczka cukru

Kuchenne Wariacje
Kurzy gulasz z polentą z kaszy manny 221

Trudno potrawę nazwać tak do końca gulaszem bo przecież to pierś z kurczaka i warzywa, a polenta to też nie polenta a kaszka manna na gęsto :). Ale pomysł się liczy i smaczne jest. Polecam.Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
kurczak z rosołu z pomidorami suszonymi, porem i chilli... 148

skoncentrowany smak i zapach - skład: suszone pomidory na słońcu - zastosowanie:można je używać jako przyprawę nawet w niewielkich ilościach, znakomity dodatek do wszystkich rodzajów mięs, gulaszy, zup, farszów, makaronu, pizzy, grillowanych i pieczonych warzyw, sosów w tym vinegrette a także do potraw, które lubisz - opakowanie: 100gram

W Mojej Kuchni Lubię
Tażin z kurczaka z kiszonymi cytrynami i oliwkami - Djaj Mqualli 231

pasującymi nutami anyżowymi kopru włoskiego. Jak zawsze w przypadku tażinów - mięso jest mięciutkie i łatwo odchodzi od kości. Danie wygląda rustykalnie - niedbale ułożone duże kawałki warzyw i mięso z kością przypominają mi wiejski gulasz.  P.s. Zachęcam Was również do spróbowania innych marokańskich tażinów:        tażinu wołowego z dynią i suszonymi śliwkami        tażinu

Chilli Czosnek i Oliwa
Schabowy..pachnący czosnkiem 164

sól kuchenna, czosnek granulowany, ekstrakt czosnku Zastosowanie : do nacierania i marynowania mięs, drobiu, ryb przed ich podaniem, do zup, sosów, steków, kotletów, mięs mielonych, gulaszy, dań z jaj. Doskonałą do świeżych gotowanych warzyw. Do potraw z grzybów oraz serów

Moje domowe kucharzenie
Najprostsza zupa gulaszowa 336

domu nie ma za bardzo co ugotować, brak innego mięsa lub za wiele składników albo po prostu pomysłu lub czasu to prosty gulasz jest najlepszym wyjściem z sytuacji. Wystarczy jakiekolwiek warzywo np. ziemniaki, kawałek mięsa i może powstać nam super pyszna, syta zupa. Składniki można do woli zmieniać, dodać np. paprykę świeżą, fasolkę zieloną mrożoną, groszek, puszkę fasoli albo cieciorki

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gulasz z fasolką szparagową 131

szkl rosołu lub wywaru warzywnego sól pieprz zioła do smaku (oregano, bazylia,majeranek, lubczyk, hyzop, chili, słoda papryka) tłuszcz do smażenia łyżka mąki Mięso kroimy w drobną kostkę , wszystkie warzywa i pieczarki kroimy w kostkę lub na plasterki (wedle uznania) , fasolkę na mniejsze kawałki ok 2-3 cm. W garnku rozgrzewamy tłuszcz, i wrzucamy kolejno, cebulę, czosnek, marchewkę i mięso(...)paprykę, pokrojone pomidory bez skórki, pieczarki i fasolkę oraz przyprawy i dusimy aż wszystko będzie miękkie, w razie potrzeby podlewamy wodą. Na koniec mąkę rozprowadzamy w wodzie i podprawiamy gulasz. Można przygotować zasmażkę (to pozostawiam do wyboru gotującym

Gotowanie jest łatwe
Dahl z soczewicy a także recenzja książki Superfood... 171

nasze zdrowie. Następnie każde warzywo czy też owoc w zależności od działu analizowane jest pojedynczo. Znajdziemy tam korzyści dla naszego organizmu po zjedzeniu danego produktu, jakie właściwości ma warzywo surowe a jakie gotowane, jakie zawiera witaminy i w jakiej formie najlepiej je podać. Autorka po każdym opisie danego produktu podaje przepis na zdrowe danie z wykorzystaniem ww. produktu. Dodatkowo książka(...)wiele ciekawostek na temat odżywiania... naprawdę polecam! Przepisy są naprawdę proste i szybkie. Ja przygotowałam jeden z nich a mianowicie pyszny i sycący DAHL Z SOCZEWICY. Dahl to indyjski gulasz gdzie głównym składnikiem jest właśnie soczewica. Dzięki tym wszystkim aromatycznym przyprawom rozgrzeje nas w jesienne i zimowe dni. Z mieniłam nieco proporcje przystosowując przepis pod siebie. DAHL Z SOCZEWICY

Radość kipiąca uśmiechem.
Ziemniaczane babeczki po węgiersku 180

drobne słupki. Pieczarki, cebulę i papryki kroimy w kosteczkę.  W garnku rozgrzewamy olej, wkładamy mięso i podsmażamy przez 10 minut. Następnie dodajemy wszystkie warzywa.  Koncentrat rozrabiamy z wodą i kostką rosołową i zalewamy gulasz. Dusimy na małym ogniu pod przykryciem przez 30 minut. Po tym czasie przyprawiamy wszystkimi przyprawami i dusimy jeszcze 20 minut

VioletoweKucharzenie
Gulasz mięsno-warzywny 186

mięso i warzywa będą już odpowiednio miękkie, w szklance wymieszać wodę z mąką ziemniaczaną (tak żeby nie było grudek) i dodać do gulaszu. Dobrze wymieszać i w razie potrzeby doprawić. Uwagi: Mięso wymaga więcej czasu niż warzywa, dlatego należy najpierw dusić samo mięso, a warzywa dodać później, bo inaczej się rozgotują

Passions hobbies life
Wołowina duszona z warzywami 172

 Dzisiaj zapraszam na gulasz. Każdy ma z nas przepis na swój gulasz, swój sposób ma wołowinę. Jak oddamy serce tej potrawie , dostaniemy w zamian wszystko

Smaki Edyty
Gulasz ze słodkich ziemniaków, marchewki i jarmużu 139

Jarmuż na dobre rozgościł się w naszej kuchni. gdzie wepchnięty został siłą. Chyba mu u nas dobrze! Okazuje się, że to warzywo wszechstronne – świetnie smakuje w wersji ugotowanej, upieczonej czy podsmażonej. Świetnie sprawdziło się też w pikantnym gulaszu, a takie dania lubię ostatnio najbardziej. W chłodniejsze dni organizm sam domaga się czegoś ciepłego, konkretnego a ten gulasz świetnie się(...)tłustym, sosie kryje się cała rozgrzewająca moc tego dania! Do przygotowania 2 porcji gulaszu potrzebujemy: – 1 słodkiego ziemniaka – 2 małe marchewki – 1 małą cukinię – sól, pieprz, curry (i inne przyprawy które lubicie) – śmietankę owsianą 8% – 1 łyżkę oleju do smażenia Warzywa myjemy, obieramy (w razie potrzeby) i kroimy w sporą kostkę. Podsmażamy w rozgrzanym

Szybko Tanio Smacznie
gulasz z cukinią i chilli... 170

odparował nadmiar płynu z gotowania na koniec wsypać koperek i doprawić do smaku vegetą i maggi sól lub vegetę, maggi daję na koniec, aby warzywa tyle solu nie puściły na samym początku smaczny gulasz na kolację np. z bagietką........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Gulasz Z Łopatki A'la Węgierski 135

pietruszki 4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe 1 łyżka gęstej śmietany pieprz, sól, papryka słodka i ostra w proszku, warzywa suszone bez soli coś a'la warzywko mąka pszenna do obtoczenia mięsa  i  do zagęszczenia gulaszu opcjonalnie 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego 1. Na oleju obsmażamy cebulę pokrojona w piórka, następnie przekładamy ja do gotującej się wody(...)proszku, ostra oraz słodką. Dosypujemy także łyżeczkę warzyw suszonych oraz dodajemy pokrojona w plasterki marchewkę oraz pietruszkę. Całość gotujemy około 1 h lub i więcej aż do czasu kiedy mięsko zmięknie. 3. Pod koniec gotowania możemy dodać 1 łyżeczkę konc. pomidorowego i delikatnie odkryć przykrywkę aby zredukować wywar. 4. Gulasz zagęszczamy śmietaną z łyżką mąki (którą najpierw hartujemy gorącym gulaszem

Gotowanie...to proste !