docenioną już przez starożytnych Egipcjan - co dziś potwierdzają liczne badania naukowe. Udowodniono ich działanie antynowotworowe, przeciwzapalne oraz to, że czarnuszka broni organizm przed substancjami toksycznymi, wirusami, różnymi bakteriami, grzybami i pasożytami. Czarnuszka również zapobiega i skutecznie leczy alergie, anemię, astmę, cukrzycę, nadciśnienie, kamienie nerkowe, wrzody żołądka, depresję, osteoporozę oraz choroby skóry, w tym trądzik, łuszczycę, łupież i poparzenia słoneczne
Di gotujedawna są wykorzystywane w celach leczniczych i wzmacniających. Dzięki spożywaniu tych czerwonych bulw opóźnimy procesy starzenia się komórek organizmu, wyregulujemy ciśnienie krwi a także wspomożemy organizm z walce z grzybami candida i anemią. Buraki znane są ze swoich silnych właściwości antyoksydacyjnych i powinny być stosowane w profilaktyce nowotworów. Są bardzo pomocne w wyregulowaniu przemiany materii. Osoby spożywające dużo produktów zakwaszających
Book of spellsdawna są wykorzystywane w celach leczniczych i wzmacniających. Dzięki spożywaniu tych czerwonych bulw opóźnimy procesy starzenia się komórek organizmu, wyregulujemy ciśnienie krwi a także wspomożemy organizm z walce z grzybami candida i anemią. Buraki znane są ze swoich silnych właściwości antyoksydacyjnych i powinny być stosowane w profilaktyce nowotworów. Są bardzo pomocne w wyregulowaniu przemiany materii. Osoby spożywające dużo produktów zakwaszających
Book of spellsZapraszam na bardzo prostą zapiekankę ze szpinakiem i makaronem lasagne. Jeśli lubicie lasagne polecam też: Lasagne z cukinią Lasagne z mięsem Lasagne z grzybami PRZEPIS NA LASAGNE ZE SZPINAKIEM Składniki na lasagne ze szpinakiem: ok 10 szt suchych płatów makaronu lasagne pół kg szpinaku mrożonego lub świeżego (waga bo blanszowaniu i odciśnięciu) 2 ząbki czosnku sól pieprz 1 łyżeczka przyprawy
Dorota SmakujeFaszerowana kapusta po ormiańsku to fajna alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. Inspiracją był tradycyjny przepis z mięsem i ryżem i właśnie taką zapiekaną kapustkę dostaniemy w Armenii
dolcevitainmykitchenciasto 2 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 125 g masła 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru szczypta soli kurki 1
Gotowanie jest łatweteż dostosowane do standardów żywienia osób z chorobą Hashimoto. Partnerami XVI edycji Warsztatów z Gwiazdą byli: debiutująca na organizowanych przez portal All About Life eventach marka Devaldano (producent grzybów i przetworów), spółka TiM SA (dystrybutor wina Le Grand Noir), laureaci kategorii żywność zakończonego niedawno plebiscytu Influencers Top 2019 - Baziółka (świeże zioła), Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Krasnystaw, Stovit (przetwory owocowe
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataLemoniada wszystkim kojarzy się głównie z wodą i cytryną. Jednak tym razem pokażę Wam jak przygotować pyszną, słodką lemoniadę z arbuza. Arbuzowa lemoniada to szybki i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!oliwy lub oleju, wrzucić cebulę i smażyć do czasu aż się zeszkli i lekko zarumieni. Kolejno dorzucić pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć do czasu aż nadmiar wody z grzybów odparuje. Następnie dodać pokrojoną paprykę i podsmażać przez ok. 4 minuty. Kolejno wszystkie składniki z patelni przerzucić do garnka z mięsem. Dodać pokrojone ogórki kiszone. Zalać całość gorącym bulionem
Kulinarne PrzebojeKlasyczna lemoniada to nasza propozycja na upalne dni. Woda mineralna nawodni nasz organizm, a dodatek cytryny sprawi, że napój stanie się jeszcze bardziej orzeźwiający. Składniki oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Podczas tak dużych upałów powinniśmy powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi odpowiednią ilość płynów. Lemoniada z rozmarynem to może być świetny zamiennik dla zwykłem wody mineralnej. Lemoniadę przygotujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kto lubi placki ziemniaczane ? Wiem, że ich klasyczna wersja jest najlepsza, ale dla urozmaicenia czasami dodaję do nich różne warzywa, ser oraz inne składniki. Tym razem
Di gotujePomysł powstał przy okazji gospodarowania pozostałej z obiadu kaszy z warzywami. Często sięgam po miksy kasz i różnych suszonych warzyw, nie tylko strączkowych. Ja wykorzystałam kaszę pęczak z suszonymi grzybami i soczewicą. Placki z kaszy stanowią „wkładkę” do placków z białej fasoli. 2 porcje: Placki z kaszy: ok. 100 g kaszy ugotowanej (ok. 50 g kaszy suchej, ugotowanej
Kucharzyca