Faszerowana kapusta po ormiańsku to fajna alternatywa dla tradycyjnych gołąbków. Inspiracją był tradycyjny przepis z mięsem i ryżem i właśnie taką zapiekaną kapustkę dostaniemy w Armenii
dolcevitainmykitchenciasto 2 szkl mąki pszennej 0,5 szkl mąki graham 125 g masła 2 żółtka szczypta proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru szczypta soli kurki 1
Gotowanie jest łatweteż dostosowane do standardów żywienia osób z chorobą Hashimoto. Partnerami XVI edycji Warsztatów z Gwiazdą byli: debiutująca na organizowanych przez portal All About Life eventach marka Devaldano (producent grzybów i przetworów), spółka TiM SA (dystrybutor wina Le Grand Noir), laureaci kategorii żywność zakończonego niedawno plebiscytu Influencers Top 2019 - Baziółka (świeże zioła), Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska Krasnystaw, Stovit (przetwory owocowe
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataLemoniada wszystkim kojarzy się głównie z wodą i cytryną. Jednak tym razem pokażę Wam jak przygotować pyszną, słodką lemoniadę z arbuza. Arbuzowa lemoniada to szybki i
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!oliwy lub oleju, wrzucić cebulę i smażyć do czasu aż się zeszkli i lekko zarumieni. Kolejno dorzucić pokrojone w plasterki pieczarki i smażyć do czasu aż nadmiar wody z grzybów odparuje. Następnie dodać pokrojoną paprykę i podsmażać przez ok. 4 minuty. Kolejno wszystkie składniki z patelni przerzucić do garnka z mięsem. Dodać pokrojone ogórki kiszone. Zalać całość gorącym bulionem
Kulinarne PrzebojeKlasyczna lemoniada to nasza propozycja na upalne dni. Woda mineralna nawodni nasz organizm, a dodatek cytryny sprawi, że napój stanie się jeszcze bardziej orzeźwiający. Składniki oraz
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Podczas tak dużych upałów powinniśmy powinniśmy dostarczać naszemu organizmowi odpowiednią ilość płynów. Lemoniada z rozmarynem to może być świetny zamiennik dla zwykłem wody mineralnej. Lemoniadę przygotujemy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Kto lubi placki ziemniaczane ? Wiem, że ich klasyczna wersja jest najlepsza, ale dla urozmaicenia czasami dodaję do nich różne warzywa, ser oraz inne składniki. Tym razem
Di gotujePomysł powstał przy okazji gospodarowania pozostałej z obiadu kaszy z warzywami. Często sięgam po miksy kasz i różnych suszonych warzyw, nie tylko strączkowych. Ja wykorzystałam kaszę pęczak z suszonymi grzybami i soczewicą. Placki z kaszy stanowią „wkładkę” do placków z białej fasoli. 2 porcje: Placki z kaszy: ok. 100 g kaszy ugotowanej (ok. 50 g kaszy suchej, ugotowanej
KucharzycaProsta i bardzo smaczna zapiekanka, w Maju robiłam ją trzy razy, tak nam smakowała :) Składniki na 2 osoby: 6-7 średnich ziemniaków 250 g pieczarek 1/2
Gotowanie...to proste !Zwalcza nawet odporne na antybiotyki szczepy bakterii, jak choćby niezwykle trudne w leczeniu paciorkowce, gronkowce, czy choćby odpowiedzialny za powstawanie wrzodów Helicobacter pylori . Oprócz tego hamuje także namnażanie się grzybów oraz wirusów. Oprócz tego miód manuka znacznie podnosi odporność naszego organizmu, wzmacnia układ pokarmowy oraz jest stosowany miejscowo, np. podczas odmrożeń czy chorób skórnych, np. na trudno gojące się rany
Arbuziakicząsteczki kurzu system Dual Filter ™, będący połączeniem filtra HEPA i filtra z węglem aktywnym. Filtr HEPA usuwa z powietrza nie tylko alergeny takie jak kurz, pyłki czy zarodniki grzybów i pierwotniaków, ale też obecne w smogu pyły zawieszone (PM2.5, PM10) oraz wirusy i bakterie. Filtr z węglem aktywnym absorbuje gazy obecne w powietrzu - nieprzyjemne zapachy, dym tytoniowy, formaldehyd, toluen, lotne
Kulinaria - potrawy z różnych stron światakuligi często zabierała garnek z bigosem. Choć najpopularniejszymi polskimi potrawami z kapusty są właśnie bigos i kapuśniak, to gołąbki z młodej kapusty w sosie pomidorowym lub gołąbki z grzybami plasują się tuż za nimi. Nie mniej lubiane są leniwe gołąbki czyli mięso mielone wymieszane z posiekaną kapustą i ewentualnie innymi dodatkami. Ale nie tylko Polacy kochają gołąbki. Pod różnymi nazwami
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata