grzyby - 15226 przepisów (strona:716/1016)

Ramen ze smażonym tofu i makaronem ryżowym 67

Kiedyś, by odkrywać nowe smaki i potrawy trzeba było wyjechać daleko za granicę. W dzisiejszych czasach, dzięki obecności Internetu, wystarczy kilka sekund, by znaleźć przepis..

Vegan Taste
Plum, plum śliwek w cieście tłum - ciasto ze śliwkami 100

wygodnie oddaję się cudownemu lenistwu w zaciszu sypialni. Wieje wiatr, słońce wygląda zza węgła, przez szybę wydaje się całkiem ciepło. Szkoda, że jesteśmy trochę zaziębieni, podobno w lasach zatrzęsienie grzybów, a my, zamiast wypełniać nimi kosze, kurujemy się gorąca herbatą z malinami, z cytryną, byle postawić się na nogi i w poniedziałek ruszyć do pracy. Do pracy... No tak. Trzeba

I tu będę miała takie te
Wątróbka z agrestem i pieczarkami 143

Pysznej wątróbki w naszej kuchni nigdy dość, dziś przyrządziłam ją z agrestem. Smakuje wybornie a kwaskowy agrest idealnie się tutaj sprawdza. Można używać agrestu świeżego w

Moje Małe Czarowanie
Gnocchi z grzybami, romanesco i suszonymi pomidorami 166

pokroić na plastry. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć na nim borowiki na jasny kolor (nie przysmażać, bo stracą soczystość i nabiorą goryczki!). Do grzybów dodać cebulę. Zeszklić. Na patelnię dorzucić suszone pomidory w kawałkach, pokrojone wzdłuż różyczki romanesco i kurki. Chwilę podsmażać, a potem wlać ok. pół szklanki wody i dusić 4 minuty

Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa zdrowia, rozpalająca kubki smakowe 125

Zupa zdrowa i na dodatek ekspresowa, o nucie pikanterii dająca dużo energii. Seler naciowy, cebula, pieczarki, cieciorka, marchew z ziołami zmieszane, przyprawami doprawiane, kuskusem zagęszczana, z

Moniki Smakołyki
Kaszotto borowikowe z dynią i kolorowymi marchewkami 90

Kasza pęczak jest bardzo zdrowa, dynia, marchew dodatkowo kolorowa. Kaszotto borowikowe z warzywami zaskoczy Was smakami. Danie szybkie do przygotowania i smaczne do zjadania. Składniki: 1

Moniki Smakołyki
Hummus z kurkami i pesto 86

Wyobraźcie sobie idealnie kremowy, gładki krem z ciecierzycy. Dodajcie do tego intensywne w smaku zielone pesto i jędrne, podsmażone z cukinią kurki. Macie to? Ten hummus

Flymetothespoon
Smażone pierogi z kapustą z Meksyku 93

Pierogi z Meksyku smażone są na głębokim tłuszczu i najlepiej podawać je od razu, jak są gorące. Wtedy mają chrupiącą skórkę i są znakomite, potem też

Moje Małe Czarowanie
Przepis na łatwe, szybkie a przede wszystkim miękkie ciasto na pierogi 1970

Pierogi uwielbia chyba każdy z nas, prawda? Zazwyczaj pierogi kojarzą nam się ze Świętami Bożego Narodzenia, gdzie robimy ich mnóstwo z grzybami i kapustą. Ale przecież te smakołyki można nadziewać wszelakimi farszami. U nas ostatnio goszczą z nutellą oraz z bananem i nutellą. Często robimy też z mięsem, czy truskawkami. Wiadomo jeść każdy lubi, ale nie każdemu wychodzi idealnie gładkie

My World by Dagmara Rek
Złota jesień w kuchni 140

trochę pogryź. Pyszna domowa zupa z pajdą domowego chleba na zakwasie to tani obiad w tygodniu. Typową jesienną zupą dla mnie jest zupa grzybowa z brokułami. Czy brokuły i grzyb y w jednym garnku to dziwne połączenie? Wcale nie! Zupa jest pyszna i bardzo aromatyczna! Kolejna zupa, której nie może zabraknąć w moim jesiennym menu to włoska zupa minestrone . Uwielbiam

codojedzenia
Gulasz Drobiowy Z Pieczarkami 152

Troszkę lżejsza wersja gulaszu bo zamiast wieprzowiny mamy drób ;) Delikatny, ale bardzo smaczny gulasz, który zazwyczaj podaje z ryżem. Składniki na 2 osoby: 2 i 1/2

Gotowanie...to proste !
Zakwas buraczany 178

jeszcze status „In Progress” i nie wiadomo czy doczeka debiutu w tegoroczne Święta… Jednak myślę, że w roli dodatku do barszczu świetnie sprawdzą się także paszteciki z grzybami, a przepis na nie znajdziecie w świątecznym ebook’u mojego autorstwa pt. „Keto & Paleo Święta” . Na sam barszcz zresztą też. Zachęcam do wypróbowania przepisów, bo są naprawdę fajne! Innych zresztą

Modern Cave Girl
Ketchup-owo pieczarkowe mięso 102

prużymy na rozgrzanym oleju. 7.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 8.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9.    Paprykę kroimy w małe paski, dodajemy do grzybów. 10.                     Dolewamy sos   z duszenie mięsa

Kulinarna Chwila
Filet w sosie chili 150

oleju. 3.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 4.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 5.    Papryki kroimy w drobne paseczki. 6.    Dodajemy do grzybów. 7.    Kukurydzę odlewamy z zalewy i wsypujemy do warzyw. 8.    Doprawiamy chili. 9.    Wlewamy sos sojowy

Kulinarna Chwila
Gołąbki z pieczarkami w sosie musztardowym 138

Doprawiamy pieprzem oraz solą. 17.                     Hartując wlewamy do grzybów. 18.                     Gdy gołąbki się upiekły polewamy sosem grzybowym

Kulinarna Chwila

Proponowane wyszukiwania