Zupa zdrowa i na dodatek ekspresowa, o nucie pikanterii dająca dużo energii. Seler naciowy, cebula, pieczarki, cieciorka, marchew z ziołami zmieszane, przyprawami doprawiane, kuskusem zagęszczana, z
Moniki SmakołykiKasza pęczak jest bardzo zdrowa, dynia, marchew dodatkowo kolorowa. Kaszotto borowikowe z warzywami zaskoczy Was smakami. Danie szybkie do przygotowania i smaczne do zjadania. Składniki: 1
Moniki SmakołykiWyobraźcie sobie idealnie kremowy, gładki krem z ciecierzycy. Dodajcie do tego intensywne w smaku zielone pesto i jędrne, podsmażone z cukinią kurki. Macie to? Ten hummus
FlymetothespoonPierogi z Meksyku smażone są na głębokim tłuszczu i najlepiej podawać je od razu, jak są gorące. Wtedy mają chrupiącą skórkę i są znakomite, potem też
Moje Małe CzarowaniePierogi uwielbia chyba każdy z nas, prawda? Zazwyczaj pierogi kojarzą nam się ze Świętami Bożego Narodzenia, gdzie robimy ich mnóstwo z grzybami i kapustą. Ale przecież te smakołyki można nadziewać wszelakimi farszami. U nas ostatnio goszczą z nutellą oraz z bananem i nutellą. Często robimy też z mięsem, czy truskawkami. Wiadomo jeść każdy lubi, ale nie każdemu wychodzi idealnie gładkie
My World by Dagmara Rektrochę pogryź. Pyszna domowa zupa z pajdą domowego chleba na zakwasie to tani obiad w tygodniu. Typową jesienną zupą dla mnie jest zupa grzybowa z brokułami. Czy brokuły i grzyb y w jednym garnku to dziwne połączenie? Wcale nie! Zupa jest pyszna i bardzo aromatyczna! Kolejna zupa, której nie może zabraknąć w moim jesiennym menu to włoska zupa minestrone . Uwielbiam
codojedzeniaTroszkę lżejsza wersja gulaszu bo zamiast wieprzowiny mamy drób ;) Delikatny, ale bardzo smaczny gulasz, który zazwyczaj podaje z ryżem. Składniki na 2 osoby: 2 i 1/2
Gotowanie...to proste !jeszcze status „In Progress” i nie wiadomo czy doczeka debiutu w tegoroczne Święta… Jednak myślę, że w roli dodatku do barszczu świetnie sprawdzą się także paszteciki z grzybami, a przepis na nie znajdziecie w świątecznym ebook’u mojego autorstwa pt. „Keto & Paleo Święta” . Na sam barszcz zresztą też. Zachęcam do wypróbowania przepisów, bo są naprawdę fajne! Innych zresztą
Modern Cave Girlprużymy na rozgrzanym oleju. 7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9. Paprykę kroimy w małe paski, dodajemy do grzybów. 10. Dolewamy sos z duszenie mięsa
Kulinarna Chwilaoleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 5. Papryki kroimy w drobne paseczki. 6. Dodajemy do grzybów. 7. Kukurydzę odlewamy z zalewy i wsypujemy do warzyw. 8. Doprawiamy chili. 9. Wlewamy sos sojowy
Kulinarna ChwilaDoprawiamy pieprzem oraz solą. 17. Hartując wlewamy do grzybów. 18. Gdy gołąbki się upiekły polewamy sosem grzybowym
Kulinarna ChwilaCebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju. 7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9. Do grzybów przekładamy mięso. 10. Mąkę rozrabiamy ze śmietaną. 11. Hartują wlewamy
Kulinarna ChwilaNastępnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz ogórek, chwilę prużymy i studzimy. 7. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach. 8. Mieszamy razem z grzybami. 9. Gotowy farsz układamy na środku mięsa. 10. Zwijamy w roladę. 11. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 30 minut w 180 ̊ C. 12. Po upieczeniu kroimy w krążki
Kulinarna ChwilaMięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 2. Doprawiamy przyprawą oraz solą. 3. Dodajemy pokrojone pieczarki. 4. Paprykę drobno kroimy dodajemy do grzybów. 5. Sos rozrabiamy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 6. Hartując wlewamy do mięsa, chwilę gotujemy. 7. Ciastem francuskim wykładamy formę do pieczenia
Kulinarna Chwilaobieramy i prużymy na rozgrzanym oleju. 6. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 7. Doprawiamy solą oraz pieprzem. 8. Paprykę drobno kroimy dodajemy do grzybów. 9. Sos rozrabiamy według przepisu na opakowaniu. 10. Hartując wlewamy do pieczarek, chwilę gotujemy
Kulinarna Chwila