Kiedyś, by odkrywać nowe smaki i potrawy trzeba było wyjechać daleko za granicę. W dzisiejszych czasach, dzięki obecności Internetu, wystarczy kilka sekund, by znaleźć przepis..
Vegan Tastewygodnie oddaję się cudownemu lenistwu w zaciszu sypialni. Wieje wiatr, słońce wygląda zza węgła, przez szybę wydaje się całkiem ciepło. Szkoda, że jesteśmy trochę zaziębieni, podobno w lasach zatrzęsienie grzybów, a my, zamiast wypełniać nimi kosze, kurujemy się gorąca herbatą z malinami, z cytryną, byle postawić się na nogi i w poniedziałek ruszyć do pracy. Do pracy... No tak. Trzeba
I tu będę miała takie tePysznej wątróbki w naszej kuchni nigdy dość, dziś przyrządziłam ją z agrestem. Smakuje wybornie a kwaskowy agrest idealnie się tutaj sprawdza. Można używać agrestu świeżego w
Moje Małe Czarowaniepokroić na plastry. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć na nim borowiki na jasny kolor (nie przysmażać, bo stracą soczystość i nabiorą goryczki!). Do grzybów dodać cebulę. Zeszklić. Na patelnię dorzucić suszone pomidory w kawałkach, pokrojone wzdłuż różyczki romanesco i kurki. Chwilę podsmażać, a potem wlać ok. pół szklanki wody i dusić 4 minuty
Weekendy w domu i ogrodzieZupa zdrowa i na dodatek ekspresowa, o nucie pikanterii dająca dużo energii. Seler naciowy, cebula, pieczarki, cieciorka, marchew z ziołami zmieszane, przyprawami doprawiane, kuskusem zagęszczana, z
Moniki SmakołykiKasza pęczak jest bardzo zdrowa, dynia, marchew dodatkowo kolorowa. Kaszotto borowikowe z warzywami zaskoczy Was smakami. Danie szybkie do przygotowania i smaczne do zjadania. Składniki: 1
Moniki SmakołykiWyobraźcie sobie idealnie kremowy, gładki krem z ciecierzycy. Dodajcie do tego intensywne w smaku zielone pesto i jędrne, podsmażone z cukinią kurki. Macie to? Ten hummus
FlymetothespoonPierogi z Meksyku smażone są na głębokim tłuszczu i najlepiej podawać je od razu, jak są gorące. Wtedy mają chrupiącą skórkę i są znakomite, potem też
Moje Małe CzarowaniePierogi uwielbia chyba każdy z nas, prawda? Zazwyczaj pierogi kojarzą nam się ze Świętami Bożego Narodzenia, gdzie robimy ich mnóstwo z grzybami i kapustą. Ale przecież te smakołyki można nadziewać wszelakimi farszami. U nas ostatnio goszczą z nutellą oraz z bananem i nutellą. Często robimy też z mięsem, czy truskawkami. Wiadomo jeść każdy lubi, ale nie każdemu wychodzi idealnie gładkie
My World by Dagmara Rektrochę pogryź. Pyszna domowa zupa z pajdą domowego chleba na zakwasie to tani obiad w tygodniu. Typową jesienną zupą dla mnie jest zupa grzybowa z brokułami. Czy brokuły i grzyb y w jednym garnku to dziwne połączenie? Wcale nie! Zupa jest pyszna i bardzo aromatyczna! Kolejna zupa, której nie może zabraknąć w moim jesiennym menu to włoska zupa minestrone . Uwielbiam
codojedzeniaTroszkę lżejsza wersja gulaszu bo zamiast wieprzowiny mamy drób ;) Delikatny, ale bardzo smaczny gulasz, który zazwyczaj podaje z ryżem. Składniki na 2 osoby: 2 i 1/2
Gotowanie...to proste !jeszcze status „In Progress” i nie wiadomo czy doczeka debiutu w tegoroczne Święta… Jednak myślę, że w roli dodatku do barszczu świetnie sprawdzą się także paszteciki z grzybami, a przepis na nie znajdziecie w świątecznym ebook’u mojego autorstwa pt. „Keto & Paleo Święta” . Na sam barszcz zresztą też. Zachęcam do wypróbowania przepisów, bo są naprawdę fajne! Innych zresztą
Modern Cave Girlprużymy na rozgrzanym oleju. 7. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 8. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9. Paprykę kroimy w małe paski, dodajemy do grzybów. 10. Dolewamy sos z duszenie mięsa
Kulinarna Chwilaoleju. 3. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 4. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 5. Papryki kroimy w drobne paseczki. 6. Dodajemy do grzybów. 7. Kukurydzę odlewamy z zalewy i wsypujemy do warzyw. 8. Doprawiamy chili. 9. Wlewamy sos sojowy
Kulinarna ChwilaDoprawiamy pieprzem oraz solą. 17. Hartując wlewamy do grzybów. 18. Gdy gołąbki się upiekły polewamy sosem grzybowym
Kulinarna Chwila