grzyby - 15226 przepisów (strona:725/1016)

Smażony ryż z wieprzowiną po chińsku 117

Dziś fajne danie po chińsku z wieprzowiną, u mnie polędwiczka wieprzowa. Mięso delikatne a w tej wersji smakuje idealnie, polecam gorąco. Zachęcam do spróbowania takiej wersji

Moje Małe Czarowanie
Kasza z sosem pomidorowym, pieczarkami i karczkiem 105

Pyszne danie, idealnie pasujące na obiad czy wczesną kolację. Kasza to znakomity błonnik tak potrzebny dla naszego organizmu. Polecam gorąco nie tylko na wiosnę ale i

Moje Małe Czarowanie
Jak wyczarować obiad w 30 minut? 112

łyżki oleju na dużej patelni i wrzucaj partiami pieczarki, smaż prze obracania 3 minuty z jednej storny, przemieszaj po tym czasie, smaż 2 minut i dodaj kolejną partię grzybów. Dzieki temu podsmażą się na złoto, a nie ugotują. Dopraw pieprzem i gałką muszkatołową (szczypta- 1/3 gałki). Jeżeli masz mikrofalówkę to przygotuj gołąbki zgodnie z intrukcją na opakowaniu, lub rozpakuj delikatnie

greenscarf
Zupa z kurczakiem i jajkiem po chińsku 120

W Chinach nie zawsze zupy podaje się na początku posiłku. Można je serwować w przerwach, między innymi daniami, albo wazę z zupą postawić na stole wraz

Moje Małe Czarowanie
Z gruntu dobre, czyli nowości w linii warzywnych produktów Sokołów - recenzja 141

naprawdę smakowitą propozycję, która może przypaść do gustu nie tylko wegetarianom, czy weganom, ale również miłośnikom tradycyjnej kuchni z innowacyjnymi elementami. Wyjątkowy smak bigosu podkreśla dodatek suszonych śliwek i grzybów. 4. Mix po bretońsku. W jego skład wchodzi mix roślin strączkowych, takich jak ciecierzyca, fasola i soczewica, które są skarbnicą błonnika oraz wartościowego białka. Całość uzupełnia pomidorowy sos idealnie doprawiony

Di gotuje
Boczniaki a la flaczki – flaczki z boczniakow 85

500 g boczniaków, 1 marchewka, 1 mała pietruszka, kawałek selera, 3 ziarna ziela angielskie, 6 ziaren pieprzu, 1 łyżeczka imbiru mielonego, gałka muszkatołowa, 1,5 – 2

królestwo garów
Warsztaty zero waste z Sokołowem i przepis na ziemniaki zero waste 117

warsztatach #zerowaste z firmą Sokołów i Akademią Smaku. Warsztaty poprowadził Piotr Kucharski wraz z Dagmarą. Niedługo do sprzedaży trafią nowe warzywne produkty  "Z gruntu dobre" np. gołąbki z grzybami w sosie grzybowym i pomidorowym, soczewica w pomidorach i  pasty do kanapek, bigos warzywny. Są to dania do samodzielnego podgrzania  w domu. Ja stronię od wyrobów garmażeryjnych

AZgotuj!
Warsztaty z Gwiazdą po raz piętnasty 102

zapewnili nam partnerzy wydarzenia, wśród których tradycyjnie już znaleźli się OSM Krasnystaw, Eko-Wital, Oryginalny Sok, Runoland ze swoimi doskonałej jakości przetworami z owoców i warzyw i aromatycznymi suszonymi grzybami oraz DobreKonopie.pl - producent prozdrowotnych olejów, odżywek na bazie białka konopnego, łuskanych, prażonych nasion nasiono i herbatek z liści konopi. Hitem warsztatów był chleb z mąki konopnej, na który przepis pojawi

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Pierogi ruskie 139

ruskie mogą być z nadzieniem mięsnym, z ryby, z kapusty, z ryżem i z jabłkami. U mnie w domu takie pierogi Mama piekła, najczęściej z farszem z kapusty z grzybami. Nadzienie mięsne może być różne, jest to świetny pomysł na zużycie resztek – mięso gotowane, pieczone.... Pierogi mogą być duże lub małe, to zależy od naszej fantazji lub potrzeb... Proponuję pierogi

królestwo garów
Żołądki w sosie chrzanowym 130

Mój przepis obejmuje proporcje składników dla dwóch osób. Jeżeli chcecie przygotować danie dla większej ilości, po prostu pomnóżcie składniki. Smacznego! Zobacz też: Wieprzowina po chińsku z ryżem Makaron z grzybami i białą kiełbasą Przepis na żołądki w sosie chrzanowym Drukuj przepis Porcji: 2 Czas gotowania: 2 godziny Składniki 500 g żołądków drobiowych średnia cebula 4 ziarna ziela angielskiego 2 liście

Kuchnia Bazylii
Kapuśniak z batatami 108

Ostatni słoik ze spiżarnianych zapasów kiszonej kapusty zużyłam na przygotowanie tego kolorowego kapuśniaku. Ze zwykłej kiszonej kapusty możesz wyczarować zdrowe, pełne smaku danie, wystarczy zwykłe ziemniaki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Kapusta po Dębowsku – kuchnia podkarpacka 166

się w zależności od okoliczności, na jakie się je przygotowuje, zasobności domowej spiżarni i lokalnych tradycji, które pozwoliły zachować dawne smaki. Na Wigilię i Boże Narodzenie gotowano kapustę z grzybami, albo z grochem. Na co dzień do kapusty dodawano głównie smażoną cebulę, czasem też fasolę lub groch. Na północy Podkarpacia podsypywano ją również garścią kaszy jaglanej lub jęczmiennej, by zagęścić

Trzeci talerz
Boczniaki smażone z omletem. Pyszne śniadanie albo szybki obiad [PRZEPIS] 116

Jeśli macie więcej niż 10 minut na przygotowane śniadania albo tylko trochę ponad kwadrans, aby zrobić sobie coś na szybki obiad, boczniaki smażone z omletem będą

Kulinarna Polska
Sushi krok po kroku 222

morza; NIGIRI - wałeczek ryżu, na który nałożony jest kawałek ryby z wodorostem w środku; SASHIMI - Platy surowej ryby podawane z wasabi i imbirem; FUTOMAKI - duża rolka, często z dodatkiem grzybów, mało ryżu, dużo wypełnienia MAKI - zobaczymy niżej, gdyż na nie podajemy wam przepis. Składniki dla 3-4 osób: 200 gram ryżu do sushi 200 gram łososia wędzonego świeży tuńczyk, krewetki

Życie zaczyna się w kuchni

Proponowane wyszukiwania