Pierogi ruskie 302blogu – właśnie w tym . Do perfekcji jednak opanowaliśmy wymyślanie farszy do pierogów. Bo, prawda jest taka, że nafaszerować możemy jest dosłownie wszystkim. Pierogi z owocami, kapustą i grzybami, kapustą i ziemniakami, kaszą gryczaną i twarogiem, dynią i wędzoną śliwką (po przepis zapraszam tutaj ), kaszanką… Moje ulubione jednak, to te przybyłe z terenów dawnej Rusi Czerwonej, czyli pierogi ruskie
Jacob Tastes
Bigos z cukinii 190Bigos z cukinii gości już na moim stole od wielu lat. Pamiętam jak przygotowywałam go po raz pierwszy... Nie do końca byłam przekonana co do
Di gotuje
Flaczki z boczniaków 184Idealna zupa dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Składniki 1 cebula 2 ząbki czosnku 250 g boczniaków 1 marchew 3 łyżki oleju rzepakowego 1,2 l
R'n'G Kitchen
Fasolka szparagowa w pomidorach / Yellow beans with tomato sauce 238dodatek, jak też danie samo w sobie. Ja uwielbiam fasolkę szparagową w każdej postaci. Polecam także moją wersję fasolki w bułce tartej , w sosie miodowo-musztardowym czy zapiekaną z grzybami – wszystkie pyszne! Scroll down for recipe in English Fasolka szparagowa w pomidorach (6 porcji) Składniki: 800 g zielonej lub żółtej fasolki szparagowej, z przyciętymi końcami 1 łyżka oleju roślinnego
karmelowy
Curry z boczniakami 217formy i oto przepis na fantastyczne wegańskie curry z boczniakami. Jest w sam raz na lato, a do tego szybkie i proste w przygotowaniu. O właściwościach tych super grzybów możecie poczytać TUTAJ , a tymczasem: Składniki: Opakowanie boczniaków 1 średnia cebula 1-2 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Po 1 małej łyżeczce (naprawdę bardzo małej): garam masala, mielonego kardamonu, kuminu, kurkumy
Kate's Kitchen
ZAPIEKANE SZPINAKOWE PIEROŻKI 176Dziś przygotowałam dla Was fantastyczne pierożki, które swoim smakiem nawiązują własnie do moich dalekich podróży. Delikatne ciasto pierogowe z kolendrą i szpinakiem wypełnione obficie aromatycznym krewetkowo-mięsnym farszem z grzybami mun okazało się strzałem w 10! Niebo w gębie! Kropką nad I jest słodki sos chili, który okazał się nie tylko świetnym dodatkiem do pierogów, ale i mięs! To danie
Ostra na Słodko
Domowa warzywna bulionetka 181Kupujecie kostki rosołowe w sklepie? pewnie że można, sama kupowałam ale po co? Pieniędzy wydacie na pewno więcej na taką kostkę niż na domową pastę bulionową
Moje Małe Czarowanie
Zupa krem borowikowa | vege, vegan | 180Zebrane przez nas wczoraj w lesie borowiki długo nie poleżały bezczynnie. Szczerze mówiąc nie wiedziałam co z nich zrobić. Sos? Jajecznicę? Oh, nie. ZUPĘ KREM
Czarnawisienka
Kotlety wołowe z pure ziemniaczanym ze szpinakiem i pieczrakami 179Jak nie mam czasu za wiele, powstają takie oto pyszne i szybkie dania. Kotleciki szybko się smaży, pure to tylko obranie ziemniaków a szpinak smaży się
Moje Małe Czarowanie
Ryz z pieczarkami i serem plesniowym 178Szybki obiad z tego co było w lodowce. A że mój mąż lubi ryż we wszelkich postaciach postanowiłam zrobić mu coś na wzór risotto tylko ze
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Azjatycka zupa z łososiem 187Szybko, smacznie i pożywnie, takie dania to ja lubię. Pachnąca zupa na talerzu a brzuchy się cieszą. Polecam wszystkim zabieganym. Azjatycka zupa z łososiem. ROZWIŃ I
Moje Małe Czarowanie
Curry z boczniakami 154formy i oto przepis na fantastyczne wegańskie curry z boczniakami. Jest w sam raz na lato, a do tego szybkie i proste w przygotowaniu. O właściwościach tych super grzybów możecie poczytać TUTAJ , a tymczasem: Składniki: Opakowanie boczniaków 1 średnia cebula 1-2 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Po 1 małej łyżeczce (naprawdę bardzo małej): garam masala, mielonego kardamonu, kuminu, kurkumy
Kate's Kitchen
Młode ziemniaki z chorizo, koperkiem i sadzonym jajem 147Szybkie obiady, któż ich nie lubi latem? pewnie wszyscy. Coś pokroić, podsmażyć, podgotować a potem pyszny obiad zajadać w gronie najbliższych, ja tak lubię. Jeśli w
Moje Małe Czarowanie
Razowe pierożki z pieczarkami 155Szybkie, pyszne i zdrowe pierożki zrobiłam kilka dni temu. Takie razowe zajadamy bez wyrzutów sumienia. Smakują obłędnie a jak narobicie więcej, wystarczy je zamrozić aby mieć
Moje Małe Czarowanie
Szynka ,duszona w sosie śmietanowym z boczniakami 211sucha . Poniższy przepis jest bardzo prosty , a szynka przyrządzona według niego , jest krucha , mięciutka i aromatyczna . Sos aksamitny i mocno esencjonalny od wspaniałych boczniaków , które obecnie są moim ulubionym grzybem . Pewnie dlatego ,że sama je hoduję ,do czego również Was , niezmiennie zachęcam Polecam , naprawdę dobra i prosta potrawa Składniki : 1 kg szynki wieprzowej – wybrać ładny, spójny kawałek -tzw kulkę
Ogrodnik w podróży