cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 3. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 4. Następnie dodajemy pokrojoną szynkę. 5. Paprykę oraz ogórki kroimy drobno dodajemy do grzybów. 6. Wlewamy sos paprykowy 7. Ciasto rozkładamy. 8. Kroimy na 6 kwadratów każde ciasto, w sumie wychodzi nam 12 kwadratów. 9. Każdy smarujemy
Kulinarna Chwilaprużymy na rozgrzanym oleju. 4. Do cebuli dodajemy drobno pokrojone pieczarki. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6. Kapustę szatkujemy i dodajemy do grzybów, prużymy 15 minut. 7. Następnie dodajemy przecier pomidorowy. 8. Wsypujemy paprykę ostrą i chwilę gotujemy. 9. Gotowy farsz nakładamy na każdy kawałek mięsa, farszu
Kulinarna Chwilaprużymy na rozgrzanym oleju. 5. Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 6. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 7. Paprykę kroimy w małe paseczki dodajemy do grzybów, prużymy 10 minut. 8. Gdy ziemniaki są już prawie miękkie, dodajemy pieczarki z papryką. 9. Wrzucamy kostkę rosołową. 10. Następnie dodajemy mięso
Kulinarna Chwilacebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 5. Doprawiamy pieprzem oraz solą. 6. Następnie dodajemy pokrojoną szynkę. 7. Paprykę oraz ogórki kroimy drobno dodajemy do grzybów. 8. Wlewamy sos paprykowy 9. Farsz nakładamy na środek mięsa i zawijamy w roladę
Kulinarna ChwilaDoprawiamy pieprzem oraz solą. 10. Paprykę drobno kroimy, łączymy z grzybami. 11. Na koniec dodajemy musztardę, ketchup oraz chili, chwilę prużymy
Kulinarna ChwilaDoprawiamy pieprzem oraz solą. 10. Ogórka kroimy kostkę i łączymy z grzybami, chwilę prużymy. 11. Ciasto wałkujemy i dowolnie kroimy, w zależności jaki kształt chcemy uzyskać
Kulinarna ChwilaMoja miłość do galette zaczęła się od wizyty u moich przyjaciół, wtedy to pierwszy raz jadłam galette na słono z bakłażanem, karmelizowaną cebulką i grzybami- czysta poezja! Po tym przyjęciu postanowiłam, że galette na zawsze zagości w naszych domu. Na blogu znajdziesz przepis na rewelacyjną galette z jagodami , którą bardzo polecam! Jednak ja zdecydowanie wolę słoną odsłonę tego ciasta
KukuleczkiUwielbiam te małe, zgrabne brązowo-pomarańczowe grzybki. Nazwa pieprznik jadany, brzmi trochę obco, ale to po prostu nasza smaczna kurka. Jest ona też nazywana kurzą nogą
Kulinarne przygody GatityBoczniaki świetnie sprawdzają się jako zamiennik mięsa w tradycyjnych daniach. Można zrobić z nich na przykład pyszną zupę grzybową, która smakuje i wygląda jak flaczki. Jeśli
Kulinarna PolskaJesień zbliża się do nas wielkimi krokami , nastaje czas grzybów i pieczenia słodkich szarlotek, uwielbiam tą porę roku, byle była ciepła i słoneczna, tego nam życzę. Dziś mam dla Was przepis na mega pulchne i słodkie drożdżowe zawijaski z nadzieniem czekoladowym. Krem czekoladowy Cadbury który użyłam do nadzienia bułeczek idealnie nadaje się do smarowania pieczywa
Wanilia i KardamonTarty słone, tarty słodkie, francuskie, półfrancuskie, bez pieczenia ... i wiele wiele innych znajdziecie na moim blogu. Dzisiaj do zacnego grona wpada tarta krucha ziołowa z bardzo
Życie zaczyna się w kuchnidostosowuję to co jadaliśmy do tej pory, tak by nasz maluszek mógł też to zjeść. Generalnie jest to dość proste, bo wystarczy , że będzie bez soli, cukru, miodu i grzybów. Jednak w rzeczywistości trzeba zwrócić uwagę by dania które proponuję były dobrze zbilansowane, gęste odżywczo i bogate w żelazo. Duża odpowiedzialność. Dlatego bardzo się stresowałam na szczęście już jako tako
Figa S-makiemBiała ryba z sosem kurkowym to danie, które powinno zasmakować wszystkim domownikom. Można je podać również podczas uroczystego obiadu. Delikatna ryba i aromatyczny sos kurkowy świetnie
Pasja SmakuDorsz w sosie kurkowym – w nieco odchudzonym sosie :) Idealny obiad dla osób na diecie odchudzającej, diecie cukrzycowej lub dbających o to, by jeść dania o
Kulinarne PrzebojeKocham kurki. W sezonie jem je bardzo czesto i niestraszne mi ich oczyszczanie! Doskonale łączą się z tymiankiem, rozmarynek czy pomidorami, ale nie tylko! Sa też
Flymetothespoon