macie ochotę na sobotnie węglowodany, mięcho i parmezanowy sos? Kopytka …Nie pamiętam, kiedy jadłam kopytka na słodko. Ostatnio cały czas przyrządzam je na wytrawnie, czasami jarsko z grzybami , a czasami z mielonymi, jak dzisiaj. Kopytka uwielbiam smażone. Miałam w domu ugotowane kopytka i zamrożone, więc je tylko odsmażyłam. Zawsze robię sporą porcję kopytek i mrożę jeśli nie zjemy wszystkich
codojedzeniarobi się niezwykle ciekawa. Polecam, naprawdę warto eksperymentować Składniki na 4 osoby : 4 pojedyńcze filety z piersi kaczki bez skóry 8-10 podgrzybków ( ja użyłam mrożonych, można zastąpić innymi grzybami nawet pieczarką) 2 cebule 1 ząbek czosnku kawałek wędzonej słoniny, tyle żeby wytopić tłuszcz i podsmażyć pieczarki z cebulą musztarda sarepska sól, pieprz do smaku 3-4 szklanki wywaru
Ogrodnik w podróżyRagoût w kuchni francuskiej to typ potrawy z mięsa lub warzyw, pokrojonych na regularnej wielkości kawałki i uduszonych w wywarze rybnym, warzywnym lub mięsnym, niekiedy w
Moje Małe CzarowanieNajlepiej smakuje bigos, który robi moja babcia. Udało mi się w końcu wziąć od niej przepis i zrobić go samodzielnie. Świetnie smakuje, każdy prosi o dokładkę
Prosty przepis naformy. Na cieście rozsmarować dołączony w zestawie sos pomidorowy, na sos dać usmażone prawdziwki. Ser w kawałku u mnie gouda zetrzeć na tarce grubsze oczka i rozsypać na grzybach. Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, pizzę piec około 20 minut, podać z resztą sosu - ciasto jest chrupiące, wypieczone i nie wiele różni się od ciasta domowego na pizzę
W Mojej Kuchni LubięDlaczego białe kluski spytacie? ugotowane ziemniaki są białe a po dodaniu mąki ziemniaczanej są jeszcze bielsze. Pieczarki są aromatyczne i nadają kluskom głębi. Sos pieczarkowy idealnie
Moje Małe CzarowanieTe placuszki to idealny obiad. Są delikatne, a zarazem wyraziste w smaku, są idealne nie tylko na obiad ale także na drugie śniadanie do szkoły czy
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 1/4 opakowania makaronu udon 200 g ośmiornicy 1/2 cukinii 1/2 czerwonej papryki 1/2 pora garść suszonych grzybów mun 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej sos sojowy sól, pieprz chili korma curry … Czytaj dalej Makaron udon z ośmiornicą
czarrna od kuchniŁatwa i pożywna sałatka dziś na stole. Dodałam aromatyczne pieczarki, kremowe awokado, rozpływającą się w ustach mozzarellę. Sałatka wyszła wyśmienita, polecam gorąco. Sałatka z kremowym awokado
Moje Małe CzarowanieTakie trochę danie indyjsko - hiszpańskie wyszło. Aromatyczne chorizo, klejąca okra i fasolka w sosie pomidorowym to połączenie idealne. Spróbujcie a nie pożałujecie. Lubię takie nieoczywiste połączenia
Moje Małe CzarowanieRisotto pomidorowe należy do jednych z ulubionych dań wege, które chętnie serwuję kilka razy w roku. Powstają wersje z grzybami wszelakimi ( risotto ai funghi ), kurczakiem, pomidorowe czy z warzywami, np. cukinią lub dynią ( risotto alla zucca ). Powiem Wam, że dobre risotto potrafi uzależnić;-) Idealnym daniem będzie także risotto maślane z parmezanem, prostota i smak w jednym! Ryż w tym wydaniu
Zasmakuj Kuchni1.Ciasto mamy 2.Śledzie po cygańsku 3. Babeczki mikołaje 4.Tort czekoladowy z suszonymi śliwkami i kawą 5. Sałatka grzybowa z papryką 6. Tarta z grzybami leśnymi 7. Sernik z mlekiem w proszku 8. Ajapsandali - gruziński ratatuj 9. Figi zapiekane z boczkiem i serem pleśniowym 10. Bułeczki dyniowe 11. Seromakowiec 12. Kotlety ruskie
My simple kitchenpomysłów na piękne i smaczne dania oraz samych kulinarnych sukcesów w 2020 roku! Na słono: 1. Tarta z polenty z pieczarkami i rukolą 2. Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami 3. Faszerowane papryki w cieście francuskim 4. Najlepsza pizza na spodzie z kalafiora FIT 5. Pizza z tortilli z ricottą i prosciutto FIT 6. Tatar z awokado i jabłek
Be Fit Be Strongpokryte gazą i przelej do czystego wyparzonego słoja lub szklanych butelek. Przechowuj w lodówce do kilku tygodni. Z zakwasu buraczanego powstaje pyszny barszcz wigilijny, który podajemy z uszkami z grzybami. Składniki na barszcz czerwony wigilijny: Wywar warzywny: · 2 spore marchewki · 1 średnia pietruszka
Z Kuchni Do KuchniFocaccia z oliwkami, pomidorkami i rozmarynem Ziołowe gofry z wędzonym pstrągiem i awokado Gruszki zapiekane z serem pleśniowym i orzechami Jajka z farszem pieczarkowym Paszteciki drożdżowe z kapustą i grzybami Jajka faszerowane szprotami Jajka faszerowane suszonymi pomidorami Parówki w szlafroczkach Muffinki z kabanosami Imprezowe babeczki Śledzie w sosie tatarskim Pikantne
My simple kitchen