grzyby - 15226 przepisów (strona:702/1016)

Pieczone gęsie udka 99

kapustą i kluskami śląskimi, polanymi sosem pieczeniowym. Pyszne - to mało powiedziane;) Polecam też przepisy na dodatki do pieczonych udek gęsi: Kluski śląskie Kopytka Kopytka pietruszkowe Modra kapusta Kapusta z grzybami Pieczone gęsie udka z jabłkami  Pieczone gęsie udka Składniki (na 4 porcje): 4 nogi gęsi (ok 2kg) 2 duże cebule 100ml białego wytrawnego wina 1 gałązka rozmarynu (ok 10cm

Obiad gotowy
Diabelskie mielone 134

oraz solą. 2.          Pieczarki drobno kroimy i prużymy na rozgrzanym oleju, 3.          Do grzybów dodajemy bardzo drobno pokrojoną paprykę, doprawiamy pieprzem oraz solą. 4.          Usmażone pieczarki z papryką przekładamy do mięsa

Kulinarna Chwila
Sałatka z tortellini i świeżego ogórka 138

Bardzo smaczna i błyskawiczna do przygotowania sałatka na różne okazje. Dość sycąca i pożywna. Pierożki tortellini mogą być serowe lub z szynką a nawet z grzybami, wszystkie smakują dobrze. Sałatka w słonecznych kolorach, dobrze sprawdzi się również na Wielkanocnym stole. Składniki na duży półmisek: 25 dag serowych pierożków tortellini 15 dag szynki gotowanej 10 dag sera żółtego w kostce

Wanilia i Kardamon
Kotlety z boczników (panierowane boczniaki) 112

kotletów. Ten smak wbił mi się w pamięć i gdzieś tam tkwił, w jakichś zakamarkach. I właściwie sam nie wiem dlaczego nigdy sam się nie pokusiłem o zrobienie tych grzybów. Aż w końcu Ania, nic nie mówiąc, postawiła mnie przed faktem dokonanym. Po prostu kupiła boczniki. I mówi: „Pablo, robimy!”. Co więc miałem zrobić? No zakasaliśmy oboje rękawy i zrobiliśmy

Marder&Marder Manufacture
Kartoflanka – zupa ziemniaczana 168

koperek czy natka pietruszki, jednak nie są one konieczne. Zapraszam Was na ten prosty przepis. Smacznego! Zobacz też: Zupa z czerwonej soczewicy i pomidorów Zupa ogórkowa Krupnik z grzybami Zupa porowa Przepis na zupę ziemniaczaną Drukuj przepis Porcji: 4 Czas gotowania: 1,5 godziny Składniki szyjka z indyka 2 l wody 2 marchewki pietruszka kawałek selera biała część pora

Kuchnia Bazylii
Pieczywo bez drożdży 105

bułeczki na sodzie Pszenno-owsiane pieczywo chrupkie z patelni Gofry z płatków owsianych Gofry bananowe Krakersy z kaszy jaglanej Łatwe do przygotowania batony owsiane Tarta ze szpinakiem Galette z grzybami Tarta z pieczarkami na chlebowym cieście Pizza jaglana   Artykuł Pieczywo bez drożdży pochodzi z serwisu Dorota Smakuje

Dorota Smakuje
KOTLETY MIELONE 96

wszelakich surówek, sałat z jogurtem, marchewką z groszkiem, mizerią lub buraczkami są wspaniałą propozycją na domowy, rodzinny obiad. Kotlety mielone przygotowuję także z dodatkiem tartych pieczarek lub suszonych grzybów, cukinią lub posiekaną drobno papryką. Każde urozmaicenie w mojej kuchni jest mile widziane i spotyka się z dużym apetycznym zainteresowaniem SKŁADNIKI: 500 g mielonej wieprzowiny, np. z szynki, łopatki lub karkówki

Zasmakuj Kuchni
Sałatka z boczniakami 76

Sałatka ; połączcie boczniakami z jabłkami. Zgrana para. Składniki: 300 g boczniaków   300 g jabłek ( twardych )   sok z cytryny   pół szklanki śmietany lub jogurtu

R'n'G Kitchen
Pierożki a'la chinkali z mięsem i białą kapustą 106

Zdecydowanie nie jestem pierogową patriotką, ponieważ te nasze polskie lubię jakby najmniej. Pierogów ruskich lub z kapustą i grzybami nie lubię w ogóle. Te z mięsem - fakt - zjem ze smakiem, ale wolę z soczewicą ;) Zdecydowanie bardziej smakują mi najróżniejsze "egzotyczne" wariacje na temat pierogów. Wontony, chinkali czy pielmieni z wołowiną... mmm... pycha! Takie właśnie chinkali miałam zamiar zrobić kilka

Prosto z Kotła
Gołąbki z ziemniakami i boczkiem 123

mogą się zmarnować. Postanowiłam zrobić coś innego niż zwykle . Tradycyjne gołąbki goszczą u mnie dość często i zjadane są do ostatniego okruszka, lubię też te z kaszą gryczaną, grzybami i kapustą kiszoną, ale tym razem padło n coś zupełnie innego. Surowe tarte ziemniaki, prawdziwy domowy wędzony boczek i kapucha, to świetne połączenie, wszystko mocno doprawione pieprzem. Doskonała alternatywa dla tradycyjnych

Krylowa Kuchnia
Szakszuka z kurkami i papryką 125

Szakszuka to w dosłownym tłumaczeniu "bałagan". Musze przyznać, że uwielbiam takie warzywne bałagany na talerzu . Potrawa pochodzi z Tunezji, a j podstawą jej są pomidory i

Krylowa Kuchnia
Jajka faszerowane pieczarkami 104

Jajka faszerowane pieczarkami – to jedno z moich ulubionych dań na Święta Wielkanocne. Kiedyś, zanim pierwszy raz miałam okazje ich skosztować, myślałam, że to strasznie dziwne

Kulinarne Przeboje
Jak przedłużyć trwałość żywności? Przechowywanie próżniowe. 112

warzyw) Zalety pakowania próżniowego: przedłużenie trwałości jedzenia, oszczędność pieniędzy (nie wyrzucamy jedzenia, nie marnuje się), porządek w kuchni/lodówce, zmniejszyć ilość mieszaniny zapachów w lodówce, ochrona żywności przed bakteriami / grzybami. w każdej chwili możemy skorzystać z zapasów np. robiąc pizze Wpis powstał we współpracy partnerskiej

Słodkie okruszki

Proponowane wyszukiwania