grzyby - 15226 przepisów (strona:702/1016)

Wątróbka z agrestem i pieczarkami 189

Pysznej wątróbki w naszej kuchni nigdy dość, dziś przyrządziłam ją z agrestem. Smakuje wybornie a kwaskowy agrest idealnie się tutaj sprawdza. Można używać agrestu świeżego w

Moje Małe Czarowanie
Gnocchi z grzybami, romanesco i suszonymi pomidorami 212

pokroić na plastry. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać olej. Podsmażyć na nim borowiki na jasny kolor (nie przysmażać, bo stracą soczystość i nabiorą goryczki!). Do grzybów dodać cebulę. Zeszklić. Na patelnię dorzucić suszone pomidory w kawałkach, pokrojone wzdłuż różyczki romanesco i kurki. Chwilę podsmażać, a potem wlać ok. pół szklanki wody i dusić 4 minuty

Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa zdrowia, rozpalająca kubki smakowe 165

Zupa zdrowa i na dodatek ekspresowa, o nucie pikanterii dająca dużo energii. Seler naciowy, cebula, pieczarki, cieciorka, marchew z ziołami zmieszane, przyprawami doprawiane, kuskusem zagęszczana, z

Moniki Smakołyki
Kaszotto borowikowe z dynią i kolorowymi marchewkami 137

Kasza pęczak jest bardzo zdrowa, dynia, marchew dodatkowo kolorowa. Kaszotto borowikowe z warzywami zaskoczy Was smakami. Danie szybkie do przygotowania i smaczne do zjadania. Składniki: 1

Moniki Smakołyki
Hummus z kurkami i pesto 137

Wyobraźcie sobie idealnie kremowy, gładki krem z ciecierzycy. Dodajcie do tego intensywne w smaku zielone pesto i jędrne, podsmażone z cukinią kurki. Macie to? Ten hummus

Flymetothespoon
Smażone pierogi z kapustą z Meksyku 138

Pierogi z Meksyku smażone są na głębokim tłuszczu i najlepiej podawać je od razu, jak są gorące. Wtedy mają chrupiącą skórkę i są znakomite, potem też

Moje Małe Czarowanie
Przepis na łatwe, szybkie a przede wszystkim miękkie ciasto na pierogi 2029

Pierogi uwielbia chyba każdy z nas, prawda? Zazwyczaj pierogi kojarzą nam się ze Świętami Bożego Narodzenia, gdzie robimy ich mnóstwo z grzybami i kapustą. Ale przecież te smakołyki można nadziewać wszelakimi farszami. U nas ostatnio goszczą z nutellą oraz z bananem i nutellą. Często robimy też z mięsem, czy truskawkami. Wiadomo jeść każdy lubi, ale nie każdemu wychodzi idealnie gładkie

My World by Dagmara Rek
Złota jesień w kuchni 181

trochę pogryź. Pyszna domowa zupa z pajdą domowego chleba na zakwasie to tani obiad w tygodniu. Typową jesienną zupą dla mnie jest zupa grzybowa z brokułami. Czy brokuły i grzyb y w jednym garnku to dziwne połączenie? Wcale nie! Zupa jest pyszna i bardzo aromatyczna! Kolejna zupa, której nie może zabraknąć w moim jesiennym menu to włoska zupa minestrone . Uwielbiam

codojedzenia
Gulasz Drobiowy Z Pieczarkami 193

Troszkę lżejsza wersja gulaszu bo zamiast wieprzowiny mamy drób ;) Delikatny, ale bardzo smaczny gulasz, który zazwyczaj podaje z ryżem. Składniki na 2 osoby: 2 i 1/2

Gotowanie...to proste !
Zakwas buraczany 264

jeszcze status „In Progress” i nie wiadomo czy doczeka debiutu w tegoroczne Święta… Jednak myślę, że w roli dodatku do barszczu świetnie sprawdzą się także paszteciki z grzybami, a przepis na nie znajdziecie w świątecznym ebook’u mojego autorstwa pt. „Keto & Paleo Święta” . Na sam barszcz zresztą też. Zachęcam do wypróbowania przepisów, bo są naprawdę fajne! Innych zresztą

Modern Cave Girl
Ketchup-owo pieczarkowe mięso 145

prużymy na rozgrzanym oleju. 7.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 8.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9.    Paprykę kroimy w małe paski, dodajemy do grzybów. 10.                     Dolewamy sos   z duszenie mięsa

Kulinarna Chwila
Filet w sosie chili 181

oleju. 3.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 4.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 5.    Papryki kroimy w drobne paseczki. 6.    Dodajemy do grzybów. 7.    Kukurydzę odlewamy z zalewy i wsypujemy do warzyw. 8.    Doprawiamy chili. 9.    Wlewamy sos sojowy

Kulinarna Chwila
Gołąbki z pieczarkami w sosie musztardowym 181

Doprawiamy pieprzem oraz solą. 17.                     Hartując wlewamy do grzybów. 18.                     Gdy gołąbki się upiekły polewamy sosem grzybowym

Kulinarna Chwila
Schabowe paluszki w ziołach 132

Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju. 7.    Do cebuli dodajemy pokrojone pieczarki. 8.    Doprawiamy pieprzem oraz solą. 9.    Do grzybów przekładamy mięso. 10.            Mąkę rozrabiamy ze śmietaną. 11.            Hartują wlewamy

Kulinarna Chwila
Kolorowe polędwiczki w sosie serowym 164

Następnie dodajemy drobno pokrojoną paprykę oraz ogórek, chwilę prużymy i studzimy. 7.    Ser ścieramy na tarce o dużych oczach. 8.    Mieszamy razem z grzybami. 9.    Gotowy farsz układamy na środku mięsa. 10. Zwijamy w roladę. 11. Zawijamy w folię aluminiową i pieczemy 30 minut w 180 ̊ C. 12. Po upieczeniu kroimy w krążki

Kulinarna Chwila