Dzisiaj kolejna propozycja na pyszny obiad. Tradycyjne kluski śląskie ze smażonymi na masełku kurkami. Można do tego by podać jakieś mięso w sosie, ale same w
Bon appetit mon amieKraina wyobraźni Potrawka z kurczakiem z aromatycznymi grzybami boczniakami. Składniki: · 1 filet z kurczaka · Cebula · 200 g boczniaków · Papryka żółta · Papryka czerwona · Papryka zielona
Kulinarna ChwilaKotlety schabowe w niecodziennej wersji, zapiekane w sosie kurkowym. Wyjątkowo smaczne. Polecam :) SKŁADNIKI : 6-8 cienkich kotletów ze schabu sól, pieprz
Kulinarne Fantazje Mariolimetalowe tace do suszenia produktów. Wiele modeli jest także wyposażonych w specjalne maty przeznaczone m.in. do suszenia produktów półpłynnych. Co można przygotować w dehydratorze Oprócz suszenia warzyw, owoców, grzybów i ziół w dehydratorze można także ususzyć makaron, ryby, mięso i owoce morza. To bardzo uniwersalne urządzenie, w którym przygotujesz także: domowy jogurt naleśniki z owoców chlebki, krakersy i ciastka dietetyczne
Cztery FajeryPolska zupami słynie, ponoć mamy w polskim menu największą ich ilość. Mam dla Was kolejną przepyszną letnią zupę z młodymi warzywami i pierwszymi leśnymi grzybami. Połączenie powstało spontanicznie i jest na tyle interesujące, że dzielę się przepisem. Polecam, jest pyszna
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!1 polędwiczka wieprzowa około 600 g, 200 g kurek, 1 nieduża cebulka (u mnie cukrowa), 50 ml wina białego wytrawnego, 1 łyżka listków tymianku, sól, pieprz
królestwo garówUwaga ! W lesie pojawiły się już kurki J Lubicie ? bo ja je uwielbiam! Cały rok czekam na nie. Dziś mam dla Was ekspresowe danie obiadowe z
Wanilia i Kardamonznikają z talerza :) SMACZNEGO!!! Zobacz również: ciasto na pierogi - https://kulinarniezpolkanakresach.blogspot.com/2015/02/ciasto-na-pierogi.html pielmienie - https://kulinarniezpolkanakresach.blogspot.com/2016/02/pielmienie.html pierogi ruskie - https://kulinarniezpolkanakresach.blogspot.com/2015/02/pierogi-ruskie.html pierogi z kapusta i suszonymi grzybami - https://kulinarniezpolkanakresach.blogspot.com/2015/12/pierogi-z-kapusta-kiszona-i-suszonymi.html
Kulinarnie z Polką na Kresachpokrojoną cebulę 3. Do cebuli dodajemy oczyszczone, umyte i pokrojone w paski boczniaki, doprawiamy solą oraz pieprzem 4. Ogórki kroimy w kostkę i łączymy z grzybami 5. Na koniec zagęszczamy potrawę fix- em rozrobionym z wodą oraz śmietaną, chwilkę gotujemy 6. Danie gotowe 7. Smacznego
Kulinarna Chwilapodwoiło swoją objętość robimy małe kulki i rozpłaszczamy dłonią, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. 5. Każdy kawałek ciasta smarujemy cienko ketchupem i nakładamy farsz z grzybów. 6. Pieczemy w piekarniku 20 minut w 180 ° C. 7. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy serem startym na tarce o dużych oczach
Kulinarna Chwilaintensywne. Chcemy dom blisku lasu na dużej działce. Jutro idziemy obejrzeć kolejne miejsce… Na brak lasów w Szwecji nie narzekamy. To miejsce jest piękne, w lesie pełno jagód, grzybów. Obok przepływa mały strumień. Idealne miejsce na dom. Ten dom będzie moim życiowym projektem. Mam nadzieję, że jakoś temu wszystkiemu podołam. Praca, firma, blogowanie… Muszę przyznać, że jestem bardzo
codojedzeniaPyszna tarta z pieczarkami i boczkiem dla mięsożerców, bez boczku też będzie pyszna. Ciasto : 250 g mąki pszennej, 100 g zimnego masła, 2 jajka, sól, 1
królestwo garówKurki to produkt mocno sezonowy. Mrożone często okazują się po obróbce gorzkie, więc teraz kiedy jest na nie pora należy z nich korzystać jak najwięcej. Runda
Emskie Smaki