Zupa zdrowa i na dodatek ekspresowa, o nucie pikanterii dająca dużo energii. Seler naciowy, cebula, pieczarki, cieciorka, marchew z ziołami zmieszane, przyprawami doprawiane, kuskusem zagęszczana, z świeżą bazylią podana. Składniki: 150 g marchewki, 1 seler naciowy ok. 400 g, 2 białe cebule średniej wielkości, 300 g pieczarek, ok. 200 g po odsączeniu ugotowanej cieciorki (1 puszka), 2 łyżki oleju rzepakowego, 1 płaska łyżeczka mielonego pieprzu czarnego, ½ płaskiej łyżeczki ostrej czerwonej papryki, 3 ... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.