Jajka w sosie tatarskim – to propozycja nie tylko na wielkanocne śniadanie, ale także np. na imprezową przekąskę. Idealnie ugotowane na twardo jajka w sosie o
Kulinarne PrzebojeJak żech pedzioł,1 jake danie chca narychtować, to moja Kobiyta2 trocha krynciōła3 nosym, ale jak już to miała na talyrzu, to zaroski4 zmiyniōła zdanie. Ryba
Chop w kuchniKolejny pomysł na pyszną mięsną roladę z pieczarkami i boczkiem. My uwielbiamy aromat wędzonego boczku i smak grzybów. Farsz dodatkowo otulony był ciągnącym żółtym serem. 3 pojedyncze filety z kurczaka Przyprawa do kurczaka Czosnek granulowany Pieprz 200 g pieczarek 2 cebule 100 g żółtego sera 150 g boczku wędzonego 3 łyżki natki pietruszki Olej do skropienia mięsa Cebulkę oraz
VioletoweKucharzenieodwiedzenia tego smacznego miejsca. Tatar z polędwicy wołowej Orientalny tuńczyk/sos kabayaki/chrzan wasabi/sałatka z rzepy Foie gras/gruszki w miodzie mniszkowym/ciasto marchewkowe/konfitura pomarańczowa z anyżem Aromatyczny krem z grzybów leśnych Ośmiornica/sos rouille/kalmar/sałatka z fenkuła/emulsja ziołowa Artykuł Restauracja N31 | Warszawa – Miejsca ze Smakiem pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl - blog kulinarny
Kuchnia Bazyliinaleśnikowego i powstają zielone szpinakowe krokiety . Kroję szpinak, smażę lub blanszuję i dodaję do farszu. Krokiety nadziewane szpinakiem sa przesmaczne. Dzisiaj przepis, krokiety na obiad ze szpinakiem, kurczakiem i grzybami. Uwielbiam to danie, bo można je modyfikować na wiele sposobów, ot choćby dodać szpinak do farszu czy białe pieczarki zamienić na brązowe. Można również pszenne naleśniki zamienić na naleśniki
codojedzeniawyrazistymi smakami i różnorodnymi potrawami. Stąd pomysł na pieczone placki, do których zużyłam ostatnią dynię. Placki mogą być samodzielnym daniem. Za mną jednak od dawna chodził smak suszonych grzybów, więc plackom towarzyszył sos grzybowy. Składniki (na 4 placki): 360 g dyni (masa po obraniu) 360 g ziemniaków (masa pod obraniu) 2 jajka czubata łyżka mąki pszennej mała cebula łyżeczka majeranku
Weekendy w domu i ogrodzieKartacze z mięsem – popularne w niektórych regionach Polski podłużne, owalne pyzy ziemniaczane nadziane mięsem lub grzybami czy kapustą. Podaje się je na gorąco okraszone smalcem ze skwarkami, bułką na maśle albo zeszkloną cebulką. PRZEPIS NA KARTACZE Z MIĘSEM Składniki na kartacze z mięsem: 3 kg ziemniaków 2 łyżki mąki ziemniaczanej sól farsz: ugotowane mięso z rosołu
Dorota Smakujepełna warzyw i tofu. POTRZEBNE NAM BĘDĄ:1 cebula,2 ząbki czosnku,1 łyżeczka startego imbiru,1 bulwa kopru włoskiego (świeżo starta), 1 cukinia,400 g tofu,spora garść grzybów (ja użyłam tu swojskie pieczarki),oliwa z oliwek,2 garści liści szpinaku.Do tego można dodać kukurydzę. Artykuł TOFU z warzywami. pochodzi z serwisu MODA
MODA NA BIOSzybkie i zdrowe danie dziś na talerzu, zapraszam do gotowania. Sos gotuje się dość szybko a makaron jak zalecił producent czyli jakieś 15 minut. Danie będzie
Moje Małe Czarowaniewyrośnięcia na długi czas. Wystarczy 10 minut. Tyle samo trwa pieczenie bułeczek. Ciasto można zrobić w mąki pełnoziarnistej, wtedy będzie zdrowsze. Do bułeczek polecamy Wam hamburgery z soczewicy i grzybów. Przepis pochodzi z serwisu Tasteofhome.com. Składniki: 2 łyżki suszonych drożdży 235 ml ciepłej wody plus łyżka (1 miarka amerykańska, czyli nieco mniej niż pełna szklanka) 6 łyżek oliwy lub oleju
Niedzielny kucharzZa oknem wiosna, choć dziś akurat chłodno to forsycje kwitną jak szalone a pąki kwiatowe na mirabelkach gotowe do rozkwitu, uwielbiam ten czas gdy wszytko budzi
Wanilia i KardamonDziś fajne danie po chińsku z wieprzowiną, u mnie polędwiczka wieprzowa. Mięso delikatne a w tej wersji smakuje idealnie, polecam gorąco. Zachęcam do spróbowania takiej wersji
Moje Małe CzarowaniePyszne danie, idealnie pasujące na obiad czy wczesną kolację. Kasza to znakomity błonnik tak potrzebny dla naszego organizmu. Polecam gorąco nie tylko na wiosnę ale i
Moje Małe Czarowaniełyżki oleju na dużej patelni i wrzucaj partiami pieczarki, smaż prze obracania 3 minuty z jednej storny, przemieszaj po tym czasie, smaż 2 minut i dodaj kolejną partię grzybów. Dzieki temu podsmażą się na złoto, a nie ugotują. Dopraw pieprzem i gałką muszkatołową (szczypta- 1/3 gałki). Jeżeli masz mikrofalówkę to przygotuj gołąbki zgodnie z intrukcją na opakowaniu, lub rozpakuj delikatnie
greenscarfW Chinach nie zawsze zupy podaje się na początku posiłku. Można je serwować w przerwach, między innymi daniami, albo wazę z zupą postawić na stole wraz
Moje Małe Czarowanie