grzyby - 15226 przepisów (strona:731/1016)

Sałatka Leśna Polana 192

Hej! Sałatkę Leśna Polana można zrobić w ekspresowym tempie. Nie podaję ilości składników, bo zależą one od wielkości salaterki ☺ . Potrzebujemy: Czytaj więcej »

Tylko pysznie
Pierogi z kapustą i białym serem – kuchnia podkarpacka 258

Pierogi oszukańce (z kaszą jęczmienną i mięsem) Pierogi ruskie Pierogi z kiszoną kapustą Pierogi z soczewicą i boczkiem Pierogi z kaszą jaglaną i białym serem Pierogi z soczewicą i grzybami Pierogi z kaszą manną Pierogi wigilijne ze śliwką i orzechami Pierogi "Szwaby wiejskie

Trzeci talerz
Boczniaki w panierce / Crumbed oyster mushrooms 292

Boczniaki, moja miłość! Uwielbiam je podsmażane, w gulaszu , z makaronem , a nawet zamiast śledzi Dziś przedstawiam je w klasycznej, chrupiącej panierce i zapewniam, że nikt im

karmelowy
Polska kuchnia w Warszawie - Polot 159

tatar z prażoną kaszą gryczaną z dodatkiem marynowanych grzybków, jajka przepiórczego i majonezu kawowego. (cena 36 zł) Kolejną przystawką, były śledzie ... i to takie, że ... mmm Matiasy podane z grzybami, rodzinkami, posiekanymi orzeszkami ziemnymi, marynowaną cebulą podane z młodymi ziemniaczkami i śmietaną. (cena 25 zł) To są pozycję, mocno przyćmiły mi poprzednie przystawki. Consomme z żurku, podane z uszami faszerowanymi

Niezły Młynek
Sos pieczarkowy – pieczarki w śmietanie 302

Sos pieczarkowy ze śmietaną, jeżeli użyjemy mniej śmietany otrzymamy pieczarki w śmietanie :) 1 duża cebula, 3 łyżki masła, 1 płaska łyżka siekanego tymianku, 500 g pieczarek

królestwo garów
Obiad za 10 zł - Makaron W Sosie Szpinakowo Serowo Pieczarkowym 221

Jest to pomysł na szybki, prosty i tani obiad. Składniki na 2-3 osoby: około 150 -200 g mrożonego szpinaku 100 ml śmietanki 30 % jeden serek

Gotowanie...to proste !
Pasztet mięsny ze śliwkami 203

Wielkanoc bez pasztetu, to jak Wigilia bez pierogów z kapustą i grzybami, przynajmniej tak jest u nas w domu. Taka już nasza rodzinna tradycja. Oczywiście zawsze jest to pasztet upieczony w domu.  Niestety to tych sprzedawanych w sklepach nie do końca mam zaufanie ;). Powiecie, że przygotowanie takiego pasztetu tu pracochłonna spawa, tak, zgadzam się z Wami, ale jest

Kulinarne przygody Gatity
Placki ziemniaczane z nadzieniem 188

drugą połówką .Zarumienić z obydwu stron.:)) Podawać placki ziemniaczane nadziewane na gorąco. Smaczne i bogate danie z tradycyjnych składników. Placki ziemniaczane mogą być gotowane z różnymi nadzieniami - z kapustą, grzybami, kiełbasą, z bukietem warzyw. Bardzo szerokie pole do eksperymentowania z nadzieniem. To przepis na placki ziemniaczane ze smażonym mięsem i szpinakiem

w mojej kuchni
Gorące kanapki z awokado 136

Na śniadanie najlepiej zjeść pożywne produkty które dadzą nam energię na cały poranek. Takim posiłkiem dla nas jest dziś gorąca kanapka, a dokładnie kanapka z awokado

Moje Małe Czarowanie
Smażone ziemniaki z ziołami / Sauteed potatoes 264

świetnych i łatwych przepisów na każdą okazję. A ziemniaczki wyszły obłędne, nie mogło być inaczej. Jeżeli lubisz takie chrupiące ziemniaki, polecam także te pieczone z papryką i smażone z grzybami , wszystkie pyszne. Zapraszam po przepis. Scroll down for recipe in English Smażone ziemniaki z ziołami (4 porcje) Składniki: 5 ziemniaków, obranych lub nieobranych gdy są młode i pokrojonych na plasterki

karmelowy
Chrupiące udko z warzywami 208

panierkę: około 1/2 szklanki mąki pszennej około 1 szklanki bułki tartej 2 jajka 3/4 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki pieprz do smaku Do warzyw: warzywa na patelnię z leśnymi grzybami Hortex sól ziołowa do smaku około 2 łyżek oleju pieprz do smaku 2-3 szczypty słodkiej czerwonej papryki Dodatkowo: olej do smażenia nóżek listki świeżej bazylii do podania Przygotowanie: Udka wcześniej

Słodkie okruszki
Risotto – włoska robota 139

przygotowania nie powinien zająć Wam więcej, niż jakieś 20 minut – to jeszcze możecie przygotować je z dodatkami, o jakich tylko Wam się zamarzy. Może być z szafranem, owocami morza, grzybami czy też smażonymi warzywami. Najważniejsza jest konsystencja -danie ma być lekko papkowate i kremowe. Rozpływające się – zarówno na talerzu, jak i w ustach. Dziś mam dla Was risotto z boczniakami

Kate's Kitchen
Camembert - najsłynniejszy francuski ser 153

świadczy o tym, że ser uległ zepsuciu lub jest przejrzały). Camembert ma bogaty, maślany smak z wyczuwalną owocową nutą.  Zapach dojrzałego camemberta jest intensywny, dobrze wyczuwalny. Dzięki  grzybom pleśni z gatunku penicillium camemberti na powierzchni powstaje charakterystyczna biała skórka, która nadaje się do spożycia. Camembert powinien być spożywany świeży, nie później niż tydzień od daty produkcji. Oryginalny camembert

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
GOTOWANE PULPETY W SOSIE KURKOWYM 207

mielonej w domu łopatki, sos śmietanowy i odkopane w zamrażalniku kurki stworzyły na prawdę pyszny obiadek.  Jak dobrze, że jesienią zamroziłam sobie kilka małych paczuszek tych pysznych grzybów 😉 Oczywiście kurki można pominąć lub zastąpić pieczarkami.  Składniki: 500 g mielonej łopatki 1 cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 2 łyżki bułki tartej sól pieprz majeranek ziele angielskie liść laurowy

Walijskie Pichcenie
Dieta wegańska – czym się charakteryzuje i jakie są plusy i minusy jej stosowania 196

wykorzystywaniem. Reasumując wykluczamy mięso, nabiał, jaja i miód. Dieta ta składa się przede wszystkim z warzyw, owoców, zbóż (pszenica, jęczmień, żyto), roślin strączkowych ( fasola, soja, soczewica ), tłuszczy roślinnych, grzybów, nasiona chia, siemienia lnianego itp. Dieta wegańska – zalety: Poprawia funkcje układu autoimmunologicznego Zmniejsza ryzyko występowania raka Ogranicza występowanie cukrzycy typu II Minimalizuje powstanie nadciśnienia czy chorób układu krążenia Kontroluje otyłość

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!