Świetny pomysł na szybki i smaczny obiad. Sos jest pyszny, kremowy i aromatyczny. Fileta z pieczarkami można podać do ziemniaczków, ryżu lub kaszy. 3 filety z
Smakołyki AsiPolędwiczki w sosie kurkowym Krucha i soczysta polędwiczka wieprzowa w śmietanowo-kurkowym sosie to danie, któremu ciężko się oprzeć. Klasyczna potrawa, która świetnie komponuje się z
Blog z ApetytemJesień kojarzy mi się przede wszystkim z jabłkami, śliwkami oraz grzybami. To o tej porze roku najczęściej piekę szarlotkę. Zależało mi na uzdrowieniu tego tradycyjnego wypieku i robiłam wielokrotne podejścia by przepis był jednocześnie zdrowszy, mniej kaloryczny, ale i zachował swoją strukturę półkruchego ciasta z wsadem jabłkowym. Udało się, a rezultat poniżej. Składniki na formę 19x26cm: Ciasto: 250g mąki orkiszowej
Fabryka pomysłówSzybkie, pyszne i pasują do wszystkiego, takie są te placuszki. Można je zajadać z zupą kremem, można je zajadać same z jajem i sałatką, można je
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 300 g ryżu do risotto 200 g kurek 1 duży pomidor 1 duża cebula 2 szklanki bulionu 3/4 szklanki białego wina 40 g startego parmezanu
czarrna od kuchniJesień to zdecydowanie czas grzybów, czas ich zbiorów, czas suszenia i chomikowania na zimę. W tym roku prym w mojej kuchni wiodą zdecydowanie kurki! Lubię je z jajecznicą, zapieczone w sosie, bez sosu, bez jajecznicy, na maśle, z cebulką - ah no Kurka królowa tegoroczna! Co jednak, kiedy zbiory były lub będą marne, a tesknota za smakiem wielka? Jest remedium
Spektrum Smakublogu o zdrowym stylu życia pokazywać mięso.. Niemniej staram się by było ono dobrej jakości, przede wszystkim z hodowli ekologicznej, najwyżej 5 % tłuszczu… Artykuł Fasola z grzybami – przepis na sycącą obiado – kolację. pochodzi z serwisu MODA
MODA NA BIOTen tydzień niestety pokazał mi, że czas przestać udawać, że jesieni w tym roku nie będzie. Upały nas rozpieszczały bardzo długo ale ostatni deszczowy weekend i
Cooking for EmilyŚliwki obrodziły w tym roku i to nie tylko węgierki. Starsi ludzie powiadają, że jeśli jest urodzaj na śliwki, to w lesie mnóstwo grzybów. Coś w tym być musi:). Kiedy zjawiam się na pobliskim bazarku i widzę te ilości dorodnych owoców, nie mogę się oprzeć pokusie i kupuję je w dużych ilościach. Potem wyszukuję w książkach kucharskich oryginalnego, sprawdzonego sposobu
Leśny ZakątekPieczarki w muszelkach , przepis wzorowany na przepisie z Uniwerslanej Książki Kucharskiej Marii Ochorowicz Monatowej, z 1910 roku. 250 g makaronu dużych muszelek, 250 g cebuli, 500
królestwo garówkozim. Jednak chyba jednymi z najlepszych są Magic mushrooms oraz Chorizo. Osobiście byłem sceptycznie nastawiony do tej pierwszej ze względu na brak sosu pomidorowego, jednak swój wyjątkowy smak zawdzięcza grzybom i oliwie truflowej. Ciasto obu pizzy było idealnie wypieczone, jednak musicie pamiętać, że nie jest to typowa włoska pizza – nie będzie miała nieregularnych kształtów jak i będzie odrobinę grubsza
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!rodzinnym domy gołąbki jadło się wyłącznie w sosie pomidorowym. A my postanowiliśmy złamać zasady (tacy z nas anarchiści) i zrobiliśmy z sosem grzybowym. Z prawdziwych, niesamowicie aromatycznych, leśnych grzybów. Mmm, nic nie przebije tego zapachu. »»» CZYTAJ DALEJ
Marder&Marder Manufacturetabory z prowiantem utknęły gdzieś po drodze. Kucharz wszedł do Marengo, złapał co było pod ręką i w ciągu pół godziny przyrządził legendarną potrawkę z kurczaka w pomidorach z grzybami i rakami. Tyle legenda. Badacze tematu udowodnili, że danie nie mogło powstać pod Marengo, bo nie było tam składników występujących w potrawie, poza tym głośno zrobiło się o nim dopiero
Niedzielny kucharzsosu sojowego na pewno znajdzie sobie fanów w każdym domu. Podałam je z pieczonymi warzywami w pomidorach i wyszło bosko. Jeżeli jesteś fanem żeberek, polecam także te z grzybami i papryką , w wersji pikantnej lub z miodem w pięciu smakach, wszystkie przepyszne! Zapraszam po przepis. Scroll down for recipe in English Żeberka w glazurze z coca coli (4-5 pocji
karmelowyolej i podsmażamy na nim pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Gdy będzie szklista dodajemy do niej starte na dużych oczkach tarki pieczarki. Smażymy do momentu aż cała woda z grzybów odparuje. Odstawiamy do przestudzenia. Do zmielonego mięsa dodajemy przestudzony ryż, cebulę i pieczarki. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Mięso wyrabiamy dłonią na jednolitą masę. Na każdy liść nakładamy porcję mięsa
Qchnia po prostu