Krewetki pod każdą postacią to dla mnie posiłek mistrzów. Uwielbiam je, tylko smażone na maśle z czosnkiem, uwielbiam w risotto, uwielbiam w zupie tajskiej a dziś
Moje Małe Czarowanieręka ILE KALORII MA 1 PORCJA - KLIKNIJ! 298 kcal | 33,5 g białka | 6,0 g węglowodanów | 15,7 g tłuszczu FLAKI RESIDENT EVIL VII zupa z podrobów z grzybami 30 min 2 h (gotowanie) 31 zł 6 porcji łatwe POTRZEBUJESZ miska duży garnek ostry nóż Składniki Koszt flaki wołowe, świeże, lub już obgotowane i pokrojone [500g] 8 zł żołądki
Nerds Kitchenubiegłym roku zebraliśmy mnóstwo grzybów, w tym maślaków. Trzeba je jakoś zagospodarować. W tej sałatce sprawdziły się pysznie. Składniki 10 małych kulek mozzarella słoiczek marynowanych maślaków 10 jajeczek przepiórczych 10 pomidorów suszonych w oliwie 1/4 sałaty lodowej 2 łyżki szczypiorku 1 łyżka bazylii sałatowej sól pieprz Sos: 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka soku z cytryny 1/2 łyżeczki tymianku
R'n'G KitchenJeśli już najdzie mnie ochota na mięso to musi być pyszne tak jak dzisiejsze danie. Mięso jest kruche, soczyste i mega pyszne a w sosie z
Moje Małe CzarowanieDziś same i na słodko, z domowym dżemem i miodem, najlepsze! Podaję także z twarogiem na słodko lub wytrawnie z dodatkiem szczypioru. Uwielbiam także krokiety, najczęściej z kapustą i grzybami lub mocno mięsne, smażone na chrupko z bułką i jajkiem. Możecie wypróbować także farsz na bazie twarogu półtłustego, żółtka i posiekanej świeżej mięty – orzeźwiający hit mojej Mamy na letnie
Zasmakuj KuchniDziś przedstawiam kolejne danie z wykorzystaniem mojej ukochanej młodej kapusty. Proste, szybkie i bardzo łatwe w przygotowaniu, z pewnością zasmakuje wszystkim domownikom. Makaron wymieszany ze śmietankową
karmelowyWczoraj byliśmy na małej, leśnej wyprawie. Wędrowaliśmy sobie przez piękne mazowieckie lasy i obserwowaliśmy żyjące tam rośliny oraz zwierzęta. Grzybów było mało i nic nie udało się nazbierać, ale z pustymi rękami też nie wróciłam. Syrop z zielonych szyszek sosnowych łagodzi kaszel i pomaga przy infekcjach górnych dróg oddechowych ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Smaczna PyzaDziś drogie Mamy mamy rozpustę na talerzu. Danie jest piękne, pyszne, odżywcze, smakowite, cóż więcej trzeba? Zachęcam do sprawiania sobie przyjemności na talerzu, to procentuje uśmiechem
Moje Małe Czarowanienadała im wędzona papryka. Fantastycznie smakują: z pomidorowym sosem tradycyjnym lub na bazie naturalnego jogurtu, z ulubionym ketchupem, z jogurtowymi sosami ziołowymi, z tradycyjnymi grzybowymi (z grzybów leśnych lub pieczarek), z sosem mięsnym, który pozostał z poprzedniego dnia - choć w tym przypadku nie będzie już to wersja ani wegetariańska, ani tym bardziej wegańska. Jeśli lubicie takie
Codzienna kuchnia niecodziennaSałatka jest szybka i nieskomplikowana, ale czasami... "w prostocie siła". Pamiętam jak przgotowywała ją moja mama. Zawsze znikała w ekspresowym tempie oraz w ogromnych
Di gotujeczęsto coś z nimi robię. Jak dla mnie przetwory swojskiej roboty są na pierwszym miejscu. Przychodzi sezon i nie odchodzę od kuchni. Jak na truskawkach się zacznie, tak na grzybach się kończy :D Wciąż odbiegam od tematu :D Składniki na drożdżowe bułeczki: * 50 dkg mąki * 3 roztrzepane żółtka * 12,5 dkg masła * 2 dkg drożdży * 5 dkg cukru
Pieprzyć z FantazjąCześć :D Pomyślałam, że nie zrobię tradycyjnego dania niedzielnego - schabowego. Odmieniłam menu niedzielne i zrobiłam sajgonki. W domu wszyscy jesteśmy miłośnikami kuchni azjatyckiej i na ten
Pieprzyć z Fantazjąoliwek, podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i dodajemy do niej, pieczarki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy ok 10-15min, aż odparuje cała woda z grzybów. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, 1 łyżeczką oregano i odrobiną tymianku. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wzdłuż fileta robimy nacięcie ale nie rozcinamy piersi na wylot tylko
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiByło słodko ( tłusty czwartek ), teraz będzie słono. Już jutro śledzik , najprościej rzecz ujmując ostatni dzień ostatków. Dlaczego właśnie śledzik? Kiedyś wielki post był bardziej przestrzegany niż
mojewypiekiinietylkowyrastanie do lodówki w czasie, gdy ciasto rośnie przygotować nadzienie. Oczyszczone pieczarki pociąć w plasterki, cebulę również. Zeszklić cebulę na oleju, dodać pieczarki i dusić, aż odparuje z grzybów woda ciasto ponownie krótko zagnieść, następnie podzielić na 4 części. Każdą z osobna cienko rozwałkować na długi, owalny placek. Środek posmarować olejem i ułożyć porcję nadzienia. Boki ciasta założyć do środka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!