Cześć :D Pomyślałam, że nie zrobię tradycyjnego dania niedzielnego - schabowego. Odmieniłam menu niedzielne i zrobiłam sajgonki. W domu wszyscy jesteśmy miłośnikami kuchni azjatyckiej i na ten
Pieprzyć z Fantazjąoliwek, podsmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i dodajemy do niej, pieczarki oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dusimy ok 10-15min, aż odparuje cała woda z grzybów. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem, 1 łyżeczką oregano i odrobiną tymianku. Piersi z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Wzdłuż fileta robimy nacięcie ale nie rozcinamy piersi na wylot tylko
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiByło słodko ( tłusty czwartek ), teraz będzie słono. Już jutro śledzik , najprościej rzecz ujmując ostatni dzień ostatków. Dlaczego właśnie śledzik? Kiedyś wielki post był bardziej przestrzegany niż
mojewypiekiinietylkowyrastanie do lodówki w czasie, gdy ciasto rośnie przygotować nadzienie. Oczyszczone pieczarki pociąć w plasterki, cebulę również. Zeszklić cebulę na oleju, dodać pieczarki i dusić, aż odparuje z grzybów woda ciasto ponownie krótko zagnieść, następnie podzielić na 4 części. Każdą z osobna cienko rozwałkować na długi, owalny placek. Środek posmarować olejem i ułożyć porcję nadzienia. Boki ciasta założyć do środka
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!zabijać tego smaku cukrem. Tak więc słodzimy z umiarem... Bo przecież cukier nie jest najzdrowszy i uzależnia jak narkotyk... Ponadto cukier i słodycze zakwaszają organizm i sprzyjają rozwojowi pasożytów, grzybów i komórek nowotworowych... :) Składniki: 1kg rabarbaru (łodygi) 1,5 litra wody cukier lub inne słodzidło (stewia, ksylitol itp.) Przygotowanie: Łodygi rabarbaru umyć (nie obierać) i pokroić w 3cm kawałki. Włożyć
Dieta Rozdzielna i Zdrowiekapustą 2. Placki ziemniaczane z kurczakiem na ostro 3. Placki ziemniaczane z cukinią i tymiankiem 4. Placki ziemniaczane z wkładką z szynki w sosie pieczarkowym 5. Placki ziemniaczane z grzybami leśnymi 6. Placki ziemniaczane z młodych ziemniaków i szczypiorkiem 7. Placki ziemniaczane z chrzanem 8. Placki ziemniaczane z chili 9. Placki ziemniaczane wiejskie 10. Placki ziemniaczane z rybą 11. Placki
Tradycyjna KuchniaTakie kanapki to idealne śniadanie, sycące, treściwe, pożywne. W kilka chwil podsmażymy boczniaki a potem to już kwestia kolejnych kilku minut. Kanapki na ciepło są dobre
Moje Małe CzarowanieEksperymentów ze szparagami ciąg dalszy. Dziś sałatka ze szparagami i kaszą jaglaną – sycąca, kolorowa i oczywiście smaczna! Bo jakby mogło być inaczej... The post Sałatka
Eksperymentalnie.comWieprzowina duszona z ciecierzycą to bardzo sycące i smaczne danie obiadowe. Potrawa jest aromatyczna i dobrze doprawiona. Danie można uznać za jednogarnkowe i podać na obiad
Kuchcik gotujeKanapki na ciepło to dla mnie zawsze fajna sprawa. Ulubiona kiełbasa, ulubiony ser i kilka pieczarek i śniadanie gotowe. Kanapki na ciepło z pieczarkami. ROZWIŃ I
Moje Małe CzarowanieKupiłaś białe szparagi i nie wiesz z czym podawać szparagi? Chcesz ugotować coś innego niż krem ze szparagów lub szparagi z jajkiem? Powiem... The post Z
Eksperymentalnie.comTen obiad mogę polecić bez obawy że ktoś będzie niezadowolony. Kruche mięsko i pyszny sos. Smacznego. Schab pokroić w plastry o grubości nie więcej jak 1
Kuchnia Pokoleńnajwiększych klasyków kuchni polskiej, czyli gołąbków Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię gołąbki, zarówno te klasyczne, z ryżem i mięsem mielonym oraz te z kaszą gryczaną i grzybami. Nie mogłam więc sobie odmówić gołąbków na obecnej diecie i muszę przyznać, że jest to jedno z moich ulubionych dań, które przygotowuję praktycznie co tydzień. Jeśli tak jak ja jesteście
Okiem Blondynki by McBlondiroli głównej :) 1. Buraczane muffinki z czekoladowym nadzieniem 2. Buraczki na ciepło do obiadu 3. Przecier z kiszonych buraków 4. Buraczki na ciepło do obiadu 5. Barszcz z grzybami 6. Sałatka buraczana 7. Barszcz ukraiński 8. Kapuśniak z buraczkami 9. Buraczki na barszcz do słoików na zimę 10. Surówka z buraków i kapusty
Tradycyjna KuchniaW końcu udało mi się kupić pierwszą w tym roku botwinkę! Jedyną słuszną opcją na początek była oczywiście zupa botwinkowa, która jest chyba moją najbardziej ulubioną
karmelowy