grzyby - 15226 przepisów (strona:735/1016)

kartacze z mięsem/cepeliny 204

sztuk wrzucając do wrzącej wody i gotując pod przykryciem kilka minut na małym ogniu. I gotowe. Kartacze podajemy na gorąco z dowolną okrasą, np sosem, czy tak jak ja grzybami z cebulką.  Polecam i życzę smacznego

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Curry z boczniakami 109

formy i oto przepis na fantastyczne wegańskie curry z boczniakami. Jest w sam raz na lato, a do tego szybkie i proste w przygotowaniu. O właściwościach tych super grzybów możecie poczytać TUTAJ , a tymczasem: Składniki: Opakowanie boczniaków 1 średnia cebula 1-2 ząbki czosnku Oliwa z oliwek Po 1 małej łyżeczce (naprawdę bardzo małej): garam masala, mielonego kardamonu, kuminu, kurkumy

Kate's Kitchen
Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1 142

złagodzić i „uprzyjemnić” kwasowość będzie zupełnie dobrze grało makaronami w śmietanowych sosach, tłustymi rybami, daniach w tłustych, maślanych sosach. Zaryzykowałabym podanie go do ciężkich, kremowych zup (np. kremie z grzybów leśnych na bazie masła i śmietanki). Nagrody: Wine Expo Poland: brązowy medal Casa Ermelinda Freitas Vinha do Torrao Branco 2016, White 13,5%, Portugal Kolejny „Portugalczyk” będący tym razem kupażem

Kate's Kitchen
Przepis na krewetki w sosie maślano-czosnkowym 141

głównego. Polecam zwłaszcza w połączeniu ze świeżą bagietką bądź makaronem. Spróbujcie również: Dorsz w sosie cytrynowym z warzywami Domowy sos ze świeżych pomidorów Sos z maślaków – przepis ze świeżych grzybów Trudność Początkujący Czas przygotowania 10 min. Czas gotowania 10 min. Całkowity czas 20 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE)   250 g krewetek (ja użyłam mrożonych

A to pestka
Wilgotne babeczki z gruszkami 190

Paź dziernik obok dyni, jabłek i grzybów uważam za sezon gruszkowy. Z racji tego, że bar d zo lubię ten owoc to razem z cynamonem postanowiłam wkomponować go w babeczki. Tym razem część owoców prze d upieczeniem zmiksowałam, aby konsystencja babeczek była wilgotna. Spróbujecie :)    Składniki: 225 g mąki pszennej pół łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku

ChilliJemy
Placki pieczarkowe z cebulą 112

Uwielbiam te placuszki i odkąd przyrządziłam je po raz pierwszy to w moim domu zagościły na stałe. Są naprawdę przepyszne, delikatne oraz dodatkowo proste w przygotowaniu

Di gotuje
Rosół z azjatyckim akcentem 155

gotowane w wywarze bez przypraw i każdy musi je sobie sam doprawić na talerzu. Aby wywar był jeszcze bardziej aromatyczny, to można dodać również por i kilka kawałków suszonych grzybów

Passions hobbies life
"Danie inspirowane podróżą " - podsumowanie 4. edycji akcji 155

autorka:  Marta  | blog: Codzienne gotowanie Jarmuż - przepis Mikołaja Rey'a autorka:  Barbara Maria w kuchni  | blog: Barbara Maria w kuchni Zupa kimchi z grzybami (shimeji, enoki, shitake) autor:  marcin.mroczko  | blog: Facet z przepisem Zupa kimchi z rzodkiewką i szpinakiem autor:  marcin.mroczko  | blog: Facet z przepisem Tom Yum Goong

Weekendy w domu i ogrodzie
Kurki ze szpinatym (Kurki ze szpinakiem) 124

Kurki to sōm1 chyba jedne z nojlepszych grzibōw. Majōm delikatny smak, kery2 fajnie sie łōnczy niy yno ze inkszymi3 warzywami, ale i niyjednym miysym abo [...] Artykuł

Chop w kuchni
Bitki Schabowe Zapiekane Z Warzywami I Pieczarkami 352

Uwielbiam schab i często, a nawet bardzo często przygotowuje z niego rolady czy właśnie bitki. Dzisiejsza propozycja jest dla mnie typowa na niedzielny obiad , dość szybka

Gotowanie...to proste !
Sałatka z selera i siedzunia sosnowego vel szmaciaka w lekkiej marynacie 136

Siedzuń sosnowy vel szmaciak gałęzisty - Sparassis Crispa to bardzo ciekawy mieszkaniec naszych lasów. Mnie smakuje ogromnie, więc jeśli tylko go znajdę w lesie to zaraz wymyślam

Moje Małe Czarowanie
Dyniowe risotto (Risotto alla zucca) 150

kremowe risotto z dyni ą,  pachnące tymiankiem, masłem i  parmezanem.  Jeżeli jesteście wielbicielami włoskiego risotto polecam Wam moje wcześniejsze przepisy na jesienne  risotto z grzybami i rozmarynem , jabłkowe risotto z wędzonką szynk ą  i tymiankiem  oraz  risotto z kapust ą  włoską i szynk ą  parmeńską .  Smacznego :) **** Se avete intenzione

La grande e la piccola cuoca
Wine Expo Poland – warsztaty i degustacja komentowana, cz. 1 148

złagodzić i „uprzyjemnić” kwasowość będzie zupełnie dobrze grało makaronami w śmietanowych sosach, tłustymi rybami, daniach w tłustych, maślanych sosach. Zaryzykowałabym podanie go do ciężkich, kremowych zup (np. kremie z grzybów leśnych na bazie masła i śmietanki). Nagrody: Wine Expo Poland: brązowy medal Casa Ermelinda Freitas Vinha do Torrao Branco 2016, White 13,5%, Portugal Kolejny „Portugalczyk” będący tym razem kupażem

Kate's Kitchen
Spaghetti z sosem kurkowym i kurczakiem 126

Cienki, długi makaron podany z niezwykle aromatycznymi, złocistymi grzybami, soczystymi kawałkami kurczaka i pachnącą świeżą natką z pietruszki to moja propozycja dania wywodzącego się z tradycyjnej włoskiej kuchni. Składniki: 250g kurek 300g fileta z kurczaka 200g makaronu spaghetti 2 cebule 1 ząbek czosnku 150g śmietany 30% 1 pęczek natki z pietruszki szczypta gałki muszkatołowej 2 łyżki masła sól pieprz Wykonanie

Szalona Kuchnia Eweliny