kiełbaskami to najprostszy przepis na noworoczny bufet. Taki deserowy talerz przyrządzam nawet bez okazji. Jest to idealna przekąska do wina. Sylwestrowy bufet nie może się obyć bez moich ulubionych grzybów. Polecam nadziewane pieczarki , takie na jeden kęs. Te pieczarki zrobiłam w zeszłym roku na Sylwestra i od razu stały się sukcesem. Można je jeść na ciepło i na zimno
codojedzeniakomentarzu pod tym postem na profilu lub na Instagramie! Koniecznie pamiętaj o hasztagu #SferisBabieLato Produkty: Miejsce 1: Wyciskarka wolnoobrotowa do owoców i warzyw GOTIE Miejsce 2: Suszarka do grzybów i owoców Ravanson Miejsce 3: Zaparzacz BIALETTI Start konkursu 11.09 Koniec 25.09 Ogłoszenie wyników 27.09 Wysyłka nagród – do 14 dni od podesłania danych od laureatów Wpis powstał w ramach współpracy
Kuchnia na wzgórzukomentarzu pod tym postem na profilu lub na Instagramie! Koniecznie pamiętaj o hasztagu #SferisBabieLato Produkty: Miejsce 1: Wyciskarka wolnoobrotowa do owoców i warzyw GOTIE Miejsce 2: Suszarka do grzybów i owoców Ravanson Miejsce 3: Zaparzacz BIALETTI Start konkursu 11.09 Koniec 25.09 Ogłoszenie wyników 27.09 Wysyłka nagród – do 14 dni od podesłania danych od laureatów Wpis powstał w ramach współpracy
Kuchnia na wzgórzuJajka z pieczarkami i szpinakiem, posypane serem feta i cebulką dymką , to proste, szybkie i zdrowe danie obiadowe lub śniadanie. Na duży głód polecam porcję po
Moja DelicjaPierogi na kolację wigilijną muszą zawsze być zrobione, ze słodkiej kapusty i z kwaśnej, to moje ulubione. Do kapusty grzybów nie dodałam, bo dla dzieci też je przygotowałam. Pierogi szybko się przygotowuje: ciasto czeka, a farsz na patelni się "szykuje". Składniki na ok 60 szt.: ciasto na pierogi: 500 g mąki poznańskiej (typ 500), 1 płaska łyżeczka soli
Moniki SmakołykiCo prawda przepis wrzucam dopiero po Świętach, ale musiał być oceniony przez wszystkich domowników. Śledzie podbiły świąteczny stół. Są naprawdę przepyszne i idealne nie tylko na
Czarnawisienkamieszam delikatnie łyżką. Wkładam do słoika lub pozostawiam w szklanej misce i przykrywam dobrze, odstawiam na noc do “przegryzienia”. Śledzie po kaszubsku gotowe! Krokiety z kapustą i grzybami
Zasmakuj KuchniMagda Kapusta, najlepiej w różnych formach, koniecznie musi pojawić się na naszym świątecznym stole. W tym roku oprócz pierogów z kapustą i grzybami, kapusty z grochem i bigosu, pojawi się ona jako nadzienie do kruchych babeczek. W mojej rodzinie jest wielu miłośników kapusty, na pewno posmakują im także te tarty – soczysta słodko-kwaśna kapusta i chrupiące ciasto, czego tutaj
Smaczna StronaKulebiak z kapustą i grzybami to bardzo popularny, duży pieróg drożdżowy. Szykujemy go najczęściej na Wigilię. Przepis jest sprawdzony i bardzo prosty. Zobacz jak krok po kroku zrobić najlepszego kulebiaka! - Wspaniały na Wigilię - Pomysł na obiad bez mięsa - Super na ciepło do barszczu
AniaGotuje.pltradycyjne przepisy, ale macie ochotę nadać im nowoczesną, acz swojską formę, to zdecydowanie musicie go wypróbować! Pierożki w kształcie makówek można ulepić między uszkami a pierogami z kapustą i grzybami, a zapewniam, że efekt będzie wart zachodu. Smakują wprost rewelacyjnie i mówię to, jako człowiek sceptycznie nastawiony do kutii i innych dań z makiem. * SKŁADNIKI na ok. 30 pierogów Nadzienie
Food SquareTort naleśnikowy to idealna propozycja na uroczysty, świąteczny obiad w gronie rodzinnym; nie tylko wybornie smakuje, ale również efektownie ozdabia stół. Tort, którym chciałam się
La grande e la piccola cuocacebulką. Prostota w najlepszym wydaniu. Podałam je z podsmażoną cebulką. U mnie w domu pierogi cieszą się ogromną popularnością i to w każdej odsłonie. Uwielbiamy ruskie , z mięsem lub grzybami . Każde ! Na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia polecam z makiem , polane masełkiem z miodem i orzechami włoskimi. Pycha! Składniki (na około 38 sztuk) : Ciasto: 3 szklanki mąki 3/4 szklanki ciepłej
Oryginalny smakMagda Jeśli ktoś uważa, ze pieczarka jest grzybem pozbawionym smaku, ten bardzo się myli. Aby wydobyć z pieczarki całość smaku trzeba odpowiednio do niej podejść. Pieczarka lubi masło, cebulkę i mocne podsmażenie, natomiast nie lubi solenia podczas smażenia i zbyt małego ognia. Dzięki tym wszystkim radom uda się wydobyć z pieczarki aromat i przygotować z niej pyszną, kremową zupę. Szybka
Smaczna Strona