Cóż to była za kapusta! Wow! Znalazłam przepis na kapustę z kurkami na blogu straga.pl i stwierdziłam, że muszę go wypróbować bo młodą kapustę darzę uczuciem
karmelowyTe krokiety to super smaczny pomysł na obiad czy też kolacje. W dodatku przygotujemy je bez użycia mięsa ! Farsz sprawia, że krokiety są syte, lecz chce
Gotowanie...to proste !Polska pizza leśna. Dziś zapraszam Was na kolejny pyszny przepis. Polska pizza leśna, to domowa pizza na dużą blachę pełna pysznych dodatków. Czy próbowaliście już kiedyś
Słodkie okruszkiPodczas mojego ostatniego pobytu nad jeziorem królowały kurki. Uwielbiam ich smak, chociaż za innymi grzybami w sumie nie przepadam. Kurki jednak mogłabym jeść codziennie i praktycznie przez kilka dni to robiłam! Z tęskoty za glutene dorwałam strączkową pastę i zrobiłam prosty makaron z kurkami i Read More Artykuł Prosty makaron z kurkami i serem kozim pochodzi z serwisu flymetothespoon - blog
FlymetothespoonZupa grzybowa w polskiej kuchni jest silnie zakorzeniona. Czasami warto odmienić tradycyjne dania. Składniki: 500 g kurek 2 marchewki 2 pietruszki 1 mały seler 1
R'n'G Kitchenbutelkę wyjąć w spokojne i ciepłe miejsce, by drożdże zaczęły pracować. Potem wszystko wlewa się do winnego nastawu. Jeśli masz ciekawe przepisy na przetwory z owoców, warzyw, ziół lub grzybów i chcesz się nimi podzielić, zapraszam do udziału w piątej edycji akcji kulinarnej "Róbmy przetwory!". Szczegóły po kliknięciu na baner niżej
Weekendy w domu i ogrodziebułki tartej 1 łyżka musztardy 1 wędzona kiełbasa 1 cebula Przyprawy: sól, pieprz, majeranek, papryka słodka i ostra, liść laurowy, ziele angielskie 1 łyżka posiekanej pietruszki kilka plasterków suszonych grzybów 1,5 szklanki bulionu lub wody 1 łyżeczka koncentratu pomidorowego olej do smażenia pół szklanki mąki do obtoczenia zrazów *** Mięso mielone mieszamy z jajkiem, bułką tartą, musztardą
Blog z ApetytemDzisiaj pyszne, sezonowe śniadanie, które każdy potrafi przygotować. Zdrowa kasza jęczmienna z podsmażonymi na maśle kurkami i świeżym szpinakiem, podana z jajkiem sadzonym i pieczywem. Dla
Oryginalny smakTaki sos będzie pasował do bardzo wielu dań , jest idealny do domowych klusek na parze , kopytek , makaronu, ryżu, kaszy, itd. Czasem jemy go tylko z chlebem. Uwielbiamy sosy z grzybów, szczególnie polecam przepis na najlepszy sos grzybowy , oraz przepis na kurki w śmietanie . Szybki sos pieczarkowy ze śmietaną, składniki: 250 g pieczarek 2 łyżki masła lub oleju rzepakowego 1 cebula
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięSkładniki: 150 g makaronu udon 1 filet z kurczaka garść grzybów mun kawałek pora, zielona część 1 marchewka po połowie zielonej i czerwonej papryki 1/2 papryczki chili 1 łyżeczka sosu … Czytaj dalej Makaron udon na ostro
czarrna od kuchnijuż zarumieniona dorzucić na patelnię pieczarki, oprószyć je delikatnie solą (można pominąć jeśli boczek jest dość słony) oraz doprawić pieprzem do smaku. Smażyć do czasu aż nadmiar wody z grzybów odparuje. Na koniec dodać musztardę sarepską, wymieszać. Wyłączyć palnik i odstawić farsz na bok. Plastry schabu dokładnie osuszyć. Rozklepać na cienkie kotlety za pomocą tłuczka do mięsa. Doprawić do smaku
Kulinarne PrzebojeSezon na kurki trwa. Połączenie ich z serem ricotta i sosem śmietanowo -jajecznym sprawdziło się. Polecam. Składniki: 300 g ciasta francuskiego 300 g kurek
R'n'G KitchenSezon kurkowy w pełni. Sos w połączeniu z delikatnymi polędwiczkami. Polecamy. Składniki: 600 g polędwiczek wieprzowych 1 łyżka mąki 3 łyżki masła ghee 1
R'n'G KitchenFajita - fahita , to potrawa meksykańska , w skład której wchodzi grillowane mięso podawane na pszenicznej lub kukurydzianej tortilli. Początkowo fajita przyrządzana była wyłącznie z mięsa wołowego, jednak
Moje Małe CzarowanieTaki standard z mojego dzieciństwa, choć smak nieco inny. Zastanawiałam się dlaczego nie mogę wydobyć tego "czegoś" z tego gulaszu i nie mogę dojść
Moje Małe Czarowanie