Dziś przedstawiam doskonały pomysł na obiad na te chłodne jeszcze wieczory. Soczysty kurczak najpierw obsmażony na rumiano, a następnie zapieczony z cebulką, boczkiem, wędzonymi śliwkami i
karmelowyBardzo polecam, smakowało wybornie. Wszyscy byli zachwyceni. Przygotowanie marynaty – do miseczki wlać oliwę z oliwek, dodać posiekany czosnek, posiekane papryczki chilli. Wymieszać. Zdjąć skórę z
Kuchnia PokoleńKotlet pożarski” polecam używać całego kurczaka, pozbawionego kości. Z pozostałości gotuję wywar drobiowy, na którym przygotowuję dania na kolejne dni: “Zupę pieczarkową” oraz “Kaszę z grzybami”. The post Kotlet pożarski appeared first on Moja Delicja
Moja Delicjazakładce Komentarz. Zapraszam do śledzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz polubienia Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki potrzebne do przygotowania sałatki z marynowanej papryki. 6 jajek ugotowanych na twardo 10 dkg marynowanych grzybów 20 dkg kukurydzy z puszki 40 dkg papryki marynowanej 4 średnie ogórki kiszone 1/2 łyżeczka soli 1/6 łyżeczka pieprzu 4 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany (18%) Jak przygotować sałatkę
mecookslekkimi’ sosami jako dodatek do obiadu (np. do dań mięsnych) lub z sosami bardziej treściwymi tak jak w przepisie poniżej. Polecam również: Sos z maślaków – przepis ze świeżych grzybów Kremowy sos kurkowy podawany z kurczakiem Boczniaki panierowane – szybkie danie Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 30 min. Całkowity czas 45 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE
A to pestkaczasie odcedzamy całość. Wykończenie dania Barszcz przecedzamy i gotujemy przez 5 minut. Doprawiamy odrobiną oliwy chrzanowej oraz ewentualnie czarnym pieprzem. Podajemy z uszkami z kapustą i grzybami
chefintheforestTajska zupa z kurczakiem, papryką, marchewką i boczniakami (lub innymi grzybami, np. pieczarkami, czy mun). Doprawiona czosnkiem, kolendrą i opcjonalnie także pastą tamaryndową, którą w razie potrzeb możecie zastąpić odrobiną soku z limonki. Zagęszczona i złagodzona mleczkiem kokosowym. Podana z makaronem ryżowym, świeżą kolendrą i papryczką chili . Bogata w smaku, wyrazista, sycąca i rozgrzewająca. Idealna na chłodne zimowe wieczory
cool and mintyDanie kuchni podkarpackiej czyli kotlety z kaszy gryczanej i mięsa mielonego. Najlepiej podawać je z sosem z grzybów prawdziwych i z kiszonymi ogórkami. Składniki: 1 opakowanie kaszy gryczanej w saszetkach (400 gram) 400 gram mięsa mielonego 1 cebula 5 ząbki czosnku 3 jajka sól pieprz olej do smażenia Kaszę gryczaną gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy do wystudzenia
Kuchnia u BietkiPrzepyszne krokieciki wyszły z tej kapusty coolwarp, następnym razem przygotuje sobie więcej farszu, zamrożę i kiedy tylko najdzie mnie ochota na takie krokiety to będę mogła
Gotowanie...to proste !kroimy w kostkę, podsmażamy na niewielkiej ilości masła lub oleju. Pieczarki myjemy, kroimy w kostkę lub plasterki i dodajemy do cebuli. Wszystko razem dusimy do momentu odparowania wody z grzybów. Doprawiamy solą, pieprzem i majerankiem. Tak przygotowanym farsz nakładamy łyżką na naleśniki, posypujemy startym serem mozzarella i zawijamy w kształt tradycyjnych krokietów lub tak jak moje w formę kwadratu. Zawinięte
Jemy i nie tyjemy. Kuchnia według SylwiiPolska długa i szeroka na Wigilię wszyscy jedzą kapustę. Różnorodność jej gotowania jest ogromna. Jedni dodają do niej grzybów, inni wędzonych śliwek lub różnego rodzaju kasze. U mnie w domu tradycją jest podawanie kapusty z grochem i kaszą jaglaną, polaną na talerzu lnianym olejem. Podstawą jest dobrej jakości kiszona, a nie kwaszona, kapusta. Kapustę kiszoną otrzymujemy w procesie fermentacji
Kulinarne przemysleniaDzisiaj prosta, aromatyczna i pyszna zupa pieczarkowa ze świeżym szpinakiem, ziemniakami i marchewką. Idealna! Sekretem głębi smaku są podsmażone na masełku pieczarki. Czosnek i odrobina oregano
Oryginalny smakwinie, w kadarce gęsie nogi w czerwonej kapuście Gęś faszerowana kapustą kiszoną i śliwkami wędzonymi Gęś pieczona biała kołudzka Gęś pieczona z jabłkami Gęś pieczona z kaszą gryczaną i grzybami Gęś pieczona z ziemniakami Gęś z kaszą gryczaną i śliwkami wędzonym gołąbki z gęsi ze śliwkami Okrasa Pasztet z gęsi z gruszką Pasztet z gęsi z żurawiną pasztet z wątróbki
królestwo garówKiedyś, by odkrywać nowe smaki i potrawy trzeba było wyjechać daleko za granicę. W dzisiejszych czasach, dzięki obecności Internetu, wystarczy kilka sekund, by znaleźć przepis na
Vegan TasteRosły gdzieś przy leśnej drodze i prosiły się o zerwanie, no to zerwałam a że były nierozwinięte to tak je przyrządziłam. Smakują obłędnie, są chrupiące i
Moje Małe Czarowanie