grzyby - 15226 przepisów (strona:732/1016)

Placuszki z bryndzą i sosem z rydzów 160

Delikatne kremowe placuszki z pysznym grzybowym sosem.  Zarówno bryndzę jak i rydze w zalewie dostaniecie w najpyszniejszym górskim sklepie internetowym. Wyroby Naturalne  to numer

MamaOskarka
Zupa grzybowa z pulpecikami 233

Takie miałam pragnienie zjeść grzybową, tylko nie wiedziałam z czym, czy z kaszą, czy z makaronem, a może z ziemniakami? no i wymyśliłam te drobiowe pulpety

Moje Małe Czarowanie
Naleśniki z pesto z buraka 168

inne naleśniki na naszym blogu inspiracje i przepisy: Naleśniki gryczane z jabłkami i cynamonem Naleśniki ze szpinakiem Naleśniki à la tortilla Naleśniki orkiszowe z kabaczkiem i pomidorami Krokiety z grzybami i kapustą

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Gulasz z indyka z pieczarkami i delikatnym sosem serowym 152

 Szybka i smaczna propozycja na dość delikatny, a jednocześnie syty obiad. Mięso z indyka jest miękkie, aromatyczne i idealnie łączy się z pieczarkami oraz lekkim

Di gotuje
Mój lutowy Health Box + propozycje przepisów 133

może być stosowany przez diabetyków - nie uzależnia - produkty z cukrem brzozowym przez dłuższy czas dają uczucie sytości - ma działanie antybakteryjne i ogranicza rozwój "złych" mikroustrojów, np. Helicobacter pylorii i grzybów Candida - pomaga w dbaniu o higienę jamy ustnej - likwiduje nieświeży oddech, zapobiega i redukuje niewielkie ubytki próchnicze - pomaga w przyswajaniu wapnia - dobrze wpływa na mineralizację kości  - poprawia przemianę materii

Di gotuje
Krokiety ze szpinakiem 5699

szpinakowe – czyli pyszne, chrupiące naleśniki w panierce :) Z podanych wyżej proporcji wyszło mi 5 krokietów z naleśników o średnicy 28cm. Polecam również przepis na: Krokiety z kapustą i grzybami (pieczarkami) @media (min-width:800px){ .ads-right .adsbygoogle, .ads-right {max-height:310px;} } @media(max-width:400px) { .ads-right {margin:10px;clear:both;float:none;width:100%;text-align:center

Kulinarne Przeboje
Imprezowa przekąska pieczarkowa. Pysznie i chrupiąco. 195

mąką pszenną, 2 jajkami, mlekiem i przyprawami. Powinna nam powstać gęsta masa. Do drugiej miseczki wsypujemy samą mąkę kukurydzianą – będzie w niej obtaczać na koniec pieczarki. Kapelusze grzybów maczamy w gęstym cieście, następnie obtaczamy w mące kukurydzianej. Smażmy z obu stron na maśle. Podajemy z pikantnym ketchupem lub innym ulubionym sosem. Smacznego

Słodkie okruszki
Postna sałatka 218

Hej! Dzisiejsza propozycja będzie wyjątkowo postna. Chociaż ma mało składników to powiem, że jest zaskakująco smaczna, a składniki zapewne macie w domu. No może z wyjątkiem

Tylko pysznie
Świąteczno-sylwestrowy śledzik w oleju z pieczarkami 233

Jestem i ja ! Po świętach, z nowymi kilogramami  i nową energią na przepisy :) Podkręćmy atmosferę ! Święta bardzo zachęcają do kulinarnych wybryków. Jednak pewne ramy smakowe

CynamonemPoOczach
Alkoetykieta – cz. I 135

Mięsa – i tutaj mamy mały podział: do drobiu, ryb oraz do cielęciny serwujemy wina białe; do dziczyzny z kolei, wołowiny, schabów pieczonych itp. lepsze będzie wino czerwone. Potrawy z grzybów – wina czerwone, wytrawne (ostatnio jadłam rewelacyjną pastę z borowikami, do której dobrałam sobie Chianti (Chianti Coli Senesi, Sangiovese, Bichi Borghesi, Toskania). Sery chude – wina białe, wytrawne lub półwytrawne. Tutaj może

Kate's Kitchen
Warzywa pyszne, jak umami ;) 229

roku. Ciężko go opisać, jest intensywny, jakby "rosołowy", skondensowany. Występuje w mięsie i serach, sosie sojowym i rybnym, ale także między innymi w pomidorach, grzybach i brokułach. Czytaj więcej

Pichceniomania
Paszteciki - bułeczki z pieczarkami i łososiem 199

Pyszne drożdżowe paszteciki ze znanym wszystkim pieczarkowym farszem. Swój domowy wypiek wzbogaciłam o wędzonego łososia, który idealnie pasował ze smakiem grzybów. Polecam jako ciepła przystawka na domowe imprezy. Ciasto drożdżowe: 2 szklanki mąki pszennej 125 g masła 20 g świeżych drożdży 1 jajko 0,5 szklanki gęstej śmietany 18% Sól Farsz: 0,5 kg pieczarek 2 cebule 100 g wędzonego

VioletoweKucharzenie
Zioła i przyprawy w kuchni cz. 1 197

przyprawa posiada liczne działania lecznicze. Polecany jest osobom, które często mają zimne stopy i dłonie, gdyż działa rozgrzewająco. Pozytywnie wpływa na trawienie, gdyż reguluje procesy trawienne. Hamuje rozwój bakterii, grzybów czy pierwotniaków. Często stosowany jest jako środek przeciwgrypowy   (może leczyć kaszel i obniżać gorączkę). Pomaga usunąć zmęczenie i działa rozweselająco. Oprócz tego wykorzystywany jest także w przemyśle farmaceutycznych

Health-Fit-Life
Menu na tydzień: Wszystko z pieca w 2 godziny 216

zdrowe i sycące. Środa – Chiński makaron długowieczności z boczniakami Wystarczy kilka minut, żeby zrobić to niesamowicie aromatyczne, tradycyjne noworoczne chińskie danie. Pyszny makaron na otwarcie Roku Psa. Zamiast grzybów shitake użyliśmy boczniaków. Czwartek – Marokańska zupa krem z pieczonych warzyw Marokańska zupa z pieczonych warzyw pachnie orientem i podróżami. Jest niezwykle łatwa do zrobienia, zdrowa i tania jak nasz

Niedzielny kucharz
Gołąbki wegeteriańskie z kaszą i pieczarkami 211

wskazań na opakowaniu ugotować obie kaszę (u mnie 15 minut) zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dodać pokrojone drobno pieczarki i dusić, aż do odparowania wody z duszenia grzybów ugotowaną, odcedzoną kaszę wymieszać z pieczarkami i cebulą. Doprawić dość intensywnie solą i pieprzem. Dodać posiekany tymianek nakładać na każdym liściu po czubatej łyżce przygotowanego farszu i zawijać, napierw boki

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!