zamówiliśmy przy obu wizytach. Proste, ale doskonałe. Pstrąg z Doliny Będkowskiej w boczku wędzony dymem. Ryba była świeża i soczysta, przesiąknięta aromatem boczku i dymu. Płatki z indyka z grzybami leśnymi i cebulką, duszone w sosie z białego wina i śmietany, gnocchi, mieszanka sałat z sosem vinegrette. Mięso delikatne, sos faktycznie z grzybków, a nie pieczarek. Bardzo dobre. Szynka pieczona
Karola gotujekomentarzu pod tym postem na profilu lub na Instagramie! Koniecznie pamiętaj o hasztagu #SferisBabieLato Produkty: Miejsce 1: Wyciskarka wolnoobrotowa do owoców i warzyw GOTIE Miejsce 2: Suszarka do grzybów i owoców Ravanson Miejsce 3: Zaparzacz BIALETTI Start konkursu 11.09 Koniec 25.09 Ogłoszenie wyników 27.09 Wysyłka nagród – do 14 dni od podesłania danych od laureatów Wpis powstał w ramach współpracy
Kuchnia na wzgórzukoncentratu, nie mówiąc już o tym że jest zdrowy, bo bez konserwantów. Przekonajcie się sami! Dla miłośników sosów (nie tylko pomidorowych) polecam: Sos z maślaków – przepis ze świeżych grzybów Spaghetti z cukinii – wersja mięsna à la bolognese Kremowy sos kurkowy podawany z kurczakiem Pieczona pierś kurczaka z domowym pesto Trudność Początkujący Czas przygotowania 10 min. Czas gotowania 15 min. Całkowity
A to pestkauświadomienie sobie już po raz kolejny, jak ważny jest w kuchni dobry sprzęt, który oszczędza nasz czas. Podczas warsztatów, niemalże w oka mgnieniu wyczarowaliśmy przepyszną świąteczną zupę - krem z grzybów jesienny krem z dyni, nieco podobny do mojej zupy krem z dyni z mlekiem kokosowym sos żurawinowy - idealny dodatek do pasztetów, mięs i serów wigilijne ś ledzie marynowane z imbirem
Cztery Fajeryjest w rodzinie państwa Malesów przekazywany z pokolenia na pokolenie od XIX wieku. Jest zarazem obowiązkową potrawą na Boże Narodzenie - podobnie jak barszcz z uszkami, łazanki z kapustą i grzybami i kutia. Recepturę publikujemy w takiej formie, w jakiej spisała ją nestorka rodu - Jadwiga Barska. Piernik świąteczny dojrzewający należy upiec minimum tydzień przed Wigilią. U nas w domu, upieczony
Cztery Fajeryświadczy o tym, że ser uległ zepsuciu lub jest przejrzały). Camembert ma bogaty, maślany smak z wyczuwalną owocową nutą. Zapach dojrzałego camemberta jest intensywny, dobrze wyczuwalny. Dzięki grzybom pleśni z gatunku penicillium camemberti na powierzchni powstaje charakterystyczna biała skórka, która nadaje się do spożycia. Camembert powinien być spożywany świeży, nie później niż tydzień od daty produkcji. Oryginalny camembert
Cztery FajerySmak kurki jest bardzo łagodny i delikatny, więc idealnie skomponuje się zarówno z młodymi ziemniakami jak i makaronem, ale też powstanie z nich świetna, śmietanowa zupa
Życie zaczyna się w kuchnikomentarzu pod tym postem na profilu lub na Instagramie! Koniecznie pamiętaj o hasztagu #SferisBabieLato Produkty: Miejsce 1: Wyciskarka wolnoobrotowa do owoców i warzyw GOTIE Miejsce 2: Suszarka do grzybów i owoców Ravanson Miejsce 3: Zaparzacz BIALETTI Start konkursu 11.09 Koniec 25.09 Ogłoszenie wyników 27.09 Wysyłka nagród – do 14 dni od podesłania danych od laureatów Wpis powstał w ramach współpracy
Kuchnia na wzgórzupojawiają się kurki, wprost nie mogę się powstrzymać, by przemycić je w każdym możliwym daniu. Sos kurkowy do mięs, risotto z kurkami, grzanki oraz warzywa z podsmażonymi na maśle grzybami, czy makarony i zapiekanki. W każdym daniu muszą pojawić się kurki! Im więcej, tym lepiej! Dlatego postanowiłem wykorzystać je również do farszu na pierogi. Kurki połączyłem z kremowym serem mascarpone
Food SquareKuracja antypasożytnicza na wszystkie rodzaje pasożytów ludzkich Kuracja antypasożytnicza na wszystkie rodzaje pasożytów ludzkich Kurki od czasów starożytnych były szeroko stosowane w medycynie
Apetyt na ZieloneAromatyczne kurki, wyrazista kiełbasa, która podczas smażenia oddaje cały swój aromat potrawie oraz delikatny makaron..., czyli potrawa na ciepło, na szybko i pełna smaku- pomimo tak
Kraina Miodem PłynącaTakie farszynki są bardzo sycące więc możemy je zaserwować już bez zupki. Możemy ich też zrobić więcej i później odgrzewać. Składniki na około 6-7 sporych
Gotowanie...to proste !kapusta, to właśnie kryje się pod nazwą łazanki. Łazanki przygotowywane są z grubo krojonego makaronu, podawane z kapustą. Kapusta może być kiszona, świeża, może być także z dodatkiem grzybów. Ja postanowiłam trochę urozmaicić to proste danie i dodałam odrobinę orzechów włoskich. Całość zagrała rewelacyjnie. Jeśli zdecydujecie się na wypróbowanie tego przepisu, zachęcam Was do dzielenia się zdjęciami w zakładce Komentarz
mecooksCześć! Jakiś czas temu na moim blogu pojawił się przepis na muszle makaronowe nadziane cukinią i kurczakiem zapieczone w domowym sosie pomidorowym z ziołami prowansalskimi . Przepis
Moja pasja smakuTen tydzień niestety pokazał mi, że czas przestać udawać, że jesieni w tym roku nie będzie. Upały nas rozpieszczały bardzo długo ale ostatni deszczowy weekend i
Cooking for Emily