grzyby - 15226 przepisów (strona:635/1016)

Stek Bawette z kurkami 28

Składniki: ? 4 steki wołowe Bawette po ok. 150 g ? 1 duża cebula ? 500 g kurek ? 1 szklanka wina czerwonego ? pieprz, sól ? oliwa i olej do smażenia

To co kocham
Zupa borowikowa 31

Zupa jest idealna na jesienno-zimowy obiad. Sycąca i pachnąca lasem. Składniki: ? kilka borowików, ok. 8 sztuk ? 2 marchewki ? 1 pietruszka ? 1 por mały ? 1 mały

To co kocham
Filet z indyka faszerowany pieczarkami 33

Trochę więcej pracy niż zwykle i można wyczarować pyszne mięsko na niedzielny obiad. Jedliśmy takiego indyka na Noworocznym obiedzie u Mamy Sławka. Zawsze nas zaskoczy jakimś

To co kocham
Klopsiki w sosie pieczarkowym 32

Kto nie lubi klopsików? My lubimy je bardzo! Zawsze robię większą ilość i jemy je przez 2 dni, o ile jeszcze coś zostanie. Tym razem w

To co kocham
Sałatka z ryżu i pieczarek 30

Sałatka, która smakuje zarówno na zimno do wędlin, jajek, pieczeni, jak i na ciepło jako dodatek do obiadu. Składniki: ? 500 g pieczarek ? 1 cebula ? 2 szklanki

To co kocham
Zupa pieczarkowa 32

Tę zupę robię często gdy mam gości na obiedzie, ponieważ można ją przygotować wcześniej, co nie zmienia jej wolorów smakowych. Zupę krem podgrzewam i wlewam gorącą

To co kocham
Pasztet pieczarkowy 35

Nie wiem dlaczego, ale jesień kojarzy mi się jako czas pasztetów. Po mięsnym Gerwazym przyszedł więc czas na jarski pieczarkowo-jajeczny. Wyszedł naprawdę dobry, jedliśmy go

To co kocham
Flaczki z boczniaków 32

Flaczki to klasyczna zupa z żołądka o dość kontrowersyjnej nazwie, poniekąd bardzo smaczna, ale moja rodzina jeszcze nie dojrzała do jej smaku. Moja propozycja jest wegetariańska

To co kocham
Pasztet wieprzowo-drobiowy z żurawiną 34

ledwo zdążyłam połowę zapakować i zamrozić na święta. Potrawy, które można zamrażać, robię wcześniej i potem mam więcej czasu przed świętami. Zamroziłam już pasztet Gerwazy, pasztet drobiowy z suszonymi grzybami, bigos i keks. Składniki na 3 foremki aluminiowe: ? 600 g karkówki ? 2 nogi kurczaka ? 300 g wątróbki z kurczaka ? 5 jajek ? 1 bułka np. kajzerka ? 200 g suszonej żurawiny

To co kocham
Gołąbki z pieczarkami 37

W moim rodzinnym domu zawsze jadało się gołąbki z mięsem i ryżem lub z pieczarkami i ryżem, polane sosem pomidorowym. Mama Sławka robi gołąbki z samym

To co kocham
Pierogi ruskie 36

Moje pierwsze w życiu własnoręcznie wykonane pierogi po uszkach z grzybami, które robiłam na Wigilię. Zawsze odgrażałam się, że będę lepić pierogi wnukom na emeryturze, nie wcześniej! Ale złamałam się i oto są – smaczne, kształtne, nie rozpadające się podczas gotowania. Z przepisu mojej mamy. Najbardziej podoba mi się falbana. Najlepiej mi smakują z kwaśną śmietaną zaraz po ugotowaniu

To co kocham
Pieczarki duszone w winie 32

Małe pieczarki duszone w całości w czerwonym winie i aromatyzowane czosnkiem to świetny dodatek do mięsnego obiadu. Również może to być samodzielne danie z pajdą chleba

To co kocham
Kasza gryczana zapiekana z pieczarkami 30

A my znowu jemy kaszę! Tym razem jest to kasza gryczana zapiekana z duszonymi pieczarkami i mozzarellą. My jedliśmy z pieczonym udkiem kurczaka, ale jest to

To co kocham
Faszerowane pieczarki w cieście francuskim 35

Taka francuska koperta wypełniona nafaszerowaną pieczarką może być świetną przekąską imprezową, dodatkiem do czerwonego barszczu, wykwintną przystawką lub samodzielną kolacją. Smaczny farsz jajeczny przyjemnie chrupie dzięki

To co kocham
Klops gryczano-pieczarkowy 35

Danie, jakim jest klops gryczano-pieczarkowy, to zdrowie na talerzu, szczególnie dla kogoś, kto lubi kaszę gryczaną i pieczarki. Może być samodzielnym daniem obiadowym na gorąco

To co kocham

Proponowane wyszukiwania