Można je modyfikować, dzięki czemu łatwo znaleźć swoje ulubione smaki. Z uwagi na prostotę i szybkość przygotowania dania, spróbuj grillować piersi z kurczaka np. z czosnkiem, cebulą, papryką i grzybami. Takie mięso możesz użyć jako nadzienie do wyjątkowych pierogów. Nic nie stoi na przeszkodzie, by opiec ciasto z farszem na ruszcie. To może być zaskakujące doznanie kulinarne, które zachwyci dzieci
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!pieprzem Zapraszam również do skorzystania z innych przepisów: Sałatka warstwowa z ryżem i tuńczykiem Sałatka z kurczaka, selera naciowego i migdałów Sos Porowy – prosty przepis Sos ze świeżych grzybów leśnych Artykuł Domowy majonez – Ksiega-smaku.pl pochodzi z serwisu Księga Smaku
Księga-Smakukuchni roślinnej. Bogaty wybór dań wegańskich i wegetariańskich, pyszne lemoniady i niskie ceny – takie cechy sprawiają, że w tym barze zawsze panuje spory ruch. Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami zapiekane w sosie pomidorowym, kotlety z ziemniaków lub ciecierzycy, naleśniki soczewicowe z pastą z białej cebuli – oto wybrane propozycje wegańskie. Wegetarianie mogą sięgnąć również po szpinakową tartę z karczochami, kisz
Cynamonowe szczęściePyszny pasztet jajeczny z dużą ilością koperku i pieczarkami. Świetnie sprawdzi się jako przekąska na świątecznym stole. Składniki: 10 ugotowanych jajek, 4 surowe jajka, 300
Lena GotujeMagda Trzeba było dorosną aby zacząć kochać kaszę. W dzieciństwie było inaczej, unikałam kaszy jak ognia- w Wigilie cierpiałam nad talerzem kaszy z grzybami, w szkole nad drobną krakowską z sosem potrafiłam siedzieć godzinę i się modlić aby zniknęła. A teraz… gotując kaszę zawsze dodaje więcej aby coś zostało, aby można ją było wykorzystać do kolejnych przepisów. Ten przepis
Smaczna Stronatakie, gdzie w środku mamy odrobinę rosołu, albo bulionu i mięso nie jest aż tak suche. Na moim blogu znajdziesz również przepisy na pyszne tradycyjne pierogi z kapustą i grzybami, a jeśli lubicie letnie smaki to koniecznie sprawdźcie przepis na pierogi z truskawkami i ricottą. Jeśli wcześniej nie mieliście okazji spróbować to polecam Wam również pierogi z kaszą gryczaną. Gruzińskie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!lunche, i dania idealne na późny wieczór. Co można tu zjeść? Na śniadanie można wybrać jajka lub wytrawne gofry, na późniejszy posiłek burgera z boczniakami lub zalewajkę z grzybami. Wielu miłośników ma serwowany w Szpulce ramen, choć i dania typu bowl cieszą się sporym zainteresowaniem. Wśród dań głównych wyróżnia się Szpulka po Alpejsku – danie ze smażonymi polędwiczkami wołowymi, podawanymi
Via GustoSmaczna sałatka z kurczakiem, brokułem, pieczarkami i serem sałatkowym oraz niewielką ilością sosu czosnkowego. Składniki: średniej wielkości brokuł, 650g filetu z kurczaka, 200 g
Lena GotujePolędwiczki wieprzowe, które same rozpływają się w ustach. Mięso faszerowane grzybami, owinięte boczkiem, który sprawia, że mięso jest soczyste. Danie jest smaczne i z pewnością możemy podać na świąteczny obiad. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaSkładniki dla 2-3 osób: ? 4 jajka ? 2 łyżki mleka ? 150 g boczku wędzonego ? 200 g kurek ? 2 łyżki masła ? sól, pieprz ? szczypiorek ? sałata zielona np
To co kochamSkładniki: ? 4 steki wołowe Bawette po ok. 150 g ? 1 duża cebula ? 500 g kurek ? 1 szklanka wina czerwonego ? pieprz, sól ? oliwa i olej do smażenia
To co kochamZupa jest idealna na jesienno-zimowy obiad. Sycąca i pachnąca lasem. Składniki: ? kilka borowików, ok. 8 sztuk ? 2 marchewki ? 1 pietruszka ? 1 por mały ? 1 mały
To co kochamTrochę więcej pracy niż zwykle i można wyczarować pyszne mięsko na niedzielny obiad. Jedliśmy takiego indyka na Noworocznym obiedzie u Mamy Sławka. Zawsze nas zaskoczy jakimś
To co kochamKto nie lubi klopsików? My lubimy je bardzo! Zawsze robię większą ilość i jemy je przez 2 dni, o ile jeszcze coś zostanie. Tym razem w
To co kocham