grzyby - 15226 przepisów (strona:632/1016)

Gołąbki z kapusty pekińskiej 54

odpowiednio miękkie. Zioła włoskie zastąpić można suszonymi pomidorami, ziołami prowansalskimi, bazylią, oregano, a także tymiankiem. Lubisz gołąbki? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami. Gołąbki z kapusty The post Gołąbki z kapusty pekińskiej appeared first on MeCooks Blog

MeCooks
Schab z kapustą, cebulą i pieczarkami 37

 Pieczony schab z młodą kapustą, cebulą i pieczarkami, posypany świeżą natką pietruszki. Pięknie pachnie podczas pieczenia i super smakuje. Łatwe i szybkie w przygotowaniu danie

Lena Gotuje
Kanapka strzelca 42

Dalej przetwarzam boczniaki, a tym samym danie z czasów epoki edwardiańskiej, czyli sprzed ponad 100 lat w boczniakowej odsłonie. Kanapka, o której świat zapomniał, ale nagle

Kryzysowa Książka Kucharska
Pizza z pieczarkami i salami 42

Najlepsza domowa pizza z pieczarkami i salami na cienkim spodzie. Pizza po upieczeniu jest lekko chrupiąca z wierzchu i miękka w środku. Umiarkowana ilość dodatków sprawia

Kuchcik gotuje
Gulasz z indyka z warzywami 45

 Duża porcja rodzinna dania jednogarnkowego z filetem z indyka, pieczarkami, papryką, cebulą, cukinią. Proste w wykonaniu danie, które możemy podać z kaszą lub z makaronem

Lena Gotuje
Jaki zrobić obiad na lato? 20 PRZEPISÓW 45

zapiekane z… ZOBACZ PRZEPIS Wegański burger BBQ z szarpaną „wieprzowiną” z kurek lub z boczniaków Wegański burger z szarpaną „wieprzowiną” BBQ, którą przygotujesz z grzybów – najbardziej polecam kurki lub boczniaki! Szarpane kurki lub boczniaki… ZOBACZ PRZEPIS Naleśniki zapiekane z serem i brzoskwiniami – naleśniki na słodko Przepis na naleśniki zapiekane z serem

Via Gusto
Strogonow z pieczarkami 51

Strogonow z pieczarkami, jackfruitem, papryką marynowaną czyli po prostu strogonow wegetariański. Uwielbiam dania wegetariańskie. Była wegetarianką bite osiem lat i choć teraz jestem semiwegetarianką to moje

Dorota Smakuje
Śniadaniowe jajeczne muffiny 30

 Muffinki z jajkiem z dodatkiem twarożku, pieczarek, papryki oraz szczypiorku. To świetna propozycja na szybkie śniadanie na ciepło. Składniki: (na 6 sztuk) 4 jajek L

Lena Gotuje
Gulasz po węgiersku 39

Mięso wieprzowe z dodatkiem warzyw oraz grzybów w aromatycznym sosie, podane z młodymi ziemniakami. Takie danie jest idealne na niedzielny obiad. Również tak przygotowany gulasz można podać jak farsz do placka ziemniaczanego. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Gotowanie po włosku – bez wina ani rusz! 38

przekąsek.  Czerwone wino wytrawne i półwytrawne , czyli flagowe produkty słonecznej Italii, są idealnym uzupełnieniem dań głównych z wieprzowiną, wołowiną, baraniną lub dziczyzną w roli głównej, potraw z grzybów oraz tłustych serów.  Wina słodkie i deserowe, jak sama nazwa wskazuje, znakomicie komponują się ze słodkimi deserami, takimi jak lody, ciasta, budynie czy kremy. Często serwuje się je także jako

Kuchnia Bazylii
Pieczarki faszerowane serem 40

Pieczarki faszerowane serem to jeden z wielu sposobów przygotowania tych grzybów. Jest to pomysł na prostą, ciepłą przekąskę lub kolację. Farsz, którym napełniłam kapelusze pieczarek przygotowałam z cebuli, pora oraz sera camembert i serka topionego. Natomiast całość przed włożeniem do piekarnika posypałam startym żółtym serem. Oczywiście rodzaj serów można zmienić według własnego uznania. Pieczarki faszerowane serem to pyszne, łatwe

Danka Pichci
Sałatki i dania z pomidorami – 15 PRZEPISÓW 42

niej… ZOBACZ PRZEPIS Wegański burger BBQ z szarpaną „wieprzowiną” z kurek lub z boczniaków Wegański burger z szarpaną „wieprzowiną” BBQ, którą przygotujesz z grzybów – najbardziej polecam kurki lub boczniaki! Szarpane kurki lub boczniaki… ZOBACZ PRZEPIS Sałatka z serem halloumi – warstwowa sałatka Jedną z pysznych sałatek zarówno na imprezę

Via Gusto
Pieczarki na szybko 45

Pieczarki na szybko naszykowałam dziś sobie na obiad. Jak się okazało nie tylko mi zasmakowały i miałam towarzyszy posiłku. Lubię takie dania warzywne typu gulasz na

Dorota Smakuje
Grillowane warzywa 39

charakteru Grillowane warzywa   Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania 15 min Czas całkowity 20 min   Składniki 1 średnia zielona cukinia pokrojona w grubsze plastry 10 małych grzybów: pieczarki brązowe lub białe groszek cukrowy papryka czerowna ½ dużej cebuli pokrojonej w plasterki ¼ szklanki oliwy z oliwek 5 łyżek octu balsamicznego 1 łyżeczka soli morskiej lub przypraw

Apetyt na Zielone

Proponowane wyszukiwania