grzyby - 15226 przepisów (strona:637/1016)

Klopsy cielęce w sosie grzybowym 45

KLOPSY CIELĘCE W SOSIE GRZYBOWYM SKŁADNIKI 400 gramów cielęciny bez kości; 150 gramów ryżu basmati; jarzyny na wywar; liść laurowy, ziele angielskie; dymka; 1 wiejskie jajko

Kuchnia Tomka
Tatar noworoczny 53

Kocham tatar chyba jak większość Polaków. Klasyka polskiej kuchni, która dzięki dodatkom, podaniu wyzwala kreatywność. Ta smaczna przekąska za każdym razem może być inna, nietypowa i

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Polędwica wieprzowa z kurkami 51

POLĘDWICA WIEPRZOWA Z KURKAMI SKŁADNIKI polędwica wieprzowa o wadze 450 gramów 250 gramów świeżych pachnących kurek 2 średnie cebule kwaśna śmietana masło mąka sól, pieprz przepis

Kuchnia Tomka
Sajgonki z kurczakiem bez smażenia 62

surowych sajgonek; 400 gramów piersi z kurczaka; 1 marchewka; 1 świeży ogórek; kiełki fasoli mung; kapusta pekińka; puszka mleczka kokosowego; 300 ml bulionu warzywnego lub drobiowego; kilka suszonych grzybów mun; kawałek świeżego imbiru; 1 czerwona papryczka chilli; liście limonki kaffir; 1-2 limonki; świeża kolendra; przepis na sajgonki z... Artykuł Sajgonki z kurczakiem bez smażenia pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka

Kuchnia Tomka
Kapuśniaczki z ciasta francuskiego 310

Kapuśniaczki z ciasta francuskiego, nadziane pysznym farszem z kapusty i grzybów. Wyśmienita przekąska na imprezę! Artykuł Kapuśniaczki z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda

Kulinarne Cuda
Żeberka w sosie grzybowym duszone 45

ŻEBERKA W SOSIE GRZYBOWYM SKŁADNIKI 1,3 kilograma żeberek wieprzowych; 350 gramów świeżych podgrzybków; 1 duża cebula; mielony kminek; tymianek suszony lub świeży; gęsta, kwaśna śmietana

Kuchnia Tomka
Risotto z kurkami lasem pachnące 49

RISOTTO Z KURKAMI SKŁADNIKI 200 gramów ryżu do risotto (arborio, carnaroli itp); 1 litr domowego bulionu grzybowego; 250 gramów świeżych kurek; 1 spora cebula (biała lub

Kuchnia Tomka
Gołąbki z kiszonej kapusty kiszeniaki 53

GOŁĄBKI Z KISZONEJ KAPUSTY SKŁADNIKI 1 duża główka kiszonej kapusty; 500 gramów łopatki wieprzowej; 300 gramów kaszy jęczmiennej; 500 ml bulionu drobiowego; 60 gramów suszonych podgrzybków

Kuchnia Tomka
Pieczarki faszerowane z piekarnika 1613

wyśmienicie smakują. Na imprezową przekąskę sprawdzą się idealnie. Przepis na faszerowane pieczarki jest bardzo prosty i nie wymaga wielu składników. Jedynie co, to warto przygotować te smakołyki z większych grzybów – łatwiej będzie nałożyć do nich farsz. Zapraszam do zapoznania się z przepisem i jak zwykle zachęcam do zrobienia! PIECZARKI FASZEROWANE Z PIEKARNIKA PRZEPIS Składniki 10 większych pieczarek 1 łyżka

Alle Dobre!
Wegańskie przekąski na imprezę! 4 pomysły na przystawki 61

perfumy na prezent? Który aromat wybrać? Poznaj praktyczne wskazówki! Dania na Wigilię – 15 SPRAWDZONYCH PRZEPISÓW Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid – RECENZJA + PRZEPIS (kulebiak z kapustą i grzybami) WIGILIJNY BIGOS bez mięsa! Wegetariański bigos z tofu Ciastka na choinkę z witrażem – CIASTKA BOMBKI

Via Gusto
Żeberka w kapuście 148

wiem jak Wy, ale ja uwielbiam żeberka, a żeberka w kapuście, palce lizać. Delikatne, mięciutkie mięso z żeberek wieprzowych w kapuście na bazie grzybów i powideł. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Sałatka z prawdziwków na surowo 56

SAŁATKA Z PRAWDZIWKÓW SKŁADNIKI kilka sztuk zdrowych, jak najświeższych prawdziwków; oliwa extra vergine; szczypiorek; cytryna; sól, pieprz; przepis na sałatka z prawdziwków na surowo Artykuł Sałatka

Kuchnia Tomka
Sos borowikowy na zimę 49

SOS BOROWIKOWY NA ZIMĘ SKŁADNIKI 1 kilogram jak najświeższych borowików; suszony tymianek; sól, pieprz; przepis na sos borowikowy Artykuł Sos borowikowy na zimę pochodzi z serwisu

Kuchnia Tomka
Kasza gryczana z sosem grzybowym 57

KASZA GRYCZANA Z SOSEM GRZYBOWYM SKŁADNIKI 200 gramów kaszy gryczanej palonej; 400 gramów świeżych podgrzybków; 2-3 suszone podgrzybki; 1 duża cebula; 500 ml wywaru jarzynowego

Kuchnia Tomka

Proponowane wyszukiwania