pokrzywa – zielona pietruszka – żeń-szeń Nowości zaliczane do superfood, o których niedługo będzie głośno: – astragalus – traganek – ashwagandha – indyjski żeńszeń – kambucza – grzyb herbaciany – maca – korzeń peruwiański – rhodiola – różeniec górski
To co kochamCzasami z braku czasu chciałoby się zjeść coś, co można szybko przygotować. U mnie jest to najczęściej zupa, bo wszyscy lubimy każdą możliwą do ugotowania. Proponuję
To co kochamPieczarki nafaszerowane ryżem ze szpinakiem to moja propozycja na lekką kolację. Składniki: ? 8 większych pieczarek ? 3 brykiety szpinaku mrożonego lub 2 garści świeżego ? 1 szklanka ryżu
To co kochamZaczyna się czas, kiedy będziemy przyrządzać dania sycące i rozgrzewające. Taka jest też moja zupa rozgrzewająca z pieczarkami i makaronem ryżowym, o smaku curry. Składniki: ? 4
To co kochamMacie może ochotę na chrupiące pieczarki? Wyglądają trochę jak podgrzybki, a smakują zaskakująco dzięki dodatkowi musztardy francuskiej. Do tego dania należy użyć jak najmniejszych pieczarek, wtedy
To co kochamPolecam przepis na pyszną, mięciutką karkówkę, pieczoną z pieczarkami w delikatnym pomidorowym sosie. Moja siostra Ula jadła tę karkówkę u znajomej i bardzo jej posmakowała, stąd
To co kochamTakie pieczarki posmakują nie tylko domownikom, ale i gościom. Wyglądają trochę jak pulpeciki. Są idealne jako przekąski lub jako dodatek do dania głównego. Taka przystawka będzie
To co kochamkroku. Wykonanie: W garnku zagotować bulion z warzyw i białej kiełbasy. Kiełbasę przed gotowaniem nakłuć ostrym nożem w kilku miejscach, aby nie popękała podczas gotowania. Bulion doprawić również suszonymi grzybami, liśćmi laurowymi, zielem angielskim. Można również dodać czosnek, jeśli zakwas nie jest bardzo czosnkowy. Gotować na małym grzaniu przez 25 minut. Po około 25 minutach wyjąć kiełbasę i warzywa. Kiełbasę
Pani M - kuchnia smakowitapodczas wielkanocnego obiadu: zupa chrzanowa z jajkiem, strogonow, krem z awokado, krem ze szparagów, biały barszcz. Dobrym pomysłem na drugie danie w święta wielkanocne jest: rolada z szynki nadziewana grzybami, pieczeń rzymska, pieczony królik, halibut w sosie porowym, faszerowane udka z kurczaka, roladki z piersi kurczaka nadziewane oliwkami. Świąteczne menu obiadowe może być urozmaicone i dopasowane do gustu biesiadników. Wielkanocny
Rozdomowionapyszne, domowe zupy, które mogą Ci się spodobać: Barszcz chrzanowy Krem z cukinii z groszkiem, prosty i szybki przepis Tom Kha Gai (tajska zupa z kurczakiem) Zupa ziemniaczana z grzybami i wędzonym boczkiem Zupa z młodych buraczków i botwinki Zupa krem z cukinii z ziemniakami Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą Zupa ogórkowa: najlepszy przepis na rosole Barszcz czerwony
Moja Książka Kucharskakoniecznie ulepszaj :) Oto kilka innych przepisów na pyszne zupy, które mogą Ci się spodobać: Barszcz chrzanowy KAPUŚNIAK Krem z cukinii z groszkiem, prosty i szybki przepis Zupa ziemniaczana z grzybami i wędzonym boczkiem Zupa krem z cukinii z ziemniakami Kapuśniak z młodej kapusty z kiełbasą Zupa ogórkowa: najlepszy przepis na rosole Barszcz czerwony z ziemniakami Zupa z soczewicy Zupa
Moja Książka Kucharskainnych przepisów na domowe zupy, które mogą Ci się spodobać: Krem z cukinii z groszkiem, prosty i szybki przepis Tom Kha Gai (tajska zupa z kurczakiem) Zupa ziemniaczana z grzybami i wędzonym boczkiem Przepis na pomidorową Zupa krem z cukinii z ziemniakami Zupa ogórkowa: najlepszy przepis na rosole Zupa z soczewicy Zupa krem z soczewicy czerwonej Zupa krem z dyni
Moja Książka KucharskaSoczysta rolada z filetu kurczaka faszerowanego pieczarkami, porem, serem mozzarella, doprawiona czosnkiem i przyprawą do kurczaka. Jako zimna przekąska i wędlina na kanapki. Składniki: 1
Lena GotujeMIĘSA – przepisy PIZZA NA CIEŚCIE FRANCUSKIM – przekąska z ciasta francuskiego SOS CHLEBOWY – jak wykorzystać czerstwy chleb? Kokosowe ciasta, ciasteczka i desery – 15 PRZEPISÓW RISOTTO Z GRZYBAMI – przepis na risotto z suszonymi borowikami Sałatka z makaronem z zupek chińskich! Z papryką, kukurydzą i ogórkiem
Via Gustomozna użyć ugotowanej uprzednio suszonej fasoli - wtedy będzie dłużej ale taniej, a przy okazji można ugotować fasoli więcej i wykorzystać do innych dań (np. zupa fasolowa z grzybami i kaszą lub fasolka po bretońsku ). W przepisie pojawia się cząber, przyprawa która świetnie pasuje do dań ze strączków, jak też wpływa, że stają się one lżej strawne
Smaczny zeszyt