Takie dania lubię przygotowywać najbardziej i zwłaszcza na niedzielny obiad. Składniki: 5 plastrów schabu 1 marchewka 1 ząbek czosnku 4 duże pieczarki 1/2 główki cebuli 1
Gotowanie...to proste !Szukasz sprawdzonego przepisu na zapiekankę, mama przepis dla Ciebie. Delikatne mięso z kurczaka przekładane warzywami i grzybami, spróbuj przekonaj się. czytaj przepis
Kulinarna Chwilaprzykład goździki, które świetnie łagodzą objawy bólu gardła i kaszlu. Na moim blogu znajdziecie również inne przepisy świąteczne i wigilijne, nie można zapomnieć o paszteciki z kapustą i grzybami czy śledziach. Oczywiście pierwszym i chyba jednym z ważniejszych dań podczas Wigilii jest barszcz czerwony z uszkami. Kompot z suszu składniki Jak dla mnie kluczem dobrego kompotu z suszu są suszone
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!perfumy na prezent? Który aromat wybrać? Poznaj praktyczne wskazówki! Dania na Wigilię – 15 SPRAWDZONYCH PRZEPISÓW Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid – RECENZJA + PRZEPIS (kulebiak z kapustą i grzybami) WIGILIJNY BIGOS bez mięsa! Wegetariański bigos z tofu
Via GustoBIGOS MYŚLIWSKI Z DZICZYZNĄ MARYNATA DO MIĘSA 2 szklanki wytrawnego, czerwonego wina; 1 pokrojona w kawałki cebula; 2-3 listki laurowe; 1 łyżeczka pieprzu ziarnistego; 5
Kuchnia TomkaFilety śledziowe w sosie śmietanowym z marynowanymi pieczarkami, ogórkiem konserwowym. Składniki: 800 g filetów a'la matjas 5 dużych ogórków konserwowych, ok 170 g
Lena GotujePIECZARKI FASZEROWANE SZYNKĄ SKŁADNIKI 8 ładnych, równych pieczarek Portabello; 200 gramów zwykłych pieczarek; 150-200 gramów dobrze rozpiekającego się sera (twardy lub np. mozzarella); 100 gramów
Kuchnia TomkaKOTLETY Z INDYKA W SOSIE KURKOWYM SKŁADNIKI 400 gramów kotletów z indyka; 250 gramów świeżych kurek; 1 cebula; masło klarowane; oliwa; 150 ml śmietany kremówki; sól
Kuchnia TomkaKLOPSY Z INDYKA SKŁADNIKI 2 duże podudzia indycze o łącznej wadze 1,5 kilograma; pęczek zielonych szparagów; 200 gramów kurek; 200 gramów bobu; duży pęczek koperku
Kuchnia TomkaPAPRYKARZ Z JESIOTRA SKŁADNIKI 400 gramów fileta z jesiotra; 250 gramów boczniaków; 150 gramów węgierskiej kiełbasy paprykowanej lub chorizo; mielona, słodka papryka; 2 nieduże zielone papryki
Kuchnia TomkaKLOPSY CIELĘCE W SOSIE GRZYBOWYM SKŁADNIKI 400 gramów cielęciny bez kości; 150 gramów ryżu basmati; jarzyny na wywar; liść laurowy, ziele angielskie; dymka; 1 wiejskie jajko
Kuchnia TomkaKocham tatar chyba jak większość Polaków. Klasyka polskiej kuchni, która dzięki dodatkom, podaniu wyzwala kreatywność. Ta smaczna przekąska za każdym razem może być inna, nietypowa i
Bernika - moj kulinarny pamietnikPOLĘDWICA WIEPRZOWA Z KURKAMI SKŁADNIKI polędwica wieprzowa o wadze 450 gramów 250 gramów świeżych pachnących kurek 2 średnie cebule kwaśna śmietana masło mąka sól, pieprz przepis
Kuchnia Tomkasurowych sajgonek; 400 gramów piersi z kurczaka; 1 marchewka; 1 świeży ogórek; kiełki fasoli mung; kapusta pekińka; puszka mleczka kokosowego; 300 ml bulionu warzywnego lub drobiowego; kilka suszonych grzybów mun; kawałek świeżego imbiru; 1 czerwona papryczka chilli; liście limonki kaffir; 1-2 limonki; świeża kolendra; przepis na sajgonki z... Artykuł Sajgonki z kurczakiem bez smażenia pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaKapuśniaczki z ciasta francuskiego, nadziane pysznym farszem z kapusty i grzybów. Wyśmienita przekąska na imprezę! Artykuł Kapuśniaczki z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne Cuda