Kocham tatar chyba jak większość Polaków. Klasyka polskiej kuchni, która dzięki dodatkom, podaniu wyzwala kreatywność. Ta smaczna przekąska za każdym razem może być inna, nietypowa i
Bernika - moj kulinarny pamietnikPOLĘDWICA WIEPRZOWA Z KURKAMI SKŁADNIKI polędwica wieprzowa o wadze 450 gramów 250 gramów świeżych pachnących kurek 2 średnie cebule kwaśna śmietana masło mąka sól, pieprz przepis
Kuchnia Tomkasurowych sajgonek; 400 gramów piersi z kurczaka; 1 marchewka; 1 świeży ogórek; kiełki fasoli mung; kapusta pekińka; puszka mleczka kokosowego; 300 ml bulionu warzywnego lub drobiowego; kilka suszonych grzybów mun; kawałek świeżego imbiru; 1 czerwona papryczka chilli; liście limonki kaffir; 1-2 limonki; świeża kolendra; przepis na sajgonki z... Artykuł Sajgonki z kurczakiem bez smażenia pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia TomkaKapuśniaczki z ciasta francuskiego, nadziane pysznym farszem z kapusty i grzybów. Wyśmienita przekąska na imprezę! Artykuł Kapuśniaczki z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne CudaŻEBERKA W SOSIE GRZYBOWYM SKŁADNIKI 1,3 kilograma żeberek wieprzowych; 350 gramów świeżych podgrzybków; 1 duża cebula; mielony kminek; tymianek suszony lub świeży; gęsta, kwaśna śmietana
Kuchnia TomkaRISOTTO Z KURKAMI SKŁADNIKI 200 gramów ryżu do risotto (arborio, carnaroli itp); 1 litr domowego bulionu grzybowego; 250 gramów świeżych kurek; 1 spora cebula (biała lub
Kuchnia TomkaGOŁĄBKI Z KISZONEJ KAPUSTY SKŁADNIKI 1 duża główka kiszonej kapusty; 500 gramów łopatki wieprzowej; 300 gramów kaszy jęczmiennej; 500 ml bulionu drobiowego; 60 gramów suszonych podgrzybków
Kuchnia Tomkawyśmienicie smakują. Na imprezową przekąskę sprawdzą się idealnie. Przepis na faszerowane pieczarki jest bardzo prosty i nie wymaga wielu składników. Jedynie co, to warto przygotować te smakołyki z większych grzybów – łatwiej będzie nałożyć do nich farsz. Zapraszam do zapoznania się z przepisem i jak zwykle zachęcam do zrobienia! PIECZARKI FASZEROWANE Z PIEKARNIKA PRZEPIS Składniki 10 większych pieczarek 1 łyżka
Alle Dobre!perfumy na prezent? Który aromat wybrać? Poznaj praktyczne wskazówki! Dania na Wigilię – 15 SPRAWDZONYCH PRZEPISÓW Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid – RECENZJA + PRZEPIS (kulebiak z kapustą i grzybami) WIGILIJNY BIGOS bez mięsa! Wegetariański bigos z tofu Ciastka na choinkę z witrażem – CIASTKA BOMBKI
Via Gustowiem jak Wy, ale ja uwielbiam żeberka, a żeberka w kapuście, palce lizać. Delikatne, mięciutkie mięso z żeberek wieprzowych w kapuście na bazie grzybów i powideł. czytaj przepis
Kulinarna ChwilaSAŁATKA Z PRAWDZIWKÓW SKŁADNIKI kilka sztuk zdrowych, jak najświeższych prawdziwków; oliwa extra vergine; szczypiorek; cytryna; sól, pieprz; przepis na sałatka z prawdziwków na surowo Artykuł Sałatka
Kuchnia TomkaSOS BOROWIKOWY NA ZIMĘ SKŁADNIKI 1 kilogram jak najświeższych borowików; suszony tymianek; sól, pieprz; przepis na sos borowikowy Artykuł Sos borowikowy na zimę pochodzi z serwisu
Kuchnia TomkaKASZA GRYCZANA Z SOSEM GRZYBOWYM SKŁADNIKI 200 gramów kaszy gryczanej palonej; 400 gramów świeżych podgrzybków; 2-3 suszone podgrzybki; 1 duża cebula; 500 ml wywaru jarzynowego
Kuchnia TomkaKASZA JĘCZMIENNA Z SOSEM GRZYBOWYM SKŁADNIKI 300 gramów oczyszczonych, niedużych pieczarek; 50 gramów suszonych podgrzybków; 1 średnia cebula; masło; natka pietruszki; 1 szklanka bulionu drobiowego lub
Kuchnia Tomka