Boczniakowy katsudon

Boczniakowy katsudon

Boczniakowy katsudon

Danie kuchni japońskiej. Ogólnie jest to miska ryżu z różnymi dodatkami, z których najważniejszym jest panierowany kotlet pocięty w paski, dlatego specjalnie w tym celu wyhodowałem kilka gigantycznych boczniaków. Katsu po japońsku oznacza "wygrać", dlatego tradycyjnie, to danie jada się przed ważnym egzaminem.  Składniki: - duży boczniak - mąka - płatki kukurydziane - ryż - cebula - szczypiorek - sos sojowy Wykonanie: Ryż ugotować. Płatki kukurydziane pokruszyć. Boczniaka zamoczyć w cieście z mąki i wody... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kryzysowa Książka Kucharska

Warto przeczytać

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Naturalne antybiotyki, które musisz poznać!

Dłuższe stosowanie antybiotyku może spowodować, że dane bakterie po prostu się na niego uodpornią i może dojść do sytuacji, że nie będzie czym już leczyć chorych osób.

Czytaj dalej...

Zdrowe odżywianie - zdrowe warzywa

Te warzywa są dla naszego organizmu bardzo wartościowe!

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.