Kotlety z indyka w sosie kurkowym 103KOTLETY Z INDYKA W SOSIE KURKOWYM SKŁADNIKI 400 gramów kotletów z indyka; 250 gramów świeżych kurek; 1 cebula; masło klarowane; oliwa; 150 ml śmietany kremówki; sól
Kuchnia Tomka
Klopsy z indyka z kurkami i szparagami 99KLOPSY Z INDYKA SKŁADNIKI 2 duże podudzia indycze o łącznej wadze 1,5 kilograma; pęczek zielonych szparagów; 200 gramów kurek; 200 gramów bobu; duży pęczek koperku
Kuchnia Tomka
Paprykarz z jesiotra na węgierską nutę 106PAPRYKARZ Z JESIOTRA SKŁADNIKI 400 gramów fileta z jesiotra; 250 gramów boczniaków; 150 gramów węgierskiej kiełbasy paprykowanej lub chorizo; mielona, słodka papryka; 2 nieduże zielone papryki
Kuchnia Tomka
Klopsy cielęce w sosie grzybowym 89KLOPSY CIELĘCE W SOSIE GRZYBOWYM SKŁADNIKI 400 gramów cielęciny bez kości; 150 gramów ryżu basmati; jarzyny na wywar; liść laurowy, ziele angielskie; dymka; 1 wiejskie jajko
Kuchnia Tomka
Tatar noworoczny 99Kocham tatar chyba jak większość Polaków. Klasyka polskiej kuchni, która dzięki dodatkom, podaniu wyzwala kreatywność. Ta smaczna przekąska za każdym razem może być inna, nietypowa i
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Polędwica wieprzowa z kurkami 99POLĘDWICA WIEPRZOWA Z KURKAMI SKŁADNIKI polędwica wieprzowa o wadze 450 gramów 250 gramów świeżych pachnących kurek 2 średnie cebule kwaśna śmietana masło mąka sól, pieprz przepis
Kuchnia Tomka
Sajgonki z kurczakiem bez smażenia 111surowych sajgonek; 400 gramów piersi z kurczaka; 1 marchewka; 1 świeży ogórek; kiełki fasoli mung; kapusta pekińka; puszka mleczka kokosowego; 300 ml bulionu warzywnego lub drobiowego; kilka suszonych grzybów mun; kawałek świeżego imbiru; 1 czerwona papryczka chilli; liście limonki kaffir; 1-2 limonki; świeża kolendra; przepis na sajgonki z... Artykuł Sajgonki z kurczakiem bez smażenia pochodzi z serwisu Kuchnia Tomka
Kuchnia Tomka
Kapuśniaczki z ciasta francuskiego 356Kapuśniaczki z ciasta francuskiego, nadziane pysznym farszem z kapusty i grzybów. Wyśmienita przekąska na imprezę! Artykuł Kapuśniaczki z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu Kulinarne Cuda
Kulinarne Cuda
Żeberka w sosie grzybowym duszone 87ŻEBERKA W SOSIE GRZYBOWYM SKŁADNIKI 1,3 kilograma żeberek wieprzowych; 350 gramów świeżych podgrzybków; 1 duża cebula; mielony kminek; tymianek suszony lub świeży; gęsta, kwaśna śmietana
Kuchnia Tomka
Risotto z kurkami lasem pachnące 92RISOTTO Z KURKAMI SKŁADNIKI 200 gramów ryżu do risotto (arborio, carnaroli itp); 1 litr domowego bulionu grzybowego; 250 gramów świeżych kurek; 1 spora cebula (biała lub
Kuchnia Tomka
Gołąbki z kiszonej kapusty kiszeniaki 114GOŁĄBKI Z KISZONEJ KAPUSTY SKŁADNIKI 1 duża główka kiszonej kapusty; 500 gramów łopatki wieprzowej; 300 gramów kaszy jęczmiennej; 500 ml bulionu drobiowego; 60 gramów suszonych podgrzybków
Kuchnia Tomka
Pieczarki faszerowane z piekarnika 1655wyśmienicie smakują. Na imprezową przekąskę sprawdzą się idealnie. Przepis na faszerowane pieczarki jest bardzo prosty i nie wymaga wielu składników. Jedynie co, to warto przygotować te smakołyki z większych grzybów – łatwiej będzie nałożyć do nich farsz. Zapraszam do zapoznania się z przepisem i jak zwykle zachęcam do zrobienia! PIECZARKI FASZEROWANE Z PIEKARNIKA PRZEPIS Składniki 10 większych pieczarek 1 łyżka
Alle Dobre!
Wegańskie przekąski na imprezę! 4 pomysły na przystawki 129perfumy na prezent? Który aromat wybrać? Poznaj praktyczne wskazówki! Dania na Wigilię – 15 SPRAWDZONYCH PRZEPISÓW Instant Pot Duo Crisp Ultimate Lid – RECENZJA + PRZEPIS (kulebiak z kapustą i grzybami) WIGILIJNY BIGOS bez mięsa! Wegetariański bigos z tofu Ciastka na choinkę z witrażem – CIASTKA BOMBKI
Via Gusto
Żeberka w kapuście 223wiem jak Wy, ale ja uwielbiam żeberka, a żeberka w kapuście, palce lizać. Delikatne, mięciutkie mięso z żeberek wieprzowych w kapuście na bazie grzybów i powideł. czytaj przepis
Kulinarna Chwila