grzyby - 15226 przepisów (strona:620/1016)

Jajecznica z kurkami i szczypiorkiem 179

naszych wielkopolskich lasach jest wysyp kurek, a to znaczy, że w naszym domu pachnie grzybami, a w naszym menu pojawiają się kurki. Najszybszym daniem jakie można przygotować z kurkami jest jajecznica, do tego polędwica, cebulka, no i szczypiorek. Sama prostota, ale wykwintna. Niektóre osoby dziwią się, jak można chwalić się jajecznicą na blogu, ale to nie jest zwykła jajecznica

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Śledzie z boczniaków 40

Śledzie z boczniaków to moja propozycja świątecznego dania w stylu wegetariańskim. Osobiście śledzie uwielbiam i jem je nie tylko na święta. Tak się składa jednak, że

Dorota Smakuje
Tatar ze śledzia 34

Tatar ze śledzia Świetna przekąska warstwowa, która sprawdzi się zarówno w wigilię jak i na przyjęciu. Wspaniale prezentuje się na stole i równie dobrze smakuje. Polecam

Blog z Apetytem
PARMEZANOWE ŁÓDECZKI ZIEMNIACZANE 30

SAŁATKA ZIEMNIACZANO ŚLEDZIOWA     SAŁATKA ZE ŚLEDZIEM ZIEMNIAKAMI I BRZOSKWINIĄ     TORTILLA DE PATATAS     KARTOFFELSALAT SAŁATKA ZIEMNIACZANA     KOTLETY ZIEMNIACZANE Z KAPUSTĄ I GRZYBAMI – ŁĘŻNIE     KOTLETY ZIEMNIACZANE Z GROSZKIEM     TARTA Z SUSZONYMI POMIDORAMI MOZZARELLĄ I CUKINIĄ     MAKARON Z KURCZAKIEM I KREWETKAMI PO TAJSKU     CONCHIGLIONI NADZIEWANE SZPINAKIEM

globuskulinarny
Pierożki z kapustą i kaszą 30

Moje ulubione pierożki do barszczu a i same ze zrumienioną cebulką smakują wybornie. Ja mam do ich wykonania takie fajne urządzenie. Można zrobić je także ręcznie

Moje Małe Czarowanie
Pasztet z pieczarek do smarowania 29

Lekki, pożywny i bardzo smaczny pasztet z pieczarek do smarowania. Pasztet do smarowania pieczywa jest bardzo łatwy do zrobienia, a składniki do jego wykonania nie są

Kuchcik gotuje
Makaron z sosem cebulowym 32

jQuery||jQuery;r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-success").show(),r(".ml-subscribe-form-2709473 .row-form").hide()} Lubisz makarony? Koniecznie zajrzyj do tych przepisów: Makaron z grzybami Spaghetti Napoli – makaron z sosem pomidorowym Prosty makaron – spaghetti aglio e oilo Makaron z brokułem i suszonymi pomidorami Makaron z krewetkami Makaron z sosem cytrynowym Spaghetti bolognese – przepis podstawowy Makaron z porem

nietylkopasta.pl
Kiedy pojawił się ketchup w Polsce? 29

Chinach. Pierwsze wzmianki o podobnym sosie pochodzą z III wieku p.n.e. Był to jednak zupełnie inny produkt niż ten, który znamy dzisiaj. Chiński sos był przygotowywany z ryb, grzybów i przypraw, a jego nazwa brzmiała „kôe-chiap”. W XVII wieku ketchup trafił do Europy za sprawą żeglarzy holenderskich, którzy sprowadzili go z Azji. W tamtych czasach był

Żyję by jeść
Szybka pasta po tatarsku do pieczywa 37

Pasta z szynki po tatarsku Smaczna, łatwa pasta kanapkowa do pieczywa, krakersów, a także do słonych babeczek to pasta po tatarsku. Bardzo szybko i sprawnie ją

Dieta moja pasja
12 potraw wigilijnych z różnych stron Polski – zainspiruj się 31

można także moskole, czyli placuszki ziemniaczane, które górale jedzą z bryndzą i roztopionym masłem. Mazurskie specjały W tym regionie Polski znajdziesz dużą liczbę dań rybnych oraz potraw bazujących na grzybach. Pierwszym daniem jest zazwyczaj zupa grzybowa , choć w części domostw wybiera się barszcz czerwony. Na stole znajdziesz karpia, ale także lina w śmietanie, okonia, szczupaka czy sandacza. Jeśli chodzi

Via Gusto
Jak ugotować perfekcyjny barszcz czerwony 25

pierożki przypominające kształtem uszy, tradycyjnie wypełniane są farszem grzybowym, co tworzy idealne połączenie z intensywnym smakiem i aromatem barszczu. Farsz do uszek najczęściej przygotowuje się z drobno posiekanych leśnych grzybów, takich jak borowiki lub podgrzybki, podsmażonych z cebulą, doprawionych solą i pieprzem, a czasem z dodatkiem majeranku lub innych ziół. Alternatywnie, dla bardziej nowoczesnych wariacji, można użyć farszu z pieczarek

Gotowanie...to proste !
Zupa z boczniakami i kaszą 34

Zup na blogu pod dostatkiem ale tej aromatycznej zupy z boczniakami i kaszą nie było na pewno. Zupa jest treściwa, pożywna i odżywcza. Ja dodałam kaszy

Moje Małe Czarowanie
KAPUŚNIACZKI Z KISZONEJ KAPUSTY 29

Kapuśniaczki z kiszonej kapusty to tradycyjne danie na wigilijnym stole. Podawane z aromatycznym czerwonym barszczem kapusty, to autentyczna uczta dla podniebienia, która przywołuje smaki i aromaty

Smaczne Potrawy

Proponowane wyszukiwania