grzyby - 15226 przepisów (strona:612/1016)

Krewetki z czosnkiem, chili i ziołami 78

dania, które mogą Ci się spodobać: Sałatka jajeczna z awokado STRIPSY Z KURCZAKA Pulpeciki w sosie pomidorowym z gnocchi Tom Kha Gai (tajska zupa z kurczakiem) Zupa ziemniaczana z grzybami i wędzonym boczkiem Makaron z kurkami w sosie śmietanowym Kurki w sosie śmietanowym z czosnkiem i pomidorami Cytrynowo-czosnkowy kurczak cały pieczony Gnocchi w sosie kurkowym Niech krewetki z czosnkiem

Moja Książka Kucharska
Kotlety z indyka w sosie z kurkami 69

Uwielbiam mięso z indyka, mam już kilka bardzo dobrych przepisów na ich przyrządzenie i właśnie dochodzi do nich kolejny. Tym razem będą to kotlety w sosie z grzybami kurkami w pysznym sosie. Danie można podać z makaronem. czytaj przepis

Kulinarna Chwila
Najlepsze grillowane pieczarki 74

Magda Nie kłamię pisząc, że to najlepsze grillowane pieczarki. Do tej pory grillowane pieczarki kojarzyły mi się z wyschniętym, jałowym grzybem na patyku, o tyle dobrze jeśli miał towarzystwo innych warzyw na szaszłyku, to jeszcze był jako tako do przełknięcia. Teraz to pieczarka króluje, u mnie czasem tylko z nich robię szaszłyki i wiem, że wszystkie znikną ze smakiem. Sekretem

Smaczna Strona
Tarta z kurczakiem i pieczarkami 86

Krucha tarta z kurczakiem i pieczarkami to doskonały pomysł zarówno na obiad, jak i na kolację. To sycące danie będzie doskonałe także jeśli pieczarki zastąpisz mieszanka leśnych grzybów. Według mnie obie wersje smakują wyśmienicie i gdy tylko nadchodzi sezon na kurki i podgrzybki, wykorzystuję je w tym przepisie. Zobacz, jak przygotować tartę z kurczakiem i pieczarkami. Tarta z kurczakiem

Rozdomowiona
Zapiekanka z kurczakiem, ziemniakami, pieczarkami 68

  Danie jednogarnkowe z dużą ilością masy serowo - jajecznej z pysznymi warzywami: brokułem, pieczarkami, ziemniakami, cebulą do tego niewielki dodatek mięsa z filetu z kurczaka, a

Lena Gotuje
Burger jak smażyć ? 91

teksturę i smak. Jeśli preferujesz delikatniejszy smak, wybierz mięso drobiowe lub indycze. Dla wegetarian i wegan dostępne są również alternatywy roślinne, takie jak burgery na bazie warzyw, soi czy grzybów. Przygotowanie Mięsa Przygotowanie mięsa ma ogromny wpływ na ostateczny smak i teksturę burgera. Wybierając mięso, pamiętaj o odpowiedniej zawartości tłuszczu, która wpływa na soczystość dania. W przypadku wołowiny, często stosuje

Podstawy Gotowania
Polędwiczki wieprzowe w sosie kurkowym 74

Szybki i pyszny obiad dla mięsożerców czyli znakomity kawałek mięsa i jeszcze pyszniejsze kurki. Razem tworzą duet znakomity który sprawdzi się na talerzach smakoszy. Zapraszam zatem

Moje Małe Czarowanie
Kurki marynowane (kurki w occie) 65

Złoto lasu, czyli kurka a inaczej pieprznik jadalny. Z kurek chętnie przyrządzamy sosy, zupy i marynuje się w słoikach na zimę. Artykuł Kurki marynowane (kurki w

Pieprzyć z Fantazją
Borowiki marynowane 59

Borowiki marynowane są idealnym dodatkiem do mięs czy obiadów. Jak je zrobić by były smaczne? Zapraszam po przepis! Artykuł Borowiki marynowane pochodzi z serwisu Pieprzyć z

Pieprzyć z Fantazją
Calzone z mięsem i kurkami 78

Dawno nie było więc dzisiaj znowu przepis na calzone, czyli pierogi z ciasta drożdżowego. Farsz tym razem to kurki z mięsem mielonym i mozzarellą. Bardzo smaczne

Monia miesza i gotuje
Kania jak smażyć ? 92

Smażenie X kania jak smażyć ? Kania jak smażyć - Doskonała chrupkość i smak. Odkryj techniki smażenia kani i przygotuj wyjątkowe dania. CZYTAJ WIĘCEJ Wprowadzenie do Kanii i Smażenia Kania, to grzyb który zyskał popularność dzięki swojemu unikalnemu smakowi i aromatowi. Smażenie kani może pomóc uwypuklić jej intensywny smak oraz nadając chrupiącą i soczystą teksturę. Smażenie to jedna z najczęstszych metod przygotowania

Podstawy Gotowania
Tajski kurczak z makaronem 64

Takie tajskie, szybkie jedzenie to w sierpniu prawdziwy miód na serce, dusze i brzuch. Szybko i sprawnie przygotujemy pyszne, pożywne i odżywcze danie. Warto zatem pokusić

Moje Małe Czarowanie
Jak smażyć steki? 78

kilka propozycji: Sos pieprzowy: Intensywny sos na bazie świeżo mielonego pieprzu, wywaru mięsnego i śmietany. Idealny do steków z rostbefu czy polędwicy. Sos grzybowy: Bogaty sos na bazie duszonych grzybów, cebuli, bulionu i śmietany. Doskonale pasuje do steków z polędwicy lub antrykotu. Sos musztardowy: Delikatny sos na bazie musztardy, miodu i śmietany. Świetnie komponuje się z różnymi rodzajami steków

Podstawy Gotowania
Jak gotować amarantus? 85

Sałatka z amarantusem, warzywami i serem feta. Kotlecie z amarantusem z dodatkiem świeżych ziół. Zupa krem z amarantusem i pieczonymi warzywami. Roladki z kapusty z nadzieniem z amarantusa i grzybów. Owsianka na mleku migdałowym z amarantusem i owocami. Jak gotować amarantus - podsumowanie Gotowanie amarantusa jest prostym i szybkim procesem, który pozwala cieszyć się jego zdrowymi właściwościami i wyjątkowym smakiem. Przy

Podstawy Gotowania
Kurki z ryżem kalafiorowym 86

Kurki z ryżem kalafiorowym to mój pomysł na lekki, letni obiad. Klasyczny sposób na przygotowanie kurek czyli sos kurkowy, ale podanie na efektownym ryżu z kalafiora

Dorota Smakuje