grzyby - 15226 przepisów (strona:619/1016)

Pieczarki faszerowane po bolońsku 336

Na dzisiejszy obiad proponuję pyszne faszerowane pieczarki.  Są szybkie i łatwe do przygotowania. Koniecznie musicie je przygotować, ponieważ są przepyszne. SKŁADNIKI: 8 dużych pieczarek, 400g

Tradycyjna kuchnia Kasi
Karkówka duszona w pomidorowej kapuście kiszonej 272

ogrzało. Przecier pomidorowy – domowy, nie koncentrat – można zastąpić świeżymi pomidorami, obranymi ze skórki i skrojonymi.   Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania jednogarnkowe , Dania z grzybami , Dania z patelni , Mięsa , Obiad , Obiad Świąteczny Tagged: bulion , kapusta kiszona , pieczarki , pomidory , przecier pomidorowy , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
Kulebiak z kapustą i grzybami… 146

Kładą dzieci spać, zostawiają mężów na straży dziatwy, wypędzając z domu pechowca, którego żona gości pozostałe dwie i zaczyna się zabawa.… Continue reading Kulebiak z kapustą i grzybami

brunetkawkuchni
Flaczki grzybowe 219

tych namówiła mnie moja mama. Twierdziła, że są bardzo dobre. Dała mi grzybki, przepis i kazała wypróbować. Tak wyglądają niemki. Przepis na flaczki z niemek. Składniki : 500 gram obgotowanych grzybów 2 średnie marchewki 1/2 por ( tylko biała część ) 1/2 selera 2 kostki rosołowe 3 litry wody 1 łyżka przyprawy do flaków sól, pieprz, magi do smaku 2 łyżki oleju

Darcia w kuchni
jajecznica z kaniami 153

Chyba już po raz ostatni  w tym sezonie byłam na grzybach. Z kań, które nazbierałam zrobiłam jajecznicę. Składniki: 2 duże kapelusze czubajka kania 1 średnia cebula 2  jajka do smaku sól,pieprz masło do smażenia Sposób wykonania: Cebulkę obrałam, pokroiłam w drobną kostkę. Kanie oczyściłam, umyłam rozdrobniłam.  Na maśle podsmażyłam cebulkę, dodałam kanie i dusiłam kilka minut

Darcia w kuchni
rydze po cygańsku 330

składniki: 2000 g rydzy 400 g papryki 500 g cebuli 125 ml octu 10 % 100 g cukru 180 g koncentratu pomidorowego 125 ml oleju 6 ziarenek

Domowy Smak Jedzenia
piersi z grilla z prawdziwkami na obiad... 196

cebulę, wsypać z sita prawdziwki, dodać pieprz, kucharka, podsmażać mieszając z 5 minut, wlać śmietanę i na mniejszym ogniu dusić z 10 minut, wsypać natkę pietruszki - piersi podać z grzybami, ziemniakami gotowanymi w mundurkach, które też można na grillu podpiec - smaczne, syte danie...................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ziemniaczane, panierowane pierożki z pieczarkami 6266

barszczu. To będzie miła dla podniebienia odmiana. Składniki: Ciasto: 1,5 kg ziemniaków, 6 łyżek mąki ziemniaczanej, 6 łyżek mąki pszennej, 2 jajka, sól Farsz: 500g pieczarek lub innych grzybów, 1 cebula, 3 łyżki masła, sól, pieprz Dodatkowo: bułka tarta, olej Sposób przygotowania: Ziemniaki obrać, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Odcedzić, wystudzić i zemleć. Dodać obie mąki, jajka

Nie tylko w kuchni
Roladki ze schabu z czosnkiem niedźwiedzim w pikantnym sosie warzywno grzybowym 136

sera, sól, pieprz, czosnek niedźwiedzi, 2 - 3 jajka, bułka tarta, olej do smażenia Na sos: czerwona słodka papryka, żółta słodka papryka, papryczka chili, 3 cebule, 400 g pieczarek lub grzybów leśnych, łyżka czosnku w oleju z ziołami (można zastąpić 4 ząbkami świeżego i dodać do sosu wcześniej), łyżka marynowanych cebulek, 3 korniszony, 2,5 szklanki soku pomidorowego

Nie tylko w kuchni
Pierogi z pieczarkami 162

Na dzisiejszy obiad polecam pyszne pierogi z farszem pieczarkowym. Farsz doprawiłam do smaku przyprawą do pierogów, którą otrzymałam od firmy RAFEX . SKŁADNIKI: Ciasto: 1/2 kg mąki

Tradycyjna kuchnia Kasi
szybkowar-gulasz wieprzowy z prawdziwkami i kaszą gryczaną... 170

spuści ciśnienie otworzyć szybkowar, zagotować i wlać mąkę romieszaną ze śmietaną 12% z ciut wodą, zagęścić sos - podać z kaszą gryczaną i ogórkami konserwowymi gulasz jest aromatyczny, pachnie grzybami i jest pyszny............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Krokiety z kapustą i grzybami z puree z pieczonych buraków 154

razem mamy dla Was propozycję krokietów z kapustą i grzybami. Dobrym dodatkiem do krokietów jest barszcz czerwony do popicia lub jak nasza propozycja puree z pieczonych buraków. Składniki na naleśniki: - 230 g mąki - 230 ml mleka - 2 jajka - 180 ml wody mineralnej gazowanej - szczypta soli - 2 łyżki oleju Składniki na farsz: - 2 cebule - 2 łyżki masła - 500 g pieczarek

Kuchenne Wariacje
Kurkowe conchiglioni 212

Składniki: na 2 porcje 10-15 dkg kurek kubek śmietany najlepiej słodkiej sól pieprz 4 plasterki wędzonego boczku 1 szalotka 1 żółtko 25 dkg makaronu Przygotowanie

Luźna Kuchnia
Polędwiczki wieprzowe z borowikami 166

kilka minut, po czym zalewamy bulionem. Dusimy kilka minut. W tym czasie na mocno rozgrzanej oliwie obsmażamy z obu stron polędwiczki.   Dodajemy je do rondla z cebulą i grzybami.     Dodajemy śmietanę i pokrojony w kostkę lazur. Przyprawiamy gałką muszkatołową. Doprowadzamy do wrzenia i stopniowo wlewamy wino. Na małym ogniu gotujemy jeszcze 15 minut, pod koniec  dodając

Moje Kuchenne Rewelacje
Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem 329

Proponuję więc przygotować podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem. Danie robiłam etapami, najpierw przygotowałam duszone podudzia, potem zrobiłam sos śmietankowy, bo niestety jedna osoba nie jada grzybów, w drugim rondelku przygotowałam duszone kurki z cebulką, potem wystarczyło wszystko wymieszać. Sos wyszedł idealny, aksamitny, pyszny, smak kurek dodatkowo podnosiły jego walory smakowe. Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania